Reklama

Reklama

Blade

(seriál)
  • USA Blade: The Series (více)
USA, 2006, 9 h 58 min (Minutáž: 46–92 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Předloha:

Marv Wolfman (komiks)

Kamera:

Robert C. New

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Sticky Fingaz, Jill Wagner, Nelson Lee, Jessica Gower, Neil Jackson, Paulette Victor-Lifton, Larry Poindexter, Emily Hirst, John DeSantis, Sonja Bennett (více)
(další profese)

Epizody(12)

Nesmrtelný bojovník Blade, napůl člověk a napůl upír, bojuje proti rozmáhajícímu se upírskému podsvětí, které se snaží postupně vyhubit celou lidskou rasu... (oficiální text distributora)

Recenze (53)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zlý vtip, který stejně jako třetí filmový díl doplácí na nesmyslné situace a především pak na nevhodné obsazení. Sticky je do role Bladea obsazen imho jen z recese, to prostě nikdo vážně myslet nemohl... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hrozně namachrovaná série, jejíž veškerá snaha o vyvolání "cool efektu" se míjí účinkem. Oproti prvním dvěma celovečerním filmům navíc nechutně sterilní (čtěte nekrvavá) a ač mají některé akční scény grády, vzhledem ke jménu a pověsti hlavního hrdiny jde o tristně ne(d)okořeněný flák tuhého hovězího. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina doufající v zázrak a v úspěch originálního Bladea, kterého podotýkám hrál dokonalý Wesley Snipes, jenže kterého zazdil dost dobře nemožný třetí díl dokazující fakt, že bez pořádného příběhu nevycucne ani jednu ránu. Stejně je na tom tento seriál. Nemožný, ničemný, bez originálního děje, bez zajímavých scén, bez Wesleye Snipese snažící se o nemožné, o to, udržet se na poli seriálů, které z Ameriky v současné době drtí Evropu právě nápaditými a originálními příběhy. Ne jako tento. Ještě ze se zasekl na první sérii. Rozpitvávat dál příběh poloupíra jiným poloupírem opravdu dle mého nemá smysl. (2/10) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmařského hlediska obstojí pouze první díl filmové série, dvojka měla hloupoučký scénář, ale stále ještě charismatického hrdinu a slušné akční scény. Trojce jsem se moudře vyhnul a na zkoušku absolvoval tři díly seriálu. Je to jen kaše, která má těžit z úspěchu filmové série s hrdinou, který je doslova protipólem toho, jak by si fanoušek svého Bladea představoval, se sterilním dějem a nulovou atmosférou. Ztráta času. Celkový dojem: 20 %. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

1 séria Vydarený seriál, avšak stvorený len a len pre fandov čierneho hláškara. Úvodný film bol trochu slabší, ale v ďaľších častiach sa toho divák dozvie omnoho viac (o Bladeovej minulosti aj o vzťahoch medzi upírmi). Krásne prepracovaný svet, ktorý skvelo dopĺňa filmy (a vlastne aj napráva sérii reputáciu). Snipes je len jeden, ale aj na Stickyho sa dá zvyknúť a scenáristicky sú Bladeove výstupy zvládnuté na jednotku. V snahe o kompletné "prekopanie" upírskeho sveta scenáristi občas zakopnú, ale taký otrlý fanúšik ako ja dokáže prepáčiť aj niektoré zbytočnosti snažiace sa o hĺbku (Marcusova minulosť). Škoda, že zatiaľ zamrzol pri prvej sérii... ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Jak si namastit kapsy na výborném filmu. No udělat z něj seriál. Ještě, že jsem jim na to neskočil. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Konec seriálu zjevně svědčí o optimismu scénáristů, že druhá série přece jen bude. Ne že by už těch třináct dílů nemluvilo za vše... je to taková upírská Xena. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Velice chabučký seriál, beroucí si z Blada to horší a pokračuje tak v sešupu třetího dílu. Představitel Blada je komediální trouba a z toho "tvrdého černocha" prvního a druhého dílu filmu se vytrácí všechen cynický a grteskní brutál. Snypes se musí otáčet v hrobce (po tom, co ho pohřbila trojka)... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Viděno jen pár(2,3) dílů a i to bohatě stačilo na celý život. A ano,určitě to bylo lepší,než Trinity(ne ta z Matrixu,hehe). Jenže ono je téměř vše další (myšleno všeobecně), lepší než Trinity,takže to zase taková výhra,není. ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Jako serial to podle mně zase aš tak špatny neni. ale jak pro boha přišly na to do role blaeda obsadit Stickyho? No každopadně je tento serial podle mého názoru docela koukatelná věc. Jen škoda že už nepokračuje. ()

Bay_watch odpad!

všechny recenze uživatele

První dva filmy docela ušly. Proboha, ale vážně nechápu, proč museli natočit něco takovýho... navíc po trojce, která byla totálně zprasená, a už to samo o sobě naznačovalo, že tahle série nemá budoucnost. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se pouze snaží přiživit na známém jméně! .... Nicméně - koukat se na to dá! ... [doplněno:] Po skončení první série ubírám 1*! .... Opravdu je to jako celek podprůměrný seriál, na který bych znovu nekoukal! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zase tak tragický to není, celkem pohodový seriál, některé postavy jsou fajn, jen titulní hrdina je takový moc prkenný a jak buldok zabejčený. Za zmínku stojí krásná Jill a Emily. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Sticky neni sice Snipes , nemá žádný styl a meč používá minimálně. Ovšem tady v tomhle seriálu ani tolik nejde o Blada jako o Kristu a ostatní upíry tak proč to srovnávat s filmama ? Jako seriál se mi to líbílo tudíš to splnilo svůj účel a musím říct že se velice těším na pokračování... ()

Reklama

Reklama