Reklama

Reklama

Rozvod ve čtyřicátých letech 20. století? Nemožné! A tak se Harry (Chris Cooper) rozhodne, že svůj manželský trojúhelník vyřeší jinak - aby manželku nezostudil, prokáže jí laskavost a zabije ji. Jenže je tu ještě jeho šarmantní kamarád Richard (Pierce Brosnan)…  Ve čtyřicátých letech minulého století byl rozvod společensky nepřijatelný. Proto Harry Allen (Chris Cooper) vede dvojí život - po boku své ženy Pat (Patricia Clarksonová) a zároveň žije s další, podstatně mladší Kay (Rachel McAdamsová). Dlouhodobě neperspektivní manželství je však přeci jen nutné nějak ukončit. A protože Harry je charakter a nechce manželku zostudit, rozhodne se, že jí prokáže laskavost - zabije ji. Do milostného trojúhelníku ovšem vstupuje Harryho dlouholetý přítel, pohledný gentleman ve středních letech Richard (Pierce Brosnan), který osudovými kartami výrazně zamíchá... Romantické komediální drama o neodolatelné moci a šílenství lásky režíroval Ira Sachs. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Harry miluje, jak říká, svou ženu. Vedle ní má švarnou milenku a tu, jak říká, miluje též. Protože je jeho žena spíš na sex, zatímco on je romantik, jak říkají oba, hodlá svou ženu zabít, aby jí nezpůsobil hoře zprávou, že se chystá přemístit. Milenka je taky zamilovaná a poskytne Harrymu víc, než jen ten otravnej sex, jak řiká Harry kámošovi, kterej, jak říká, milenku příteli svědomitě pohlídá, když Harry zrovna nemůže. Všichni říkají: miluji tě imrvére a s vášní, s jakou řikáme, že nám došly čistý ponožky a leklá ryba je proti tomuhle tanečnice hula-hula. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sympatické herecké obsazení v milostném víceúhelníku. Z námětu, ze kterého by jiný režisér dokázal vytvořit mrazivou, napínavou podívanou o pomstě, vášni a lásce, natočil Ira Sachs poměrně nenáročný snímek, v němž se postavy se svými vztahovými komplikacemi vyrovnávají s chladnou hlavou a čistým rozumem. V jejich konání se neobjevuje téměř žádná zášť, nenávist, zuřivost, touha po odplatě či šílené a impulsivní projevy, které s sebou spousta vztahových filmů přináší. Dalo by se říct, že by je člověk mohl obdivovat, jak se se vším dokázali s klidem a rozvahou vyrovnat, aniž by to jejich vztahy nějak zasáhlo. Příběh Chrise Coopera a Patricie Clarkson je zajímavě vystavěn, a jeho stále více neúspěšné pokusy k jejímu odstranění u mě vedly až k tomu, že jsem jim přála, aby se nakonec vše urovnalo a Chris si uvědomil, že dělá chybu. Postupně začne zjišťovat, že už si likvidací své ženy není tolik jistý, jako z počátku. Co když ji pořád potřebuje? Manželská klec rozhodně stojí za podívání, i když žádnou strhující studii lidských vztahů rozhodně nečekejte. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě jak herecky, tak fyzicky krásná čtveřice lidí, kteří "žijí" svůj život přesně jak chtějí...Nerada to říkám, ale tu mě Brosnan přímo ohromil, přestože ho nemám ráda...Ale tady byl jak za fešáka, elegána, přítele a milence...a byl v tom bravurní..Jak se poprat s tím, na co jste zvyklý a bojíte se změny? Nechcete nikomu ublížit a hlavně - společensky byste se úplně znemožnili....A to hlavně v této době bylo nepřijatelné..."Bojovat" s láskou pro lásku po svém - tak se zde všichni čtyři rozhodli.Film má pár krásných překvapivých momentů, časově a společensky je to skvěle zakomponované a hlavně to dobové znázornění - je to tak krásné :) Film není extra svižný, pohrává si s napjatými okamžiky a dává prostor na zamyšlení u každého kroku, ke kterému se hlavní postavy odhodlají...Posledních pár minut se dozvíme "moudra", která, leč nechceme třeba nikdy slyšet na hlas, je důležité si je aspoň uvědomit a po chvilce vám dojde, že je to pravdivé a smutné.... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byla to svým způsobem legrační historka.. O muži, který chtěl zabít svoji ženu, a pak přišel na to, že by bez ní byl ztracený !!" Manželská klec coby další zpracování Binghamovy novely Five Roundabouts to Heaven, z níž se již čerpalo v případě epizody The Tender Poisoner ze série The Alfred Hitchcock´s Hour, vyznívá velmi chladný a poněkud nevěrohodný koktejl neonoirové záležitosti a vztahového dramatu, od níž jsem přeci jen i díky hereckému obsazení očekával mnohem víc, odhaluje v režisérovi Ira Sachsovi slušný talent i s jeho nedostatky, když se nedokáže rozhodnout, co chce vlastně natočit.. Velmi příjemný soundtrack Dickona Hinchliffeho do snímku příliš nepasuje, stejně jako nevýrazná, i když stále neuvěřitelně sexy, Rachel McAdams, a ještě silněji tak vyzdvihuje jeho nechtěnou žánrovou roztříštěnost.. A tak bych chtěl ocenit opravdu vymazlený vizuál snímku, který však také obnažuje jednoduchost a naivitu scénáře filmu bez emocí, a vedle Chrise Coopera především dokonale úsporně hrajícího nestárnoucího Pierce Brosnana !! [ Dabing 5/10 ] Celkem symbolicky nevýrazná práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska 2008. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokud bych mohl vrátit čas, ale zároveň bych už věděl, co je tenhle film zač, tak bych si několikrát rozmyslel, než bych se rozhodl se na něj podívat. Něco tak zoufale nudného se opravdu jen tak nevidí, během filmu jsem měl permanentně pocit únavy a znuděnosti a nebyl jsem příliš daleko od toho, abych u toho usnul, což se mi už hodně dlouho u filmu nestalo. A přitom nedokážu určit, v čem je chyba, protože námět vypadal více než zajímavě. Ale ač jsem se snažil sebevíc mít pro tento film pochopení a mít s ním trpělivost, tak to nebylo nic platné, od začátku do konce to byla téměř pořád ta stejná nuda. Takže mé hodnocení je vlastně i tak trochu milosrdné vzhledem k mým pocitům z filmu, ale má to své opodstatnění. Předně jsou tu totiž docela solidní herecké výkony (fakt, že nebylo příliš co zajímavého hrát a že film je nudný není chybou herců, ale scénáristy), pánové Brosnan a Cooper a dámy Clarkson a McAdams hráli hodně příjemně a nebýt jich, tak bych snad film poslal nemilosrdně někam k jedné hvězdě nebo odpadu. Ale v tomhle případě kvalitní herecké výkony zachránily nudný a nevýrazný film. A pak ještě k dobru počítám fakt, že tam některé pasáže byly alespoň natolik zajímavé, že se mi u nich nechtělo spát, což se dá taky započítat jako pozitivní fakt. Ale jinak bohužel nemohu mít pro tenhle film žádná slova chvály a dvě hvězdičky jsou možná až příliš milosrdné a tvůrci filmu za ně mohou poděkovat vynikajícím hercům, kteří film vyzdvihují aspoň k těm dvěma hvězdám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama