Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanadské drama vypráví příběh jednadvacetiletého Terryho Foxe (hraje ho Shawn Ashmore), který navzdory tomu, že mu amputovali nohu, vyrazil na Maratón naděje napříč Kanadou. Podkladem scénáře jsou autentické zápisky z Terryho deníku. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Květula 

všechny recenze uživatele

Hrozně ráda bych sem něco napsala, ale tenhle neobyčejně lidský a jednoduchý film mě dojal natolik, že nenacházím slov... Jediné, co mě napadá v souvislosti s Terrym Foxem, tím mladičkým klukem, se kterým si život tak ošklivě zahrál, je bezmezná úcta a obdiv k tomu, co člověk dokáže, když něčemu opravdu věří... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

A tak jsem běžel… . Nečekejte žádnou zdlouhavou expozici, žádnou několikaměsíční přípravu, žádné dlouhé váhání a sbírání odvahy – ani nedoběhnou úvodní titulky a Terry už běží. Běží celý film, běží přes všechny kanadské provincie a běží pro dobrou věc. Neběží se mu snadno s jednou nohou, ale je odhodlán a toto odhodlání ještě umocňují tváře dětí s rakovinou lemující silnici. Terry neběží kvůli sobě, Terry běží kvůli všem těm nemocným lidem, kterým chce pomoci, kterým zároveň dává novou naději do života. Jsem nevyléčitelný cynik a ačkoliv to, co udělal Terry Fox začátkem osmdesátých let, považuji za naprosto úžasnou věc, nedokážu si ve spojitosti s tímto filmem odpustit slovní spojení "patetická sračka". Všechny ty bláboly o naději, „tytodokážeš“ dialogy, zpomalené záběry na dojaté děti – nešlo by to jednou bez nich? Nemohu souhlasit s jedním komentářem na IMDb začínajícím „Hate this movie, there is wrong with you!“, nemyslím si, že by se mnou bylo něco v nepořádku, když pohrdám silným příběhem zpracovaným do podoby tuctového televizního dramatu, jež z diváků ždímá emoce tím nejlacinějším způsobem. Z celého filmu na mne udělaly největší dojem archivní záběry se skutečným Foxem. V té chvíli, pouze v té chvíli, mi na okamžik došlo, kým byl a proč běžel. Děkuji za to opožděné procitnutí a dávám unavené tři hvězdičky. Apendix: Být ještě větším cynik, doporučil bych vám Terryho jako dvojprojekci s Kandahárem, kde je taky spousta lidí s umělou nožní protézou. 55% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nad filmami s podobným námetom sa nedá pozastaviť. Veľmi pekne natočený snímok o vôli pomôcť. Srdečný a ľudský príbeh však pomerene dosť stráca na televíznom, teda pomerne amatérskom spracovaní. Určite sa dalo vyťažiť zo zápiskov omnoho viac, či už dramatických, citových alebo príjemných situácií. 70%. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Movie itself often looses ideas of how to picture immense effort, but the story puts everything behind by a huge margin.Terry isn't about showing the best cinematography, but about showing what is best in us. Go for it! ()

ninho 

všechny recenze uživatele

Výborný filmeček, který se zaměřuje na cestu Terryho Foxe napříč Kanadou s několika flashbacky do minulosti...Shawn Ashmore,kterého jsem dostal do povědomí kvůli X-menům,zahrál Terryho velmi dobře- jen víc výraznějších rolí pro něj..filmem provází pěkná hudba a vše i kvůli délce rychle a příjemně uplyne. Díky snímku je divákovi víc přiblížen neobyčejný život neobyčejného člověka Terryho Foxe a myslím,že hlavně o to tu šlo. Právě v tomto období (1.8.2007) to vysílá HBO,takže všem co mají možnost určitě doporučuji. ()

Doudik.t 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli těch pět hvězd dávám filmu, nebo spíše Terrymu .. . málo kdo v sobě dokáže sebrat odvahu a udělat něco tak silného, jako on ... obrovská vůle a vytvalost před kterou smekám --> 10/10 ()

Reklama

Reklama