Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto velice úspěšném a cenami ověnčeném pokračování komedie Munnabhai M.B.B.S. (2003) se sympatický podvodníček Munna a jeho parťák Circuit nechají zaměstnat u vyděrače a bezohledného stavebního podnikatele. Munna se zamiluje do hlasu rozhlasové moderátorky Jahnvi, ale aby ji potkal osobně, musí vyhrát soutěž o životě Mahátmy Gándhího. Aby zvítězil a získal její srdce, rozhodne se studovat Gándhího učení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 120miliónov($2,7milióna)Tržby USA $2,217,562Tržby Celosvetovo $31,517,561 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Výrazně kvalitnější než první díl, a to přestože na něj stylově navazuje, ba dokonce odkazuje (přehrávání, holuby, Boman Irani). Nejedná se o pokračování v pravém slova smyslu. Na předchozí snímek Lage Raho Munna Bhai přímo nenavazuje. Jen posouvá hlavní postavy do dalšího příběhu. Mnohem silnější je tu romantická linie a i příběh má jasnější kontury a směřování. A to je spolu s větší dynamičností hlavním důvodem, proč film funguje mnohem lépe, než jeho předchůdce. I přesto, že se jedná o snímky s velmi podobným poselstvím a v podstatě i formálně téměř totožné. I zde se moralizuje, ale díky postavě zjevujícího se Gandhího to nepůsobí až tak prvoplánově. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Pokračování Munny se vede převážně v klasické bollywodské dějové šabloně, kterou zachraňuje docela svižný děj a výkon Sanjaye Dutta v roli Munny a hlavně jeho věrný druh, Circuit, Arshad Warsi. Proti prvním dílu mnohem slabší, přesto z pohledu indické tvorby velký nadprůměr. Já jsem však na „indii“ tradičně zlejší, takže jen 60 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S překvapeným výrazem ve tváři musím konstatovat, že tento výlet do Indie nedopadl vůbec špatně. Předchozí díl byla sračka sračkoucí. Od jeho zhlédnutí uplynuly dva roky. Nevím, jestli se mi nějak dramaticky přetransformovalo myšlení, či jsem měl prostě jen vhodnou náladu, ale docela jsem si snímeček užil. Stopáž bych určitě pokrátil, ale to může být u indických filmů snad pouze moje zbožné přání. Nejvíc mě upoutala hudba od Shantanu Moitra, a to už poněkolikáté, takže možná povalí mezi mé oblíbence. Tvůrce titulků si nedal žádnou práci, takže jsem sice nerozuměl jedinému slůvku, ale i tak jsem znovu podlehl neskutečně relaxačnímu a pozitivnímu tempu. Kromě hudby si člověk do sytosti užije Gándhího. Buď si jej zopakuje, či rovnou načerpá nějaké nové znalosti. Opravdu strašně pozitivní záležitost, u které se člověk jednak občas zasměje a jednak se občas zabrnká na sentimentální strunu. V neposlední řadě je rozhodně oku lahodící ta hlavní kočka. Nakonec, není zase tolik filmů, kde by člověk držel palce mafii. Rád se kouknu na další Hiraniho snímeček. Snad se mu brzy podaří nějaký vytvořit. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Obdivujete-li Gándhího nebo Vidyu Balan, v ideálním případě oba dva, v tomhle snímku si přijdete na své. Tradiční (a patrně záměrné) indické přepjatosti některých scén a hereckých výkonů se "Munnabhai" pochopitelně nevyhne, ale divák, který alespoň přibližně ví do čeho jde, určitě nebude zklamán a stejně jako já se bude u filmu především dobře bavit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani jeden ze dvou herců představujících polepšující se kriminálníky mi nebyl sympatický. Ten hlavní navíc vypadal dost staře. To obojí je u komedie s romantickým nádechem mínus. Ale nápad řídit se myšlenkami Ghándího v současném světě a při řešení svých i cizích problémů, měl vtip a dokonce i inteligenci. Škoda, že Ghándí na dlouho dobu z filmu vymizel a divák mohl sledovat jen dějově velmi řídkou a natahovanou romantickou linku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu že Munna a Circuit sú späť ako keby sme ignorovali konečné rozuzlenie prvého dielu a ideme novou cestou. Jediné čo zostáva je Hiraniho štýl a rovnaké využívanie hercov s jedným pomerne vtipným cameom. Tento príbeh sa zaoberá Gandhiho cestou a tým ako ju treba praktizovať v živote. Dutt je nenahraditeľný a jeho postupné chápanie a predávanie informácií sa vyrovná aj jeho doktorovi a zároveň je zarovno Aamurovým prístupom k štúdiu a k náboženstvu. Veľké témy podané veľmi ľahko. Priznám sa, že sa našli scény, kedy mi išli slzy do očí a zároveň scény kde som sa naozaj úprimne smial. Stále nie dokonalé, ale veľmi, veľmi príjemné. ()

5150 

všechny recenze uživatele

"Písničkové prostřihy" jsou zde tři - čtyři, působí však skromnějším dojmem a tančí se v nich opravdu jen minimálně... Nicméně i přes několik hluchých míst je film docela zábavný a největším přínosem je sympatický Sanjay Dutt v hlavní roli. Někdy však i on působí trochu unaveným dojmem..)) Mimofilmovou zajímavostí je, že Sanjay Dutt byl nedávno odsouzen za podíl na pumových atentátech v Bombaji v roce 1993. - Festival Bollywoodského filmu 2007 - ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola určite lepšia. toto síce malo taký poučný zámer, ale všeobecne mi to prišlo slabšie ako komediálne tak romanticky aj keď podľa popisu by to skôr malo byť naopak. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl ve Světozoru na festivalu Bollywoodského filmu. Přišel jsme tam s tím, že to bude hlavně o kostýmech a hudebně tanečních scénách. Na konec jsem se dobře bavil, možná proto, že jsem nic extra nečekal. Resumé: Bollywoodsky šílený, lehce poučný, ale hlavně oddechový film. Slabší ****. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

zacatek byl hodne slibny, ale pak prece jen snimku dosel dech..par scen tam bylo velice nadprumernych, ale cim dal vice se snimek chylil ke konci tak prevazovali nudne sceny:( ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Gándhího, pro blázny a myslím, že chemická disbalance Murliho tipu lidem prospívá - sama jí potřebuji :-) Líbilo se mi více než první díl. ()

Reklama

Reklama