Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorský snímek Rebeccy Millerové (1962), dcery slavného dramatika Arthura Millera, je vlastně složeným portrétem tří žen odlišného původu a osudů. Jedno však mají společné. Všechny se ocitají v jakémsi pomyslném bodě životního zlomu. Greta realizuje své ambice v malém newyorském nakladatelství. Přestože chce utéci vlivu otce, v mnohém jde v jeho stopách. Paula, která si po útěku z jednoho vztahu nese životem své těhotenství, se ocitá v dalším neuspokojivém vztahu. Delia opouští dělnické prostředí maloměsta, svůj starý život, manžela, a hledá sílu na všechno nové před sebou. To, co všechny hrdinky žene vpřed, je neopakovatelná a jedinečná kombinace osobní volby a předurčení osudem.
Nízkorozpočtový snímek talentované autorky s vnitřní přesvědčivostí mapuje svět žen, jejich zrání a životních křižovatek. Sny a ideály narážejí na neúprosnou realitu. Jediné, co zbývá, je poučit se z nich. Každá z hrdinek tak činí svým neopakovatelných způsobem a svou "životní rychlostí" zrání. Film obdržel řadu cen na festivalech nezávislých filmů po celém světě, např. Velkou cenu poroty na filmovém festivalu Sundance. V hlavních rolích uvidíme Kyru Sedgwickovou, Parker Poseyovou a Fairuzu Balkovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nevím, nemůžu si pomoct, líbilo se mi to. Pravda, třetí příběh o něco slabší, možná hlavně díky určitě méně sympatické hrdince, ale stejně je celek výborný. Místy akční střih filmu či vyprávění pomocí obrazů bylo skvělé. Je vidět, že scénář i režii obstarala zároveň autorka předlohy, protože evidentně věděla, co chce vlastně dělat. Trochu rozporuplná mi přišla délka filmu. Na jednu stranu je tak krátká, že se člověk nestačí nudit a výše zmíněná akčnost tak způsobí příjemné a nečekaně rychlé uplynutí snímku. Na stranu druhou bych si ale dokázal (hlavně první dva příběhy) představit o poznání delší a rozebranější, kdyby film měl kolem 150 minut, vůbec bych se nezlobil (jsem asi divnej). Ale pokud by se režisérce nepodařilo udržet tempo, tak by byl výsledek mnohem horší, takže snad je přecijen stopáž zvolena vhodně. Skvělý a v mnoha místech opravdu velmi silný film. 90%. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Příběh tří žen, nacházejících se ve zlomovém okamžiku svého života a které jsou pevně rozhodnuté vzít osud zpět do svých vlastních rukou a vydat se novým směrem. Filmu nechybí ironie a trošku drsnější pohled na ženskou problematiku. Nepotěší takřka nulové využití hudební složky. Kdyby byl film složen jen ze dvou prvních povídek, mohly by hrdinky dostat i více prostoru a příběh by se dal lépe odvyprávět. Nejlepší výkon předvedla Parker Posey, jejíž komerčně nejúspěšnějším filmem byl třetí díl hororové série VŘÍSKOT. Průměrné tři hvězdy. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dost povedený snímek, kterému ovšem něco chybí. Je velmi příjemné sledovat přirozené herectví zajímavých a poměrně neznámých hereček. Tím, že mi jsou jejich jména méně známá, jsem z Životní rychlosti měla uvolněné pocity. Vlastně jsem nevěděla, co od nich mám čekat a co předvedou. A to se mi líbilo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rebecca Miller .. Tři ženy na rozcestí životní cesty. Druhá epizoda je jednoznačně nejlepší, nejen kvůli pohledné Parker Posey (na její Fay Grim budu prostě ještě dlouho s láskou vzpomínat). Ovšem ani celek nikterak nenudí, zato po duši moc nepohladí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy o ženách v různých situacích a s různými pohledy. Rebecca Miller si podle své knihy natočila osobní snímek, velmi křehce a působivě. První a druhý příběh jsou velmi silné, zajímavé a hlavně druhý je velmi mrazivý a perfektně vystižený. Nejslabší je rozhodně třetí, v kterém se toho moc neděje a jde zde o téma samotářství a útěku z domova. Všechny příběhy jsou příjemně citlivé, možná v pár okamžicích (hlavně první příběh) lehce ironické, ale nic to neubírá na kvalitách režisérky a spisovatelky, která svou lehkostí vytvoření působivého příběhu opravdu překvapila. Kvalitní film od talentované osobnosti, která snad brzy natočí další podobně kvalitní filmové překvapení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Shannen Doherty se měla objevit v roli Grety, i když odmítala se na filmu podílet a vymlouvala se, tak chvíli před natáčením se produkce rozhodla obsadit do roly Grety Parker Posey. (lucius789)

Reklama

Reklama