Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eklavyu z dávného eopsu Maharbharata požádal jeho vlastní guru, Dronáčarja, největší lučištník všech dob, o dar - který Eklavya nadšeně slíbil věnovat. Dronáčarja však požádal o jeho pravý palec, bez kterého by samozřejmě nikdy nemohl střílet z luku. Eklavya ale neváhal, protože jeho povionností bylo dát vše, oč guru požádá. A nyní tu máme soudobého Eklavyu - stárnoucího, málem slepého strážce pohádkové pevnosti v Radžasthánu, jehož rodina žije a umírá ve službách zdejších králů již po devět generací. Když kdysi dávno poslal impotentní král svoji ženu do Himalájí, aby dle starodávného zvyku počala následníka s nějakým světcem, doprovázel ji i Eklavya... Nyní nemocná královna umírá a ke svému loži volá k manželově značné nelibosti právě Eklavyu... Královnina smrt ale není zdaleka poslední a shakespearovský kolotoč intrik, zrad a vražd se začíná roztáčet, Nyní je na Eklavyovi, jestli na oltář svých povinností položí oběť nejvyšší. (bolly.cz)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podivný mix středvěku na rádžově dvoře i v přilehlých vesnicích, kde ale jezdí vlaky a létají helikoptéry. Chvíli trvalo, než jsem se zorientovala, kdo je kdo. Pak příběh nabral samurajskou atmosféru. Stařičký slepý osobní strážce ochraňuje svého rádžu bez ohledu na cokoliv a povinnost je pro něj vším, i kdyby musel obětovat všechno. Kodex cti ho zavazuje, přestože strážce je lepší člověk než sobecký rádža. Film nepostrádá krásně snímané scény. Dominuje atentát ve vyprahlé krajině, kde se strážce pokouší zlikvidovat protivníka skrz clonu prachu, jedoucího vlaku a stáda prchajících velbloudů. Zajímavě se rozehraje strážcovo dilema, když zjistí, že příběh atentátu nebyl jednoznačný a on musí volit mezi povinností a osobními pouty. ____ KOUSEK DĚJE Jenomže ve finále se zachová tak, jak by to samuraj neudělal a velkolepá tragičnost se tím rozplyne. A závěr byl až komický. Čekala jsem skoro, že ještě přijde pošťák a oznámí jim, že vyhráli hlavní cenu v loterii. P. S. Naprosto souhlasím s rádžovou matkou, která vzala svou snachu ke svatému muži do hor, aby se pomodlily a nevěsta konečně otěhotněla. A přitom dodala něco ve smyslu: "Jo, a toho hezkého urostlého osobního strážce vezmeme pro jistotu s sebou!" Sichr je sichr. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Skvelý príbeh a Ali bol dokonalý, dosť krátke, bolo by to znieslo aj viac, škoda v podstate bez piesní ale nič z toho nie je závada, len že to bolo tak dobré, že by som na to bola kukala ešte hodinu :-) ()

Reklama

malamia 

všechny recenze uživatele

Trochu mám obavy, že nebýt hvězdného obsazení, tak by se na to nedalo moc koukat. Ale což, jednu hvězdičku navíc přidávám, za krásné kulisy a jednu za to, že smíchali shakespeara, moderní i starý indický svět do jednoho... A vcelku úspěšně. Ale je to trochu překombený. Shakespearova tragédie s dobrým koncem? Uff uff... ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama