Reklama

Reklama

Blast of Silence

  • Velká Británie Blast of Silence
Trailer

Obsahy(1)

Nájemný vrah Frank Bono se po delší odmlce vrací do New Yorku za definitivně poslední zakázkou svého života. Zbývá mu už jen opatřit si zbraň a obhlédnout místo činu. Zdánlivě rutinní práci si však samotářský Frank zkomplikuje setkáním se svou dávnou láskou Lorrie. Kvůli ní se také rozhodne už připravenou vraždu odvolat... (dopitak)

(více)

Recenze (9)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film v rytmu swingu, Baronův debut.___ Hodně syrový příběh s výborným hlasem vypravěče - Frankovým svědomím, díky kterému se rychle dostáváme zpočátku nepřístupnému zabijákovi hluboko pod kůži.___ A že to celé nedopadne zrovna sladce, na to vemte jed. Je v tom totiž zase ženská! Podle kolegy Douglase je tento snímek typickým představitelem žánru film-noir, přestože tato uměle vzniklá kategorie "končí", jsa ohraničena rokem 1958, Hitchcockovým Vertigem. Viděno znovu, Visions of light 2011, 10. listopadu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pochmurný portrét nájemního vraha, samoty a duševního prázdna. Jasně evokuje Taxi Drivera a hezky značí předěl mezi gangsterkou staré éry a autorsky ambiciózní 1970’s psychologií. Obsahuje skvělý hlas vypravěče a volí výrazný, až semi-dokumentární pohled do newyorských ulic (na vánoční čas). Vskutku zajímavá práce na zapadlý nízkorozpočťák. Díky za tip (x), ideální závěr letošní #Noirvember série při první adventní neděli. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Veľmi neskorý noir, prakticky pár rokov po sklonku života samotného žánru, s rozporuplným zaradením, kde ho niektorí akademici ešte považujú za noir, mnohí ale už za ten s predponou neo. Kamerová delikatesa kráčajúca v šľapajach Dassinovho kúsku The Naked City, ktorému v tomto ohľade môže byť pokojne sequelom. Ani sa veľmi nečudujem, že bol pre Scorseseho tento film počas štúdia na NYU tak dôležitý. Vidieť ho v 60. rokoch, tiež asi začnem točiť filmy x) A silne ovplyvnený by som určite taktiež zostal. Treba vidieť... Esej: (x) (x) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nádherná atmosféra vánočního New Yorku, vtahující temný chraplavý voiceover, zajímavý hudební doprovod (obzvláště ty dva songy v klubu byly originální), pomalé tempo ... prostě noir o samotářskémm assassinovi, jak má být. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Udajne film noir, no mne sa nevidelo, filmy noir sa pre mna koncili Wellesovym Touch of Evil 1958. Toto je dobre, len u reziserov nie je dobre ked hned prvy film je namakany, lebo potom su velke ocakavania. ktore ako vidim, Allen Baron nesplnil. Atmosfera Vianocneho new Yorku bola vskutku na urovni, dnes si na Vianoce pustit len Houm Eloun nestaci, treba dalsie vianocne filmy . 90 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Neskorý, existenciálny noir, ktorý predstavuje akýsi medzistupeň medzi práve (s)končeným klasickým obdobím a blížiacim sa neo-noirom. Svojou chladnosťou môže pripomenúť francúzske noiry. PS: mini-atmoška vianočného NY potešila :) ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pozdní noir (je-li to ještě) a předchůdce psychologického krimi Nového Hollywoodu. Sevřený děj a vnitřním hlasem-komentářem. ()

quiz 

všechny recenze uživatele

Nic pro depresivní povahy... Černobílý film, ve kterém hraje NE zrovna nepodstatnou roli postava (hlas) vyprávěče, komentátora, který nás provází skoro celým dějem filmu. Je to prakticky "vnitřní hlas" hlavní postavy, jejich myšlenkových pochodů, jejího skrytého vědomí a svědomí...dokonce i hlas jejího "rádce". Tíživá, depresivní, studená a odcizená atmosféra před- a vánočního New Yorku, kde to sice všude bliká a svítí, obchody jsou slavnostně vyzdobeny, ale každý je sám, tak nějak nezapojen včetně našeho hlavního hrdiny - Frank Bono (Allen Baron...zároveň režisér filmu). Jako nájemný zabiják má pouze jeden úkol - zabít, inkasovat a zmizet, ale všecho se ke konci filmu vyvine poněkud jinak. ()

Reklama

Reklama