Reklama

Reklama

Nik z nás netuší, ako ďaleko je schopný zájsť - kým na nás niekto nezatlačí! Tak ako na Neila Randalla... Príťažlivý podnikateľ Neil Randall (Gerard Butler) sa rozhodne nemôže sťažovať na nepriazeň osudu. Má všetko, po čom mnohí iní len márne túžia: milujúcu sexy manželku Abby (Maria Bello), krásnu a zdravú dcérku Sophie (Emma Karwandy), prácu, ktorá ho baví a poriadne mu vynáša... Skrátka, taký súkromný americký sen! Teda, vlastne mal. Dodnes. Pretože dnešný deň je tou najhoršou nočnou morou, aký si Neil nedokázal predstaviť ani v tých najstrašnejších snoch! Začalo sa to vo chvíli, keď viezol Abby k jej sestre Diane (Samantha Ferris) a sám sa ponáhľal na víkend so svojím šéfom – a náhle sa ako blesk z jasného neba na zadnom sedadle ich auta objavil neznámy ozbrojený chlap a oznámil im, že ich dcérka Sophie, ktorá mala byť doma s opatrovateľkou, je jeho rukojemníčkou! Keď sa ho šokovaný Neil spýtal, čo vlastne chce, únosca, ktorý sa im predstavil menom Ryan (Pierce Brosnan), s ľadovým pokojom odpovedal: „Všetko, čo máš!" Jeho plán sa zdal byť síce šialený, ale zrozumiteľný: v najbližších dvadsiatich štyroch hodinách urobia všetko, čo bude chcieť, inak Sophie zomrie. Neil si však postupne začne až príliš bolestne uvedomovať, že jeho trýzniteľ evidentne nemá čo stratiť - a že jeho jediným cieľom, ba dalo by sa dokonca povedať zmyslom života, je zničiť Neilov doteraz taký dokonalý život! (TV Doma)

(více)

Recenze (150)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikdy nebojuj s človekom, ktorý nemá čo stratiť.“ Tento film mal byť o dvoch veciach. O hercoch a scenári. Bohužiaľ, Butler je otrasný herec, ktorý je vo všetkom rovnaký (česť výnimkám – 300) a čím menej ho v budúcnosti budem vídať vo filmoch, tým budem radšej. Belloovej fandím, no tentoraz dostala príšernú rolu „blbej kravy“. Brosnan je podľa mňa, ľudia sa mi za to smejú, jediný Bond, ktorý vie aspoň trocha hrať - teraz ale pripomína Petra Kočiša (to nie je plus). Navyše, jeho postava je napísaná ešte nezmyselnejšie, než postavy ostatných. Všetci sú nesympatickí a konajú nelogicky, kričia a predvádzajú trápne hysterické záchvaty. Čo sa týka scenára, divákovi je zrejmé, že ak sa deje niečo takéto, bude to mať ´šokujúci koniec´. Ale tento je taký hlúpy, že nič z toho, čo sa pred ním stalo, vlastne nemalo ŽIADNY ZMYSEL. Ešte aj totálne nelogická Fincherova HRA bola oproti tejto blbosti perfektne logická. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechceš stavět tu pýchu svýho ptáka před svoje dítě?" Únosce zapíská a všichni bez váhání skáčí na nalíčené špeky tak dlouho, až se proskáčí k lehce pitomé koncovce. Na známky atmosféry jsem nicméně narazil a motivace pachatele se také docela dlouho tvářila tajemně, takže se k průměrnému hodnocení dokáži donutit i bez užití albánské rukavice či kubánských kleští. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Leonidas zmlátí na hromadu tisícovky Peršanů a tady se nechá terorizovat prošedivělým Brosnanem s vizáží strejdy z lázeňské kolonády? Konec přinese zajímavé rozuzlení, ale tu stupidní cestu k němu již bohužel nenapraví. Jakmile Butler odloží štít s kopím, schová pod oděv své vysportované těé - lo a má předvést nějaké herectví, přichází bezradnost. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skotský fešák Gerard Butler, pohledná a herecky také velmi schopná Maria Bello proti Jamesu Bondovi, kterého Leonidas musel něčím hodně nasrat a proto mu teď cuchá nervy a způsobuje mu a jeho ženě trýznivé chvíle:) Klub vyděračů přináší solidní thriller, který však zpracováním ničím nevybočuje z průměru. I když, závěrečný dvojitý zvrat stál opravdu za to. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě napadalo, že tenhle snímek by prostě potřeboval lepšího režiséra. Když si představím, co by s podobným námětem dokázali udělat jiní, třeba ta chvíle, kdy Brosnan pálí několik tisíc dolarů, sakra to v podání někoho jiného mohla být scéna, která se zapíše do historie! Nehledě na to, že nějaký chytrý člověk, který by zahladil nelogická místa v jinak celkem zajímavém scénáři, by nebyl od věci. To mi snad chce někdo tvrdit, že se chlap, který ví, že mu unesli dceru, a který se může volně procházet po městě, ani jednou nepokusí kontaktovat policii? Rozhodně by to od tak vysoce postaveného a jistě inteligentního muže bylo mnohem chytřejší než několik hodin jezdit po městě a plnit, co jeden maniak chce. Neříkám, kdyby byl nějaký nezaměstnaný zdrogovaný hajzlík, ale podobná reakce od pravděpodobného budoucího bosse velké firmy? Někdo by minimálně čekal, že ho napadne jít na policii a nechat onoho vyděrače sledovat. Vždyť zjistit, o co jde, by pro policii jistě nebyl nijak složitý úkol, zvlášť když náš Neil ví, jak se jmenuje přítelkyně syna našeho únosce, co studuje i kde bydlí. Ale nechám to být. Jinak je totiž Shattered celkem fajn film. I ten závěrečný zvrat jsem přežila bez újmy a to mám k těmhle skrytým momentům, které vyplynou na povrch v poslední minutě, celkem averzi. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Collateral - Michael Mann - obsazení - atmosféra - napětí - digitál - scénář = Klub vyděračů aka rutinní blbůstka bez špetky originality, která vám zaručí pouze jediné, a to ztrátu času. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když nebudou skákat, jak on píská, bude zle. A už nikdy neuvidí svou dceru. Rodiče ovládá s mistrnou bravurností, scénárista mu v tom pomáhá, ale mnohdy mu hází zbytečně klacky pod nohy. Klub vyděračů je lehce nadprůměrná jednohubka, která má přepečlivě vystavěný děj, se kterým došla tak do půli několika cest. U podobně laděných snímků je totiž důležité, proč to zřejmě psychopatický Pierce Brosnan všechno dělá a hlavně také, jak to dělá.. Ani v jednom není režisér Barker úplně jistý, sám osobně jsem postrádal napětí a s ústředním duem jsem nikterak nesoucítil. Pointa je nicméně povedená, nečekal jsem jí, za tu druhou bych autora uškrtil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej film z hutnou atmosférou. Poslední dobou hodně sjíždím filmografii Gerarda Butlera a na tohle jsem se kouknul hlavně kvůli němu. Takže nehraje tu špatně, ale nečape se na geniálního Brosnana. Takhle zlýho agenta 007 jsem ještě neviděl. Hlavně na něm stojí a padá celej tenhle film a já ho vidím na 75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

James Bond vs. Leonidas. Jeden z najviac vykonštruovaných filmov čo som kedy videl so zaujímavím obsadením, z ktorého minimálne jednému neuveríte stvárnenie jeho postavy, sa dostane k poriadne prekvapivému záveru vďaka ktorému sa to oplatí dopozerať. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trošku prekombinovaný thriller, ktorý celkom slušne funguje dovtedy kým, v závere nevyšlo najavo akú motiváciu mal P. Brosnan. Jeho herecký výkon je pozoruhodný, určite jeden z jeho naj. Samotný nadstavený záver a "šokujúce odhalenie" mi až také šokujúce nepripadalo, skôr vyznelo smiešne a nedôveryhodne. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o solidní nápad, kterému nechybí napětí a nakonec se dostaví i ten pověstný šokující závěr. Nicméně herci jsou neuvěřitelné dřeva a nad výkony ústředního troji jsem nevěřícně kroutil hlavou nad jejich "hereckými" výkony. Práci kameramana bych ponechal jako kapitolu samu pro sebe. 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z obyčejného snímku se vyklubal příjemný thriller. Snímků o tom, jak někdo systematicky ničí život druhého, je celá řada. Přesto i tenhle funguje, alespoň pro mne, dobře. Únosci nestačí jen připravit rodiče o dceru, jeho cílem je postupná a totální likvidace jejich života a možná i jich samotných. O to větším překvapením je hlavní motiv. Osobně si myslím, že podobnou lekci by si zasloužila celá řada namyšlenců a hajzlů, kteří si myslí, že na rozdíl od ostatních mohou vše. Těžko soudit, zda by se člověk v roli oběti choval statečněji, jelikož, jde-li o život, jde o všechno. V teple a bezpečí domova se většina věcí zdá mnohem snadnějších, než ve skutečnosti jsou. P.Brosnan není žádný charismatický padouch, přesto je na něm cosi zneklidňujícího. V momentě, kdy udeří Abby nebo téměř udusí Neila, čiší z něj chlad. Ano, je spousta lepších filmů, ale také daleko větší spousta blbějších. Na TV večer dobré pokoukání. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi kolikrát připomínal teenagerovský horor, kde oběti dělají nevysvětlitelné věci, aby si zachránili život. Jako v tomto snímku Neil. Bylo to pro mě drama spíše tím, jak nepochopitelné věci dělal. Už jsem si i přál, aby skočil ze střechy toho baráku jak na něm stál. Každopádně jsem se nenudil. Konec byl podle mě završením toho co nemá být pochopeno. Chtěl bych vidět ženu, která by podobný kousek udělala kvůli nevěře, když se předtím s tou slečnou bavila po telefonu a chtěla od ní nechat poradit. A co Pierce Brosnan .... no nějak jsem tomu na 100% nevěřil, byl to spíše takový ironický antihrdina. A pořád ta hláška rozdrtit motýla na prach, je opravdu příšerná. Hudba Robert Duncan. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý, napínavý snímok plný nečakaných zvratov a ešte šokujúcejšom odhalení v závere. Je zaujímavé vidieť Piercea Brosnana v zápornej úlohe. Aj keď otázkou v tomto filme je, kto je vo finále ten zlý? Maria Bello i keď nepatrí k mojim obľúbeným herečkám sa predviedla v dobrom svetle, Gerardovi Butleri som to veľmi nežral, hlavne v scénach, v ktorých plakal. A celkovo si myslím že Butler a Brosnan si role mali vymeniť, bolo by to sympatickejšie. I tak sa jedná o kvalitný film, ktorý vyčnieva z priemeru. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen. Dopadlo to velmi dobře. Jak bych toto dílo mohl nazvat ? Jednoduchý thriller, který je místy napínavý, místy až moc vážný a se závěrečným zvratem a dalším zvratem, respektive to druhé - zásadní ointa z celého filmu. No, začátek, asi tak prvních 15 minut - rodinné seznámení, takové mírné, tak jsem to vydržel, žádný velký problém jsem s tím neměl. Hlavní hrdinská dvojice Maria Bello a Gerald Butler. No a pak se na scénu objeví v záporné roli Pierce Brosnan. A mě poskočí srdce radostí. Brosnan je začne vydírat, musí s ním jezdit v autě a plnit nesnadné a až někdy trapné a velmi těžké úkoly. Podání úkolů je zvláštní, prostě si s nima Brosnan hraje. Co od nich chce ? To se moc neví, prostě jim kazí jejich idylický a dobrý život. Postupem času jak je Brosnan deptá se zjistí, že vztah mezi dvěma hlavními hrdiny není nějak nejlepší. No víc se mi prozrazovat nechce, tohle je film, který se teda moc nedá komentovat. Úkoly jsou obtížné, někdy ani nemají logiku. Takže mohly být těžší a lepší. Nějaká ta více zapamatovatelná scéna. A akce ? No tenhle film není stavěn na akci a ani by nebylo dobré jí sem cpát. Jako thriller to působí velmi dobře. Samozřejmě, nečekejte nějakou velkou pecku, ale mě to sedlo dokonale. Ta obyčejnost jak si s nimi Brosnan hraje, jak ten onen manželský pár deptá - to se cení. Takže film má stejné tempo a poslední patnáctiminutovka mě teda dostala. Nemůžu to vykecat, ale máma tu jeden zvrat a ke konci snímku druhý, hlavní zvrat - respektivě hlavní pointu zastíneou s pár flashbacky. Ke konci bych vytknul to, že mohlo být více flashbacků a mohlo vše být vysvětleno ještě lépe, nějaká ta nelogičnost tam také je. Ale to jsou jen pouhopouhé detaily k vylepšení k nejvyšší dokonalosti. Takže jsou to zápory, ale nevadí. Hudba celkem dobrá, nějak zde ani potřebná nebyla. Herecké obsazení je výborné. A Pierce Brosnan jako hlavní záporák nezklamal. Sice ho spíše mám raději v Bodnovkách, ale toto mu sedlo. Z mé strany spokojenost. Nemám nic většího co bych vytknul. Chyby to má, ale ne moc velké. Jasné 4 hvězdy. K filmu se vrátím ještě párkrát. Celkově hodnotím na zasloužených 80% = **** ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavou zápletkou, ve kterém do poslední chvíle nevíme, co se vlastně děje. Přesto mi přišel do značné míry založený hlavně na napínavosti, kde herci pobíhají, neví co dělat a snaží se pořád něco stihnout do určeného času. Na konci se nachází překvapivé rozuzlení, pro které na jednu stranu máme pochopení, na druhou stranu si ale říkáme, jestli by někdo byl skutečně schopen vymyslet takový šílený plán a celé to realizovat. Zdá se to trochu přitažené za vlasy. A Pierce Brosnan? S tím svým výrazem agenta 007 byl stejný jako vždycky. Proto ho nemám ráda. ~(2,6)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, pointa vám pri pozornom sledovaní dôjde rozhodne skôr, ako to mali v úmysle tvorcovia. Lenže...miera vševedúcnosti inak nedá a ak chcete nakrútiť film tak, ako to mal v úmysle Barker s Morrisseym, tak s predvídateľnosťou musíte rátať. Našťastie má ale scenár viacero zvratov a tie na seba priamo naväzujú. Takže scenár je slabší, ale režisér a najmä herci do toho dávajú zo seba pomerne veľa. Najmä Brosnan, tomu som toho.....spoiler nepoviem....uveril dokonale a je to najmä jeho charizmou a nie scenárom, dokonca aj jeho nečakané výbuchy hnevu. Potešili pekné zábery Chicaga, či už panoramatické, alebo medzi barákmi, či už v noci, alebo cez deň. Celkovo priemer. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, na začátku filmu, že mě film Klub vyděračů bavit moc nebude, ale jak nastoupil do akce Pierce Brosnan, jeho únos dcery a vydírání rodičů různými nekalostmi se mi moc líbilo...75% ()

Reklama

Reklama