Reklama

Reklama

Vodnická pohádka

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1973, 11 min

Obsahy(1)

Eduard Hofman je autorem celkem šesti adaptací pohádek Karla Čapka ze souboru Devatero pohádek. Vodnická pohádka je šestou a poslední z nich, i zde, stejně jako ve všech předchozích případech, se role vypravěče ujal Karel Höger…. Jestli si myslíte, že vodníci nejsou, tak tedy jsou, a jací! Dokonce jednou za čas pořádají konference a na jednu z nich se díky filmu právě dostáváme. (J.Connor)

(více)

Recenze (9)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Animované zpracování stejnojmenné pohádky od Karla Čapka. To se zase jednou sešli vodníci a vyprávěli si, jaké to bývalo, že tenkrát byla voda všude a ještě kus nad Sněžkou, o princezně Kvakvakunce... ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Jó, to bývaly doby, když jsem jako dítě u takových pohádek dokázala proležet hodiny, dny, ba i týdny! Dle mého nejlepší, na co se můžou malé děti nechat koukat. Díky tomu jsem se dozvěděla, co je to revma, nebo v čem tkví původ obojživelnosti žab! A nejdůležitější ponaučení: Nehledejte modré z nebe, protože už ho dávno máte:D ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tohle už je na mne trochu moc řečí, jako dítě jsem tomu nikdy nerozuměla :-( Ale je to milá pohádka, a znám děti kterým se to líbí. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tady by se dali hledat i určité metafory. Když vodníci mluví a přemýšlejí o životech, zda je to i parafrází na životy naše, nebo na neustálé tamní změny, jako časy před válkou, za války, po válce nebo za totáče. Možná v tom hledám zbytečně hluboký smysl, ale musíte souhlasit že to má něco do sebe. Bavilo mě to jako dítě, a baví mě to dodnes. Navíc to má čím zaujmout i dnešní děti. Sledovala to už moje máma, a třeba to budou jednou sledovat i moje děti. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

Dovolte, abych Vám trochu objasnil své nízké hodnocení. Tuto Čapkovu pohádku jsem míval jako malý na audionosiči. Tam tedy měla ~40 minut, ale začátek byl totožný s touto pohádkou. Tuto pohádku jsem na audionosiči zbožňoval, proto tato televizní adaptace je pouze její slabý obvar. Na audiu byl krásně, POMALU, vyprávěná, kdežto zde je odhrkaná, že občas člověk ani nestíhá. Navíc anmace je i na tento rok velmi slabá a nezáživná. Zůstanu proto věrný audiu. Souhlasím s tím, že televizní produkce dokáže ono audio nespočetněkrát převážit, ale toto není ten případ. Bohužel. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Karel Čapek uměl pohádky. A tahle je hezky animovaná, vtipná a mluví ji Karel Höger, jehož hlas se do pohádek a Večerníčků naprosto hodil. Bohužel mluvil rychle a já mu kolikrát nerozuměl. ()

Reklama

Reklama