Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zajímavé generační drama odehrávající se ve "stokách" Londýna, ale přeci jen mi to přišlo sem tam až přehnané a trochu příliš americké. Jasně - všichni jsme podobné grázlíky jako byl Sam na škole potkávali a v 15ti jsme vyváděli psí kusy, ale tohle bylo z mého hlediska trochu moc. Přesto si to čtyři hvězdičky zaslouží. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že mi to miestami prišlo ako umelý konštrukt, ktorý má len jediný cieľ a síce šokovať diváka drsne chladnými, bezcitnými scénami, ma to po pocitovej stránke predsa len trochu zasiahlo. Minimálne natoľko, aby som si pozrel aj pokračovanie - Adulthood (2008). To však nemení nič na tom, že niektoré scény mi prišli mierne prehnané. Na druhú stranu ale prinútilo ma to aspoň porozmýšľať, že kto bol vo filme sprostejší, či tie decká alebo ich rodičia... samozrejme, že ich rodičia. Slabší nadpriemer si to hádam aj zaslúži. 70/100 ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film má Hip - Hopový hudební doprovod, je plný nenávisti, šikany a podobných sraček, které mě vůbec nezaujali. Po deseti minutách mě film lezl docela na nervy. Vypínám zesilovač a pouštím si zvuk jen přes tv reproduktory. Možná to ani nevydržím do konce a vypnu to úplně. Zatím mě opravdu nic nezaujalo. Film o tom jak děti " milují " své rodiče a jak jim rodiče svou lásku opětují, nebo je to kurva obráceně ? Slovo FUCK OF jsem u třicítky přestal počítat. CITÁT - Nebudu srát v cizím bytě......... Těch dětí je mi upřímně líto, ale chápu, že si to dělaj sami, tak co chtěj. Jediná věc, která se mi opravdu líbila je scéna okolo 67 minuty. Alisa ( Red Madrell ) tam sedí v průchodu a laská se z lahví alkoholu a Trevor ( Ami Ameen ) sedí v jiné ulici a laská se z pistolí. Děj obou aktérů se prolíná. To se opravdu povedlo. Ale to je asi tak všechno. Příběh o tom, že ne vše se musí řešit sebevraždou. Hudba : The Angel. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

I'm Gonna Bang Dem Up. Dostalo se mi tohle na doporučení od kámoše, a vůbec nelituju. Tak nějak jsem si zavzpomínal na svoje "hip hop" mládí, ale já teda nezažil ani 5%, co hl. aktéři. No, k filmu - autenticky se tváří a zdárně jsem mu to taky "žral". Při úvodním seznamování s postavami, jsem občas ucukl, když jsem viděl co se tam děje. Šikana, lehké drogy, sex, naprostá ignorace autorit. Tenhle film jsem si zamiloval, a opět je to hlavně díky britům (ano, opakuju se, ale mam je rád :-D), jejich akcent, slang, povaha. BRILLIANT! Ani mi nevadila ta troufalá kamera, "hip hop clip" scény a občasná naivita těch mladíků... Soundtrack obsahuje UK tvorbu, od rapu až po house, jazz, etc. Je více než výborný.90% [HD] ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Staré problémy v novém balení, tak nějak by mohlo znít moto tohoto filmu. Mladí lidé a jejich starosti, se vztahy se šikanou a s mnoha dalšími věcmi. Situovat děj mezi patnáctileté „děti“ asi nikoho nešokuje, drogy, sex a řešení vztahů tady jsou na denním pořádku. Mělo by to člověka vyvést z míry? Mě to upřímně celkem zaskočilo, hodně věcí bylo k smíchu, ne že by byla vtipné, ale naopak tak „ubohé“, že jsem se tomu musel smát. Na závěr se však objeví světlo na konci tunelu a „pravá“ láska samozřejmě nechybí ani klasická tragédie. Všechny nitky se nakonec sbíhají k večírku, který mnohé věci vyřeší ne zrovna ideálním způsobem. Tohle vyvrcholení se dalo čekat, děj byl v celku předvídatelný. K tragédii prostě muselo dojít. Jaký byl asi záměr tvůrců? Vytvořit nějaký výchovný film a propagovat pozitivní hodnoty, nebo šlo o pokus převést „klasické“ téma do takové podob, která bude stravitelné i té nejmladší generaci, která sama sebe korunovala za dospělou? Palčivé otázky dneška, ve vtahu k „nejmladším dospělým“ se podle mě ovšem podařilo nastínit nadmíru dobře. Pro někoho to bude zřejmě „nestravitelné“, ale „ti mladší“ v tom mohou najít kus ponaučení, nebo lépe toho, co je špatné a co dobré. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)
  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)

Reklama

Reklama