Reklama

Reklama

Vzácné zboží

(festivalový název)
  • Česko Rare Exports Inc. (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Těsně předtím, než napadne první sníh, se profesionální lovci vydají do divočiny vzdáleného Laponska. Stopování, lov a proměna tajemného krále lesů ve vzácné zboží je dlouhý proces, který se však vyplácí… (MFF Karlovy Vary)

Recenze (32)

Matty 

všechny recenze uživatele

Svou vážností neskutečně vtipné video o odchycení a následné převýchově jednoho nebezpečného živlu. Ironizuje to, čemu jsme se naučili říkat "kouzlo Vánoc" a přes sérii drsných scén z lovu a následné převýchovy se dopracovává až k exceletní pointě stavějící celý řádně pošahaný (v tom nejlepším slova smyslu) filmeček na hlavu. Je to morbidně vtipné, skvěle natočené a vůbec bych se nedivil, kdyby tomu někdo uvěřil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Slušné převrácení mýtu Vánoc, černohumorně vtipné, ale málo svižné (líná kamera) a nikterak oslňující, zkrátka a jen dobré - 6/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó Santa, ten tvrdej chlaba má... No tak taškařice dobrá, jen jsem furt čekal TU pointu - a nepřišla. Asi ji vyexportovali na Zanzibar... %-] - - - - - (Poprvé viděno 4.2.2012 na YT, hodnocení 312., komentář zde jako dvacátý - 4.2.2012) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

První Rare Exports Inc. nám nabídl pohled na odlov tohoto nebezpečného tvora a druhý díl to dotáhl svým instruktážním formátem k naprosté dokonalosti! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina, která stojí hlavně na dobrém a vtipném námětu, hlavně ta "výuka" mě bavila, jinak je to ale zbytečně zdlouhavé a zpracování taky za moc nestojí, v každym případě si pustim ještě druhý díl a mnohem víc se těšim na celovečerní verzi, kterou jsem asi před týdnem rozkoukal, ale neměl sem čas se dodívat, no ale jsem v 25 minutě a je vidět, že Helander už v celovečerní verzi má ucelenou vizi a mnohem lépe s filmem pracuje, uvidíme... 60%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

No že bych z toho byl nějak odvázaný... Nápad zajímavý, to jo, ale tak nějak na jednom nápadu nejde postavit sedmiminutový film, kde mi některé záběry přišly samy o sobě docela zdlouhavé. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Náramně vtipné a velmi vážně pojaté video o tom, že máte být na Vánoce hodní, jinak vás Santa dojde sežrat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Finové na mě udělali docela dojem, svým zajímavým námětem a smyslem pro černý humor. Udělat si legraci ze starých legend je však potřeba. Tentok krátkometrážní kousek se docela úderným předchůdcem pro celovečerní film z roku 2010. Mělo to dobrou atmosféru, rychlý spád a hlavně to dobře vypadá. U nás by jsme mohli exportovat něco jiného...ale to sem nepatří. Rozhodně jde o příjemné zpestření vánočních svátků…60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle se mi líbilo. Sice, kdyby to bylo ještě kratší a udělané jak skutečný reklamní spot, bude to ještě o to zábavnější, ale celkový nápad a jeho provedení prostě fungují a já jsem se u krátkého filmu bavil. Navíc hlas vypravěče k tomu sedne dokonale. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Geniálny nápad v geniálnom prevedení. Totálne vážne sa tváriaci atmosférický krátky film, ktorý ma svojim vyznením a pointou zrazil do kolien. Plakal som od smiechu. Jednoducho geniálne. (9/10) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* První díl je o lovu vzácného exempláře divokého muže a druhý o jeho převýchově. Oba navazující kraťasy od finských autorů mě dostali hlavně perfektně vytvořenou atmosférou, tou správnou dávkou ironie a profesionálním provedením. Mystifikace je dokonalá, takže nezbývá než doporučit. Tento kousek si můžete prohlédnout v angličtině tady, případně s titulky lze najít i na Ulozto.cz. Zkušenosti z těchto krátkých filmů využili pak ve filmu z roku 2010 se stejným názvem Rare Exports. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Pokud netušíš, co mají chlápci za lubem, tak oceníš super nápad. Jako reklama na film to funguje. Bestie Vánoc vládne světu. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Spolu s Treevenge nejlepší krátkometrážní pohádka o vánočních svátcích. Povinné vysílání na veřejnoprávní televizi! ()

Reklama

Reklama