Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic moc slasher. Přijde vám možná ne až tak ohraný, ale ve skutečnosti je - je to jen tím, že je norský a ne americký, takže působí malinko jinak. 40 minut čekáte na první smrt a vraha celého vidíte až na konci (a vyjde to celkem nastejno), to znamená většinu filmu nuda, dobře natočená a s hezkou norskou přírodou. Na pár místech filmu jsem si říkal, jo tak teď kdyby se ten vrah objevil na pozadí, bylo by to alespoň dobrý na efekt, některý záběry si o to přímo říkaly. Ale nic. Tak trochu mi tenhle film připomínal Tajemství Loňského Léta 3, s tím že tohle je přece jen o něco lepší. Dvě až tři hvězdičky. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Že já jsem se do toho vůbec pouštěl. Už mě nějak omrzely filmy tohoto typu. kdybych se na něj podíval před 6 lety, možná by to pro mě byl výborný horor. Ale jelikož už jsem namlsanej dnešních 'brutálních' hororů, byla pro mě tohle totální nuda, která mě ničím neohromila. Čekal jsem nějakou krev, brutalitu, ale nic sem nedostal. Nudné, nelogické, 1000x viděné už jinde. 2* za slušnou atmosféru. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Po velkém zklamání s Temnými lesy z norské produkce jsem dal chlapcům z Norska ještě jednu šanci a hleďme, co v nich je. Seveřani, ošlehaní sněhem a větrem si jak jinak vybrali natočit tenhle snímek v nádherné zasněžené horské krajině. Tento opravdu mrazivý horor mi trošku připomíná Collectora, ale troufám si říct, že tohle je o třídu lepší. Nejen, že se nám dostane lekaček a krve, ale narozdíl od Collectora je nám to naservírováno věrohodně a dokonce se nám na konci dostane i jakéhosi vysvětlení, byť jen asi na 3 vteřinovém prostoru filmu, ale i tak jsem docela překvapeně zíral. Škoda toho poměrně slabšího scénáře a několika do očí bijících chyb. Ale i tak si myslím, že je tohle docela milé překvapení s opravdu vydařenou kamerou a hudbou a 4 hvězdičky jasně zasloužené. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prostředí velmi poutavé, kamera zajímavá, postavy příjemné, hlavní hrdinka až sympatická. Jen ta zápletka s příběhem jsou tak trošku tuctově nezajímavé. I když musím za pozitivum uznat fakt, že záporáka před kameru moc nestrkali, kdyby jo (a točit to Amíci, asi by se tak stalo, ono vlastně část pozitivního vyznění filmu tvoří fakt, že je tak nějak norsky exotický), bylo by to jen v neprospěch filmu. Jako ono to je fajn, kouká se na to hezky, ty postavy vás neserou, naopak, cítíte se jako šestý z party, že pointu prokouknete během několika minut filmu nijak neuškodí, i tu atmosféru to má, jen prostě celou dobu čekáte, že se stane něco více. A ono ne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To že to je v rámci slasherů naprosto tuctově vymyšlený mě fakt ale vůbec nezajímá, já sem z toho totiž úplně hotovej. Ze začátku mě dostávala dokonale mrazivá atmosféra a prostředí, pak si mě podalo pár perfektních lekaček a v druhý půlce filmu sem dostal totálně dokonalej slasher, kde hlavní roli hraje strašnej řezník s krumpáčem a jeho chuťový vraždení. Navíc norští herci jsou dostatečně sympatický a člověk se s nima hrozně lehce sžije, aby mu jejich vyvražďování prostě jedno nebylo, já na tom fakt nevidim téměř žádnou chybu, teda až na předvídatelnost, která mi ale nijak nevadila. Už dlouho sem neviděl takhle skvělou vyvražďovačku, která by mě úplně uzemnila, sem zvědavej, co se mnou provede druhej díl, podle hodnocení to vypadá, že se z toho zeseru ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)
  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama