Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Harry miluje, jak říká, svou ženu. Vedle ní má švarnou milenku a tu, jak říká, miluje též. Protože je jeho žena spíš na sex, zatímco on je romantik, jak říkají oba, hodlá svou ženu zabít, aby jí nezpůsobil hoře zprávou, že se chystá přemístit. Milenka je taky zamilovaná a poskytne Harrymu víc, než jen ten otravnej sex, jak řiká Harry kámošovi, kterej, jak říká, milenku příteli svědomitě pohlídá, když Harry zrovna nemůže. Všichni říkají: miluji tě imrvére a s vášní, s jakou řikáme, že nám došly čistý ponožky a leklá ryba je proti tomuhle tanečnice hula-hula. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Až příliš neokázale zrežírované retro drama, které chvíli inklinuje k filmu-noir, chvíli k hitchcockovskému „manželskému thrilleru“ a končí buď jako zlomyslná komedie, anebo hloupá moralita (těžko určit). Vývoj událostí je poměrně nečekaný a velmi mne překvapila například náhlá zmínka o vraždě po nějakých třiceti minutách ležérního konverzování. Takových odhalení obsahuje Married Life více, jak naznačují už úvodní titulky, nahlížející pod pozlátko spokojeného soužití dvou lidí s větší odvahou než samotný film. Jistí si koneckonců můžeme být jenom tím, že manželská nevěra bude vždy potrestána a že Chris Cooper je skvělý herec. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opět se nám zde roztáčí kola zahejbání a stará dobrá hra na kdo s kým a v případě chlapců i kam s ním. Nadprůměrnej moment má film prakticky jeden a to když ten krtek spěchá za svou ženuškou, do toho mu vleze nečekaný dýchanek s pánama od zákona a pak ještě stačí udělat osudový juk ze svého okénka, no tak hlavně že je tady mezi náma všude ta láska. Rachel je sice pořád krásná, ale jako blond není až takový tic tac. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chlap má manželku, pak má milenku a pak milenka chce být manželka a manželka musí jít stranou. Nejjednodušší řešení - zabít ji. Jasnější už je snad jenom rozdíl mezi kapitalistou a komunistou. Alespoň to má na konci jednou velkou pravdu. Zbytek je totiž hrozně vleklá nuda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $1,507,990Tržby Celosvetovo $2,888,315 ║ malá komorná dráma, ktorá nemá čím prekvapiť ale ani neunudí, slušne zahraná /55%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako starého kozla by mne občas měly přepadat myšlenky, že bych mohl vyměnit manželku za novější model, ale kupodivu mne nepřepadají. Asi proto, že jsem podobný charakter jako Harry, ale s tím rozdílem, že se mi vražda nejeví jako úplně nejčestnější způsob ukončení manželství. Nicméně sledovat Harryho při přípravě činu, a Richarda při jeho nechtěném maření, bylo zábavné, ale přesto jsem se nemohl zbavit pocitu, že mi tvůrci upřeli nemalé množství zábavy, které jsem z námětu intuitivně vycítil. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sympatické herecké obsazení v milostném víceúhelníku. Z námětu, ze kterého by jiný režisér dokázal vytvořit mrazivou, napínavou podívanou o pomstě, vášni a lásce, natočil Ira Sachs poměrně nenáročný snímek, v němž se postavy se svými vztahovými komplikacemi vyrovnávají s chladnou hlavou a čistým rozumem. V jejich konání se neobjevuje téměř žádná zášť, nenávist, zuřivost, touha po odplatě či šílené a impulsivní projevy, které s sebou spousta vztahových filmů přináší. Dalo by se říct, že by je člověk mohl obdivovat, jak se se vším dokázali s klidem a rozvahou vyrovnat, aniž by to jejich vztahy nějak zasáhlo. Příběh Chrise Coopera a Patricie Clarkson je zajímavě vystavěn, a jeho stále více neúspěšné pokusy k jejímu odstranění u mě vedly až k tomu, že jsem jim přála, aby se nakonec vše urovnalo a Chris si uvědomil, že dělá chybu. Postupně začne zjišťovat, že už si likvidací své ženy není tolik jistý, jako z počátku. Co když ji pořád potřebuje? Manželská klec rozhodně stojí za podívání, i když žádnou strhující studii lidských vztahů rozhodně nečekejte. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi retro snímky s příjemnou hudbou a vizuálním zpracováním, které občas i přes škatulku "komorní drama" inklinují k filmu noir, a nevadí-li vám, že se příběh vyvíjí jen velmi pozvolna (zato ale poměrně nečekaně), račte vstoupit. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu Five Roundabouts to Heaven Johna Binghama z roku 1953, který česky nevyšel. Stejnou předlohu zfilmovali i v The Alfred Hitchcock Hour v roce 1962 jako The Tender Poisoner. Je to taková hezká uhozená fraška o jednom manželském víceúhelníku. Poválečná léta byla v rámci mezilidských vztahů mírně řečeno toxická, takže není divu, že na misce vah byl rozvod nebo vražda. Herecky je oslnivý sice jen Pierce Brosnan, ale dobovka je to ucházející, navíc tam často chodí do kina nebo se dívají na televizi, což je skvělé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od neznámé tvůrkyně přichází atraktivně obsazené partnerské drama, ve kterém se prohospodařilo ledasco. Portrétování manželských svazků tu bylo nesčetněkrát, tady scházel hořce cynický nadhled, nějaká pekelně dravá scéna, myšlenka, pointa. Na seriálovou epizodu možná, nicméně celovečerní podobě chyběla ona jiskra, celé to pak vyznívá jako zdrcnutá bábovka, která by ale zřejmě stejně líp nechutnala. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokud bych mohl vrátit čas, ale zároveň bych už věděl, co je tenhle film zač, tak bych si několikrát rozmyslel, než bych se rozhodl se na něj podívat. Něco tak zoufale nudného se opravdu jen tak nevidí, během filmu jsem měl permanentně pocit únavy a znuděnosti a nebyl jsem příliš daleko od toho, abych u toho usnul, což se mi už hodně dlouho u filmu nestalo. A přitom nedokážu určit, v čem je chyba, protože námět vypadal více než zajímavě. Ale ač jsem se snažil sebevíc mít pro tento film pochopení a mít s ním trpělivost, tak to nebylo nic platné, od začátku do konce to byla téměř pořád ta stejná nuda. Takže mé hodnocení je vlastně i tak trochu milosrdné vzhledem k mým pocitům z filmu, ale má to své opodstatnění. Předně jsou tu totiž docela solidní herecké výkony (fakt, že nebylo příliš co zajímavého hrát a že film je nudný není chybou herců, ale scénáristy), pánové Brosnan a Cooper a dámy Clarkson a McAdams hráli hodně příjemně a nebýt jich, tak bych snad film poslal nemilosrdně někam k jedné hvězdě nebo odpadu. Ale v tomhle případě kvalitní herecké výkony zachránily nudný a nevýrazný film. A pak ještě k dobru počítám fakt, že tam některé pasáže byly alespoň natolik zajímavé, že se mi u nich nechtělo spát, což se dá taky započítat jako pozitivní fakt. Ale jinak bohužel nemohu mít pro tenhle film žádná slova chvály a dvě hvězdičky jsou možná až příliš milosrdné a tvůrci filmu za ně mohou poděkovat vynikajícím hercům, kteří film vyzdvihují aspoň k těm dvěma hvězdám. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník v době, kdy slovo rozvod nemělo společenského významu a smrt byla jistější podobou uhájené cti. Aneb, když se čtvrtý "jen" dívá .. co se asi stane.. Film, který nedává nic nového, jen ukazuje přirozené citové chování jedinců ve svazující době přílišných konvencí . ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dal som vyššie hodnotenie kvôli atmosfére a sem tam dobrej hudbe avšak bolo to dosť zamotané a koniec sa snažil vyústiť happy-endom ale bez väčšieho vysvetlenia, že sa to tak dokonale spárilo i keď to nedávalo zmysel. Kamarátova nevera odpustená, manželkin milenec na konci filmu úplne škrtnutý...a tak by som mohol pokračovať. S hercami som bol však veľmi spokojný, Pierce Brosnan ma nezvykne sklamať a nebolo tomu tak ani tu, Sexi Rachel McAdams a Patricia Clarkson boli taktiež skvelé. Ak by sa to neodohrávalo v roku 1949 tak by som dal 3 hviezdičky. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

při sledování se mi vybavilo jedno slovo "bezzubý", ani čtveřice harismatických herců nedokáží filmu dát "šťávu". ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nic proti filmu, ale čekal jsem od něj víc. Vražedné intriky nebyly dostatečně napínavé, komplikované, třeba i romantické - doplňte si, co chcete, ale nebylo to ono, jako by film proplul a nic za sebou nezanechal. Průměr. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tyhle dobovky mám moc rád (současný vrchol předvedl Sam Mendes v Nouzovém východě), ale Manželská klec je bohužel jenom průměrná. Herci výborní, až na Patriciu Clarkson, na kterou mám alergii, po které mi vyskočí po celém těle vyrážka o profilu Nízkých Tater. Střídání žánrů je poměrně neobratné, ukázkovým příkladem je scéna se zlomyslnými cajty - asi myšleno jako narážka na Hitche, avšak vůbec to tam nepasuje. Jinak by se dal děj shrnout do několika vět typu: miluješ ho? miluje tě. miluju ho. miluju tě. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Staromilský film, který ukazuje, jak pod zdánlivě dokonalým povrchem bují nemorálnost a sobectví. Dobré obsazení, nenápaditý scénář, poněkud nuda a hlavně naprosto bez vášně. Na film o zakázaných nebo aspoň utajovaných vztazích je to chladné. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný a pohodový film bez dramatických manželských scén či hádek s klidně plynoucím dějem. Vážně pohoda, nuda v žádném případě. V roli diváka se stáváme jakýmsi "naslouchačem" myšlenkových úvah jednoho ze svědků manželské krize, která vyvrcholí přičiněním právě tohoto svědka docela zajímavých způsobem. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byla to svým způsobem legrační historka.. O muži, který chtěl zabít svoji ženu, a pak přišel na to, že by bez ní byl ztracený !!" Manželská klec coby další zpracování Binghamovy novely Five Roundabouts to Heaven, z níž se již čerpalo v případě epizody The Tender Poisoner ze série The Alfred Hitchcock´s Hour, vyznívá velmi chladný a poněkud nevěrohodný koktejl neonoirové záležitosti a vztahového dramatu, od níž jsem přeci jen i díky hereckému obsazení očekával mnohem víc, odhaluje v režisérovi Ira Sachsovi slušný talent i s jeho nedostatky, když se nedokáže rozhodnout, co chce vlastně natočit.. Velmi příjemný soundtrack Dickona Hinchliffeho do snímku příliš nepasuje, stejně jako nevýrazná, i když stále neuvěřitelně sexy, Rachel McAdams, a ještě silněji tak vyzdvihuje jeho nechtěnou žánrovou roztříštěnost.. A tak bych chtěl ocenit opravdu vymazlený vizuál snímku, který však také obnažuje jednoduchost a naivitu scénáře filmu bez emocí, a vedle Chrise Coopera především dokonale úsporně hrajícího nestárnoucího Pierce Brosnana !! [ Dabing 5/10 ] Celkem symbolicky nevýrazná práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska 2008. ()

Reklama

Reklama