Reklama

Reklama

Po stopách svého slavného krajana, francouzského tvůrce hororů Alexandra Ajy, a velmi specifických a krvavých italských giallo filmů se vydalo režisérské duo Alexandre Bustillo a Julien Maury. A jejich vynikající hororový thriller z roku 2007, který byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Sitges, je skutečně určen jen otrlým povahám. Hlavní hrdinkou je zde těhotná fotografka Sarah, které se jednoho deštivého dne po vážné dopravní nehodě zhroutí celý svět. Ona sice ze zkroucených plechů nakonec vyvázne živá, a dokonce i plod, který nosí v těle, je podle doktorů nezraněn, zato její životní partner Matthieu zaplatí tragický incident životem. A ani o čtyři měsíce později, v čas Vánoc, není Sarah s touto životní ztrátou smířena. Během jedné ze svátečních nocí krátce před porodem se ale odehraje událost, která její pohled na svět změní. Jejím poslem je zoufalé zabušení na dveře, za nimiž stojí neznámá žena tvrdící, že sama právě prožila vážnou dopravní nehodu a potřebuje si zavolat. Zakrátko je jasné, že její příchod rozhodně není náhodný. Tato osoba přišla do domu ubližovat a prolévat krev. Je to ďábel v lidském těle a vyčerpaná Sarah nemůže doufat, že někdo uslyší její volání o pomoc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (585)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Když si z celého toho "vynikajícího hororového thrilleru" po pár letech pamatujete jenom scénu souboje mezi partou mimořádně přitroublých policajtů a lampou (!!!), je něco silně v nepořádku. Dvě hvězdičky za zpočátku bezchybnou atmosféru, která jde ovšem s nástupem Cruchotových učedníků spolehlivě do háje. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že se nad naším městem smrákává, okamžitě jsem mazal domů. Ne proto, aby do mě neprásknul blesk (no, to jako taky, ale..), ale abych se konečně podíval na horor, který už je u mě v pokoji dost zaprášenej. Chtěl jsem zažít zase to, co jsem měl při sledování VĚCI. Když začali padat kroupy- byl film zhruba v polovině a já byl na vrcholu blaha, že se to vážně podařilo. Že Bustillo & Maury mají giganticky zvrácenej smysl pro filmečno (toto slovo jaksi nedávati smysl mistře Yodo :D). Jenže když poprvý blejsklo a ozvala se následná řacha, jakoby mě to vrátilo zpátky na zem. Najednou mi došlo, že ti lidé jsou zřejmě roboti (nůžky feat jehlice na pletení feat plyn ve spreji) to přece člověk nemůže zvládnout. Zvlášť žena- omlouvám se klubu feministek, ale já si nepomůžu. Ovšem nemůžu upřít filmu jistou autentičnost, která dokazuje, že v hororech je pořád co objevovat. Litry krve stékajících po schodech nebo čmouhy na zdech od krve, někdo s bujnou fantasií by si dokonce z těch pár čáreček mohl vyfantazírovat králíčka, byli taky úchylně nádherné. Dalším velkým kladem je TA atmosféra, která vás pohltí a v jednu chvíli vám poteče za zátylkem studená kapka potu. À l'intérieur se Věci sice nevyrovnal, ale co do spotřeby malinové šťávy ji předčil minimálně o dvě pletací jehlice. Francouzsko rulez!!!! :D ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je márny, režisérska dvojka Bustillo/Maury je riadne diabolská (a som zvedavý, s čím príde v budúcnosti) a má to dobré scény a nápady. Ale strašne ma štvalo nelogické, miestami až výslovne nepochopiteľné správanie postáv. Nielen hrdinky, ale i "útočníka" či policajtov a strašne moc mi to pokazilo celkový výsledný dojem zo snímky. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hrozná sračka. Jinak se to napsat nedá. Nechápu, jak můžou mít tak vysoké hodnocení horory, kde se hraje primárně na počet litrů krve, vystříkané ze zavražděných. Příběh je naprosto stupidní, stokrát ojetý, nijak originální. Tempo je tak neuvěřitelně houpavé a převážně zdlouhavé, že následný "bezmozkový" masakr to nezachraňuje, právě naopak. Postavy se chovají tak neuvěřitelně nereálně a nelogicky, že jsem si sám klepal na čelo. Představitelé policie snad porušili úplně každou základní zásadu, jak pracovat. To vím i bez toho, abych nějak podrobně znal jejich výcvik. Hlavní postava je zahraná příšerně, to samé její nepřítel, který působí tak, že bych ho dokázal odzbrojit i po víkendu bez spánku s čerstvě vypitou láhví Whiskey. Korunu tomu všemu nasazuje fízl, který byl zastřelen, ale na konci vstane s tím, že má vypíchnuté oči. 35% 14.03. 2010 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Francouzi poslední dobou horory opravdu umí. A l'Interieur je podle mne jedním z nejlepších hororů roku 2007, nervy drásající podívaná vzniklá skloubením krvavosti Haute Tension (ještě několikrát umocněné) a atmosféry Ils. Vypráví o těhotné ženě, která před čtyřmi měsíci přišla při autonehodě o manžela a k níž se na Štědrý den vloupe psychopatka, která rozpoutá pravé peklo. Důrazně upozorňuju, že toto není film pro ty, kteří nesnesou pohled na krev, neboť té zde je opravdu požehnaně. Bohužel nepodruhé už vás tak neodrovná krvavost snímku, takže si můžete více všímat opravdu výrazných chyb v chování postav, které v závěru nabírají vskutku gigantických rozměrů. Proto snižuju hodnocení na 85%. Horror movie of the year ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Fotoaparát, který má Sarah, je kinofilmový Canon EOS 3. (Trainspotter)
  • V záběru, kdy Sarah (Alysson Paradis) otevírá dveře policistům, je možné všimnout si, že její dům má přiznačné číslo 666. (K.I.N.G.)
  • Natáčení začalo 2. října 2006 a probíhalo v Paříži. (bianci)

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Remake Hellraisera bude krvák

Remake Hellraisera bude krvák

30.10.2008

A zřejmě pořádný. Díky alespoň za to. Nemá smysl sténat nad przněním další hororové klasiky. Poslední sequely už ji zprznily tak, že alespoň pokus o návrat k duchu původního filmu může Pinheadovi a… (více)

Reklama

Reklama