Reklama

Reklama

Loupežnická pohádka

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1964, 15 min

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Karel Čapek (povídka)

Scénář:

Eduard Hofman

Kamera:

Ivan Masník

Hudba:

Jiří Srnka

Hrají:

Karel Höger
(další profese)

Obsahy(1)

Loupežnická pohádka je jedna z šesti Hofmanových adaptací knihy „Devatero pohádek“ od Karla Čapka. Tahle je o slavném loupežníku Lotrandovi, který chtěl mít ze svého syna vzdělaného pána. Jakmile Lotrando umírá, tak si nechá zavolat syna, aby po jeho smrti převzal jeho řemeslo. Lotrando mladší doteď netušil, že jeho tatínek je loupežník, přesto mu na smrtelné posteli slíbí, že se řemesla ujme. Jak se mu bude dařit posuďte sami. (zdeny99)

(více)

Recenze (11)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eduard Hoffman. Klasická Čapková pohádka z knížky "O devatero pohádkách" o zlém loupežníku Lotrandovi a jeho malém zdvořilém synovi s klasickými Čapkovými obrázky a s vynikajícím vypravěčským přednesem Karla Högera, ještě daleko před svým Rumcajsem. "Já mám koně vraný koně, to jsou koně mý.." a uháněl se svým synkem na študie poněvadž si to mohl za pár tisícovek prý dovolit..Mám pakostnici a záduchu hýý a poté vydechl naposled. O kapánek leppší než Doktorská pohádka, ale na Rumcajse to nemá, i když je to v podobném duchu. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Mistrný přednes Karla Högera, obrázky Josefa Čapka, krátké cameo kočičky z Pejska a kočičky (když malý Lotrando odjíždí z konviktu) a kůň obracející nad Lotrandovým počínáním oči v sloup :), to vše dělá z této pohádky zábavnou podívanou. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Spojení Karla Högera s Karlem Čapkem, to je záruka kvality. A když se k nim ještě přidá animace Josefa Čapak, poupravená Eduardem Hofmanem, která je sice jednoduchá, ale i přesto pěkná, tak je to nesmrtelná kombinace. Tentokrát je to jedna z nejznámějších Čapkových pohádek, Loupežnická pohádka. [242. hodnocení, 8. komentář, 83%] ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tady už by se dalo, kromě dětské pohádky, najít i trochu té dospělé ironie. A to se mi líbí. Milá a zábavná pohádka, a prostě vynikající závěr. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já miluji Lotranda a Zubejdu, což je od prvního shlédnutí vůbec moje nejoblíbenější pohádka, takže na Čapkovy pohádky nemůžu nic říct. Ale je pravdou, že Čapek pohádky rozhodně uměl. Karel Höger má navíc hlas přesně pro pohádky. Ale když jsem to tak sledoval, pohádka Karla Čapka je vlastně o dnešních šmejdech. Takže nadčasová. V době, kdy to náš slavný spisovatel psal se to dá ještě pochopit, ale uváděná v roce šedesát čtyři to moc nedávalo smysl. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama