Reklama

Reklama

Po stopách svého slavného krajana, francouzského tvůrce hororů Alexandra Ajy, a velmi specifických a krvavých italských giallo filmů se vydalo režisérské duo Alexandre Bustillo a Julien Maury. A jejich vynikající hororový thriller z roku 2007, který byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Sitges, je skutečně určen jen otrlým povahám. Hlavní hrdinkou je zde těhotná fotografka Sarah, které se jednoho deštivého dne po vážné dopravní nehodě zhroutí celý svět. Ona sice ze zkroucených plechů nakonec vyvázne živá, a dokonce i plod, který nosí v těle, je podle doktorů nezraněn, zato její životní partner Matthieu zaplatí tragický incident životem. A ani o čtyři měsíce později, v čas Vánoc, není Sarah s touto životní ztrátou smířena. Během jedné ze svátečních nocí krátce před porodem se ale odehraje událost, která její pohled na svět změní. Jejím poslem je zoufalé zabušení na dveře, za nimiž stojí neznámá žena tvrdící, že sama právě prožila vážnou dopravní nehodu a potřebuje si zavolat. Zakrátko je jasné, že její příchod rozhodně není náhodný. Tato osoba přišla do domu ubližovat a prolévat krev. Je to ďábel v lidském těle a vyčerpaná Sarah nemůže doufat, že někdo uslyší její volání o pomoc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (585)

mistrpropr 

všechny recenze uživatele

no nevim, podle mně dneska filmaři berou horory uplně jinak. pro mně vždycky horor byl, že jsem napnutej nebo znepokojenej z atmosféry filmu. horor nevidim jako hodinu a půl dlouhý jatka bez náznaku napětí a jediný z čeho jsem znepokojenej je duševní stav tvůrců (o srpski film vůbec nemluvim!) většinu starejch hororů co stojí za řeč jsem už viděl, takže je asi čas s tímto filmovým žánrem skončit...:) ()

miccio odpad!

všechny recenze uživatele

No, horor to určitě je, jen asi ne v tom slova smyslu, v jakém bych ho chtěla chápat. Tohle totiž bylo především nechutné, a to silně. Takhle to dopadne, když se začne atmosféra třískat z naturalistických scén plných hektolitry krve. Logika ustupuje do pozadí, atraktivnost snímku jde do kytek a vkus míří rovnou do zádele. A protože nemůžu říct, že bych se nějak extra bála, nemůžu film hodnotit jako právoplatný horor. Hodnotím zhnusení, coby neadekvátní reakci na filmové dílo, které ve mě À l'intérieur vyvolal a balancuju na hranici odpadu. ()

Devils_PIMP odpad!

všechny recenze uživatele

Příšený - hnus - lesk a bída francouzského hororu - teda spíše ta bída. Založit horor na krvi umí i malé děcko! JESTLI tohle bylo realistické tak já jsem létající jednorožec - už Vás vidím dámy - jak ztratíte 3 litry krve a Vaše miminko vesele žije. Buď za a) jste wundewomen nebo za b) jste E. T. nebo za c) je vaše dítě mix supermana, batmana a spider mana. Pokud to byl kluk - jméno je jasné Harry Potter - neboť ten taky přežil. - se divým že děťátko nemělo na hlavíčce jizvu ve tvaru zkrvavených nůžek. Všichni ve filmu pojdou na 3 rány a vy žijete dál i po domácky provedené tracheostomii. Jako i kdybyste byli chytří jako opice, už vidím jak se netrefíte a vyšťouchnete si třeba jazyk. NUDA, NUDA, NUDA - horor to byl - to se musí nechat - horor hororu - aneb jak by to NEMĚLO vypadat !!!! Nekoukat a když už tak pytlíky na zvracení najdete v sedadle před vámi - nouzové východy jsou tady, na křídlech a v zádu. Záchraná vesta se skrývá pod klávesou esc - pří přetlaku krve v kabině se automaticky spustí tlačítko delete this film YES/NO - prosím zvolte YES a raději si pusťte červenou karkulku, ta je realističtější. ()

Pierpa 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa pekne ukázali, v poslednej dobe ma naozaj presvedčili, že horory naozaj vedia...Dusná atmosféra, krvavá hostina ako sa patrí...Hlavné dve postavy sa páčili, hlavne Béatrice Dalle bola naozaj skvelá, už sa na nu teším čo predvedie v Livide... ()

zlord23 

všechny recenze uživatele

Ani nevim jestli má cenu se nějak rozepisovat....Naprosto mimolidské počínání postav, děj je neslanej nemastnej a snaží se to dohnat hektolitry umělé krve...Uplnou třešničkou na dortu je asi porod hlavní hrdinky:-D Jasnej odpad s jednou hvězdou za práci maskérů... ()

Cekonek 

všechny recenze uživatele

Plně souhlasím se Subjektivem. Jedná se o hovadinu a skutečně nechápu hodnocení 3, 4 a 5 hvězdiček. Sice krve a krevních sraženin je ve filmu více jak marmelády ve špajzu mé tchyně a to je co říct, ale to přece neznamená, že je to dobrý film a je mi jedno kdo to natočil. Myslím si, že některá hodnocení nejsou objektivní. Kdyby tuto kravinu natočili v USA, tak to většina sepsne a s těží by bylo 10 %. Krom hlavní hrdinky, která se snaží hrát, zbytek je jen komparz neumělců, kteří jsou věrohodní jako já, když tchyni chválím její již zmíněnou marmeládu. A celý film je vlastně o h... ničem. Musel jsem si opětovně přečíst oficiální text distributora abych vůbec tušil o co jde. Mám tu smůlu, že jsem film viděl v českém dabingu (a to náš dabing chválím kde mohu) je hrozný, příšerný, odporný, bože já ani nevím jak to nazvat. Všichni, kdo se na něm podíleli (ano i závěrečný mix) by zasloužili zasekat DVDčka do hlav, jak má jeden libovej frajer v Herlaiser III aby si uvědomili co to vytvořili. Bičem je hnát ze studia a všechny. Proč jedna hvězdička, když tolik kritiky??? Protože jsem konečně viděl víc krve, i když jen filmové, než marmelády u tchyně. Tento film mě opravdu uráží. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Francouzi horory umí, to je bezpochyb. Tento v podstatě laciný snímek, který se odehrává v jednom domě a s pár postavama, poukazuje na slenk : za málo peněz hodně muziky. Co se týče vizuálních efektú, tak klobouk dolů, skvělá audiovizuální podívaná, kterou kombinuje ponurná atmosféra tohoto hororu, ale zkloubil se také nereál určitých scén. Musím říct, že jsem se ani tak nebál. Scény, které byly ve filmu byly opravdu nechutné, nelítostné záběry, krve kolik chcete, navíc amatérský dabing na mém hodnocení moc nepřidal. Závěrem musím říct, že mě film nic neřekl ba naopak, takže pouze 2 ** za efekty.. ()

klobasa 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinat,než za plnej počet.Bylo to peklo,ale i po těch letech co jsem to viděl,tak si to pamatuji.A já čekal nějakej mainstream.:-)Ten kdo něco snese,doporučuju!!! ()

Kathleena 

všechny recenze uživatele

I přes 4 hvězdy už to nikdy nechci vidět. Nejde o litry krve ani desítky mrtvol, ale o atmosféru v které se to děje a vyvrcholí to scénou "nůžky břicho". Moc mi nesedlo obsazení nějak se nejde vcítit ani do oběti ani vražedkyně, která je poměrně unylá. Co mě vytrhlo z kontextu je "obživení" toho týpka na konci filmu, úplně sem se lekla, že se ani na zombíky nezapomnělo, ale byla to je záležitost pár vteřin. Nakonec přemýšlím proč vlastně tak vysoký hodnocení. Ale na tenhle film prostě nezapomenete, budete o něm přemýšlet, scény se vám vryjí do paměti a budou se přehrávat stále dokola. Francouzi našli žánr, ve kterým jsou skvělí a dokáží mě neustále překvapovat. ()

Hnedoocka1 odpad!

všechny recenze uživatele

Krev, násilí, krev, naprosto nesmyslně jednající postavy, násilí, násilí, násilí, nesmyslně jednající postavy, krev, krev, násilí...... jinak nic. Pointa není tak velká, aby tuhle úchylně násilnou břečku dokázala ospravedlnit (jako tomu je například u Mučedníci 2008). Je sice fakt, že film vzbuzuje nějakou odezvu a emoci, jedná se však jen o zhnusení a znechucení. Nechápu, jak se může taková vykuchávačka někomu líbit a přinášet požitek ze sledování, nebo snad zábavu? Možná by mělo být v titulcích varování: Nevhodné pro lidi, zvláště pak těhotné ženy... ()

tommco 

všechny recenze uživatele

Toto mohol natočiť iba úchylný psychopat. Nič podobné som snáď ešte nevidel. Pointa je jednoduchá, správanie postáv - hlavne policajtov - primitívne, ale film sa mi vryl do pamäte kvalitne. Hektolitre krvi k dobrému hororu podľa mňa nie je treba, ale v tomto prípade by to bez krvi bolo o ničom. Za stopáž dávam veľké plus, amatérsky český dabing nekomentujem. 60% ()

DapaCz odpad!

všechny recenze uživatele

"zatkni ji... zatkni ji," nebo "to jsou ale jatka." Jezisi... kdo to daboval. Cely dabing tohoto filmu je tak amatersky, az je mi z toho na zvraceni. Vizualni efekty plne chyb... treba jedna scena, kdy u dveri stoji zena od krve a ma krvave i zuby a v nasledne v druhem zaberu se ji lesknou zoubky belobou, jako by si mezitim stacila je vycistit. Ohromny propadak francouzske sceny, kterou mam tak rad... videt to byl omyl. ()

noKOMERZIALL 

všechny recenze uživatele

nebylo mi špatně z tohoto brutálního masakru,nýbrž jsem každých deset minut zvracel z toho kzblití dabingu,všem co se podíleli na dabování tohoto vyjmečného díla bych nechal vytrhat hlasivky.jinak dobrý ale jedině v původním znění s titulky. ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil snímek podle dabingu, tak jsme v záporných číslech. Parta školáků se rozhodla nadabovat film a ten těžce strádá, proto vřele doporučuju všem,aby si jej stáhli v originální verzi s titulkama. Jinak jednodušší pointa a nesmyslná pomsta. Předvídatelný konec bez širších a vyšších principů hry o život. Tohle si můj mozek ani nezapamatuje. ()

Berserkr 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že dlouho jsem neviděla hororový snímek, který by ve mě zanechal tak silný zážitek jako Inside. Pokud vydržíte prvních dvacet minut, které jsou značně nudné a nezajímavé, mohu Vám zaručit, že další minuty se už nudit nebudete. Postavit děj hororu na těhotné ženě a jejím nenarozeném dítěti je silná káva, ale ve spojení s tmavou atmosférou, definitivně rozhodnutou zápornou postavou a krvavými scénami, je to naprostá bomba, na kterou by se měli podívat všichni milovníci hororových snímků. Jediným, komu bych film nedoporučila jsou rozhodně těhotné ženy a lidé se slabším žaludkem. ()

smalldevil 

všechny recenze uživatele

Teda až na pár maličkostí prvotřídní filmes skvěle utopenej v krvi. Zato dabing! I pán pařmenů byl asi lepší. Jestli ještě někdy narazím na film dabovanej perla group, tak se asi dám na terorismus. Ale co, dobře mi tak. To mám za to, že jsem nešel do kina a nepodpořil darmožrouty z osa. Vy kdo čtete tyto řádky, aby jste se dozvěděli, zda se na to kouknout, tak vězte, že ano. Jen to chce původní znění s titulema. A pak také pozor! Neberte si k filmu pamlsky, mohli byste je vidět v ruce před vložením do úst a pak ještě jednou, až budou na zemi. ;-) ()

kysilkalukas 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film namluven profi dabléry možná bych hodnotil kladněji.Na scénáři měli ještě trochu zapracovat ale jinak na lehčí gore docela t ušlo,bohužel ten dabing. ()

ev001 

všechny recenze uživatele

na mě nejspíš až moc silný kafe..dívat se na tento film v těhotenství byla opravdu hodně velká blbost - po půl hod jsem na to neměla žaludek ani nervy a celý horor jsem proklikala - barva obrazovky byla převážně červená. po tom kousku co jsem zkoukla bych řekla, že film docela postrádal příběh a byl založen čistě na jatkách a násilí....každopádně atmosféra velice dobrá * ! ()

vilimen 

všechny recenze uživatele

Hudba a zvukovy efekty strasny, cesky amatersky dabing o to vic, byla ztrata casu na to koukat, jen jatka a zadny napad... Nekoukejte na tuhle SRACKU, jestli nemusite ()

martinezke 

všechny recenze uživatele

k tomuto filmu mozem napisat len ... akoze to co bolo ? ... a dabing? 10 z 10 .. aspon som sa zasmial . hodnotenie davam jednu hviezdicku za par zaberov ()

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Remake Hellraisera bude krvák

Remake Hellraisera bude krvák

30.10.2008

A zřejmě pořádný. Díky alespoň za to. Nemá smysl sténat nad przněním další hororové klasiky. Poslední sequely už ji zprznily tak, že alespoň pokus o návrat k duchu původního filmu může Pinheadovi a… (více)

Reklama

Reklama