Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Po Skjultu a Villmarku velké zklamání. Obyčejný "horror" jednoho opuštěného hotelu v horách, kdy parta snowboraďáčku si vyjela na výlet. Film má takřka nulovou atmosféru, je pomalý a nudný až až. Ubohý děj, špatné herecké výkony a hudba jak z armagedonu (krom zavěrečných titulků, kdy nám zahrajou na zlepšní náladý Turbonegro) dělají snímek takovým jaká je. :( Škoda škoda. Druhý díl si rozhodně zítra nepustím. Ze stejného žánru bych doboručil určitě: IN 3 TAGEB BIST DU TOT prví i druhý díl. Trošku bych tu pochválil kameru, ale hotel moc nevypadal, že by byl přes 30 let stárý a opuštěný.Jinak hodně souhlas s Červeňákem. Toto je tak max. 40% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vynikající moderní slasher!! Takhle by to mělo vypadat!! Film nepostupuje v zajetých kolejích "Naženeme bandu nesympatických mladých debilů na nějaké izolované místo a tam je necháme vyvraždit nějakým vrahounem.", ale dlouhou dobu nás seznamuje s postavami filmu a jejich vztahy. Divák se tak se všemi má možnost perfektně sžít a vyloženě mu přirostou k srdci. Navíc všichni herci na daný žánr hrajou excelentně a líto mi bylo opravdu všech. Tím pádem jsem měl o ně i strach a tím pádem jsem přesně nedokázal určit, kdo přežije ... Prostě ta psychologie postav byla špičková a posunula tak ohrané téma "slasher" o level výš ... Gore si člověk příliš neužije, ale zde mi to fakt nevadilo. Vrahoun je nekompromisní obrovský "polárník", který to řeže krumpáčem hlava nehlava. Jeho útok příjde naprosto nečekaně v jediné vteřině a od té chvíle začíná již jen drsný hon na partičku mladých dobrodruhů. Ten krumpáč byl jednoznačně vypůjčen od horníka z klasiky slasherů My Bloody Valentine (1981), ale spíš potěšil než by tuto klasiku urazil ... (Hodnoceno ještě před shlédnutím druhého dílu ...). ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Že já jsem se do toho vůbec pouštěl. Už mě nějak omrzely filmy tohoto typu. kdybych se na něj podíval před 6 lety, možná by to pro mě byl výborný horor. Ale jelikož už jsem namlsanej dnešních 'brutálních' hororů, byla pro mě tohle totální nuda, která mě ničím neohromila. Čekal jsem nějakou krev, brutalitu, ale nic sem nedostal. Nudné, nelogické, 1000x viděné už jinde. 2* za slušnou atmosféru. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Režie je rozhodně fajn, ale to hlavní co dělá tento film zajímavým, je scénář. Ten díkybohu nejede po zaběhnutém schématu žánru a ač možná tušíte, kdo z party přátel zemře, nikdy si nemůžete být jistí kdy a jak k tomu dojde. Scénář se však postaral i o řadu kliček a do očí bijících nelogičností, které spolu s pomalejším rozjezdem film kazí. 7/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když už snaha o nápaditý horůrek ve stylu amerických vyvražďovaček, pak tu mělo být více nechutných scén! Jedna otevřená zlomenina je sice fajn, ale když ji posléze kazí podivné záběry na marmeládové kaluže krve, není to prostě ono. Amerika rozmazlila svět hororových fanoušků svou explicitností, a jak teď někde není, působí hned všechno jaksi nevinně - občas jsem měl pocit, že sleduju norské Sněženky a machry. Vidno, že byl film koncipován spíše jako adrenalinový thriller, ale trocha toho gore by se zde určitě neztratila. Po řemeslné stránce až na výbornou hudbu lepší průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama