Reklama

Reklama

La strega in amore

  • angličtina The Witch in Love (více)

Obsahy(1)

Záletný historik je pozván do starého a velkého domu jedné staré ženy, aby zpracoval deníky jejího nedávno zesnulého manžela. Během práce se zaplétá s její krásnou, tajemnou dcerou Aurou (Rosanna Schiaffino) a jejím milencem Fabriziem (Gian Maria Volonté). Muž si ale brzy začíná uvědomovat, že není něco v pořádku, přesto je dívkou i nadále posedlý. (Karlos80)

(více)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný a neprávem zapomenutý Damianiho raný film/moderní čarodějnický příběh. Film který zcela vybočuje z Damianiho pozdější především 70s tvorby. Parádní téměř až márniční atmosféra, především poslední půl hodinka stojí za to, elegantní černobílá kamera, úchvatný vizuál, dobré využití některých gothic/fantasy prvků, pomalejší tempo mi tentokrát vůbec nevadilo, protože v tomhle případě docela dobře pomáhalo k vytvoření různých druhů napětí a hrůzy. 3-4 herci uvnitř starobylé knihovny, kde se odvíjí celý tento fascinující ale také znervozňující a strašidelný příběh, velké tajemno, sexuálnost-silný erotický náboj, dramatičnost a nádherný jazz/bongový Bacalov, tím vším se tento působivý klenot může pyšnit. Památné momenty : Divoké rituální tance obou žen a svlíkací scéna bez použití rukou (umíte si to jinak představit ne?). Tajemná a smyslná Rosanna Schiaffino neuvěřitelně okouzlující a svůdná-té by prostě podlehl snad každý muž, ale mužskou hlavní roli měl hrát místo Richarda Johnsona přeci jen Gian Maria Volonté, který jak rychle někdy v polovině filmu přišel, tak rychle zase odešel, ale jeho role je pro přiblížení a pochopení příběhu neuvěřitelně důležitá:-) ps: Fanouškům obskurní hororové Itálie doporučeno, ale myslím si že, ani fanoušek artového kina by nad tím nemusel ohrnout nos. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Damianiho filmy chodili v ceskoslovensku este za brutalnej normalizacie , lebo ukazovali zapadne staty tak, ako to sudruhovia chceli - skorumpovane, prehnite statne utvary, kde vladla honba za majetkami a peniazmi ..... pricom, seriozne, Damiani bol len zrucny rutiner, nikdy nenatocil kultovy film, ako mal povedzme O. Welles Obcana Kane-a, Truffaut mal La Nuit Americaine .. no a Damiani nikdy nic take nemal. Dovolim si tvrdit, ze rezisersky bol aj Umberto Lenzi talentovanejsie, Damiani bol casto len pod/priemer. A jeho filmy mi pridu hodne nadhodnocovane. Toto je podpriemerny film, on je posadnuty nou, a uvedomuje si, ze nieco nie je v poriadku. Co konkretne nebolo v poriadku, to som sa nedozvedel, a silne pochybujem, ci to vedel scenarista a reziser! 35 % ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už dávno viem jednu vec. Atmosféra, ktorú dokáže ten a ten rejža navodiť, je na nezaplatenie. Ale viem aj jednu vec. Že atmosféra by mala byť nosičom dobrého, a hlavne nie nudného príbehu a nebyť len osamoteným prvkom vyprávania. Tu vlastne ani nieje poriadne čo rozvíjať, strašenie a ani to mystérium, tu akosi nebadať. Viem, že sme v polovičke 60. rokov, kde sa to veľmi nehemžilo ostrými snímkami podobného žánru, ale boli. A tento, z môjho pohľadu, k ním nepatrí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní thriller snímaný výtvarnou černobílou kamerou je jakýmsi magickým komorním dramatem jednoho mladého muže (Sergia) a dvou žen. Kdysi půvabná stařena žije v rozsáhlém domě s dívkou Aurou a knihovníkem. Aura hned při prvním setkání Sergia uhrane. Ten ( a záhy jistě i divák) s postupujícím časem pochopí, že byl vtažen do podivné, temné hry. Působivá hudba vytváří tajuplnou atmosféru a odkazy na Mexiko dávají tušit, že za vším stojí čarodějné síly. Kamera snímá skvělé interiéry, všímá si detailu, důležitá je práce se světlem. Místy vypráví jen obrazy, pak se začnou vršit dialogy měrou nebývalou. Skleník, bouře, exotické rostliny a oběšená kočka. Film není prvoplánově strašidelný, avšak má velmi zneklidňující náboj. Experimentální šedesátá léta, kdy v evropských kinematografiích probíhala nová vlna, se na snímku výrazně podepsala. Dnes však uspokojí spíše artového diváka. Krásná Rosanna Schiaffinová uhrane jistě i nejednoho diváka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek, než jsem čekal, bohužel. La Strega in amore není zcela klasickým čarodějnickým válem: po většinu času se tváří spíš jako drama, aby hororové růžky vystrčil v závěrečné čtvrthodince. Drtivá část příběhu se navíc odehrává ve starém domě, v němž není prostor pro nějaké strašení nebo bloudění temnými chodbami. Místo toho tu najdete několik čarodějnických tanečků a hodně, hodně dialogů. Až když dojde na lámání chleba (rozuměj pointu), začne mít příběh správné grády, škoda že nepřišel o něco dřív. Jinak pohříchu nevyužitý mi přišel G.M. Volonté, známý coby Ramon a El Indio ze Sergio "dolarové" trilogie. Že umí strašit mnohem lépe, předvedl Damiani v Amityville 2: The Possession. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Režiséři Luis Buñuel a Carlos Saura zvažovali natočit film podle románu "Aura" od Carlose Fuentese. Sám Fuentes nebyl prý ale příliš spokojený s touto verzí a prohlásil, že právě buď Buñuel nebo Saura by udělali daleko lepší práci. (Karlos80)

Reklama

Reklama