Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

petero 

všechny recenze uživatele

Na správne ohodnotenie KIDULTHOODu, UK verzie KIDS (1995), na ktorú ma navnadil HARRY BROWN (2009), som si pre istotu dal na čas až po zhliadnutí ADULTHOODu, ktorý ho výborne dopĺňa a tak sa hodnotenie priklonilo k tomu lepšiemu. Tento film sa oplatí pozrieť. Na rozdiel od Kids sa tu následky činov tých horších, dotknú aj tých lepších, i keď aj tí lepší sa musia správať arogantne aby dokázali prežiť. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dvojka (Adulthood) je dospělejší, dravější, přesvědčivější a má všeho víc. Hlavně emocí. Tady je toho ještě pořád dost málo na to, aby se to mohlo vyrovnat klasice. Mimochodem, soundtrack je boží. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to, ale bylo to zbytečně předrsněný. Já v patnácti pomalu tahal kačera a tady holky kouřej čuráky, aby měly na koks. Děj tam moc nebyl a nějaká překvapení se taky nekonala. Prostě jsem to těm dětem nežral a chvílema to bylo spíš komický. Ta drsná britská atmosféra z toho prostě nečišela, třeba jak v London to Brighton a hrdinové nebyli tak zajímaví jako např. ve Fish Tank nebo Greenwich Mean Time. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nasilí, sex, drogy a lži ... takový je Kidulthood, příběh party teenagerů, kteří se musí poprat se svými osudy v prostředí Londýna, tak jak ho mnozí z nás ani neznají. Dobrý soundtrack a atmosféra. 70 % ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost nadsazená a přemrštěně vyobrazená realita světa teenagerů ,která zkrátka nejde brát vážně. Na druhou stranu to dění ve filmu-šlapání,násilí a drogy,je dost alarmující a člověk se po shlédnutí musí ptát sám sebe,jestli k tomu naše generace nesměřují. Ale jaký si to vychováš,takový to máš :))Když pominu to, příšernou hudbu a hroznou angličtinu, ze které mi krvácely uši ,dívat se na to dalo.Ale řekla bych,že se nám tu někdo snažil jet v americkém stylu a to se moc nepovedlo.O “hercích“ nemluvě ,byli na facku..2* nedám jen kvůli silnému konci a snaze režiséra diváku něco sdělit. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Průměrný film ze školního prostředí situovaný do Londýna. Atraktivní pouze tím, jak jsou hlavní hrdinové ostří nebo si na tvrďáky alespoň hrají. Bohužel není poznat, že to točil patrně indický režisér (soudím podle jména: Menhaj Huda) a od Hollywoodských "...... " se ničím neliší (snad jen patrovými autobusy a ježděním vlevo...). Filmům http://www.csfd.cz/film/232359-klass/ a http://www.csfd.cz/film/241476-ben-x/ nesahá ani po paty. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kids po anglicku... O něco koukatelnější, ale sympatickou postavu aby člověk pod lupou hledal. Což byl možná záměr, jenže bez sympaťáka, nebo alespoň dostatečně charismatického šmejda to dneska nejde. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že mi to miestami prišlo ako umelý konštrukt, ktorý má len jediný cieľ a síce šokovať diváka drsne chladnými, bezcitnými scénami, ma to po pocitovej stránke predsa len trochu zasiahlo. Minimálne natoľko, aby som si pozrel aj pokračovanie - Adulthood (2008). To však nemení nič na tom, že niektoré scény mi prišli mierne prehnané. Na druhú stranu ale prinútilo ma to aspoň porozmýšľať, že kto bol vo filme sprostejší, či tie decká alebo ich rodičia... samozrejme, že ich rodičia. Slabší nadpriemer si to hádam aj zaslúži. 70/100 ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Dalšia trápna '' tínejdžerská'' hovadina! Neskutočne hlúpe, miestami až slimačím tempom pomalé, dialogy. Som rád, že to mám už za sebou. Na tento film mala padnúť bomba už v 15- ej minúte. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Parta hloupých britských teenagerů se potýká s šikanou, terorizováním, těhotenstvím, zločinem, loupežemi a otázkou - v uvozovkách - "cti". Všechno mi připadá tak trochu nadsazené - jen se obávám, že by to mohlo být i zčásti pravdivé. Mě opět zamrzel ten konec. Proč si ti režiséři neumějí nenuceně poradit s koncem? :P ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden den ze života malých angloafrosaských smradů, kteří nemají nic jiného na práci než se mezi sebou řezat, shánět fet a zpívat egorýmečky, kdo je větší king. Těžko říct nakolik se bangladéšský režisér trefil do černého ( pálkou ale dostal slušně)...ale mě to tak trochu minulo, nějaký pátek už to je, co jsem naposledy kouřil travku a pro svá děcka jsem zatím pořád nezpochybnitelná autorita:) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ať si pustim co chci, je to čim dál víc to samý. Co nějaký nový komenty, Rami, už jsme nedočkavý? Hm, makam na tom, celý žhavý, když to nebude hot, bude to faja, to je daný. A i když už si tu připadám jak inventář, tak... bordel je to, hovno komentář! Klid né, more, nesmrtelná klasika. Né že si zrovna málo neřikám, že se na to já blb nevyseru, jenže to si nevyberu, buď se teď kousnu, nebo už se k činu neproberu.Tvůrčí krize, ryze jako svině. A tisíckrát si můžu říct, že už se musim konečně sebrat, jenže mě to přešlo tolikrát, že už si připadám jak zebra... (Díky, Kato, jsi moje inspirejšn. A film? Takovej ten typickej sociální shit). ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

I'm Gonna Bang Dem Up. Dostalo se mi tohle na doporučení od kámoše, a vůbec nelituju. Tak nějak jsem si zavzpomínal na svoje "hip hop" mládí, ale já teda nezažil ani 5%, co hl. aktéři. No, k filmu - autenticky se tváří a zdárně jsem mu to taky "žral". Při úvodním seznamování s postavami, jsem občas ucukl, když jsem viděl co se tam děje. Šikana, lehké drogy, sex, naprostá ignorace autorit. Tenhle film jsem si zamiloval, a opět je to hlavně díky britům (ano, opakuju se, ale mam je rád :-D), jejich akcent, slang, povaha. BRILLIANT! Ani mi nevadila ta troufalá kamera, "hip hop clip" scény a občasná naivita těch mladíků... Soundtrack obsahuje UK tvorbu, od rapu až po house, jazz, etc. Je více než výborný.90% [HD] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zajímavé generační drama odehrávající se ve "stokách" Londýna, ale přeci jen mi to přišlo sem tam až přehnané a trochu příliš americké. Jasně - všichni jsme podobné grázlíky jako byl Sam na škole potkávali a v 15ti jsme vyváděli psí kusy, ale tohle bylo z mého hlediska trochu moc. Přesto si to čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film má Hip - Hopový hudební doprovod, je plný nenávisti, šikany a podobných sraček, které mě vůbec nezaujali. Po deseti minutách mě film lezl docela na nervy. Vypínám zesilovač a pouštím si zvuk jen přes tv reproduktory. Možná to ani nevydržím do konce a vypnu to úplně. Zatím mě opravdu nic nezaujalo. Film o tom jak děti " milují " své rodiče a jak jim rodiče svou lásku opětují, nebo je to kurva obráceně ? Slovo FUCK OF jsem u třicítky přestal počítat. CITÁT - Nebudu srát v cizím bytě......... Těch dětí je mi upřímně líto, ale chápu, že si to dělaj sami, tak co chtěj. Jediná věc, která se mi opravdu líbila je scéna okolo 67 minuty. Alisa ( Red Madrell ) tam sedí v průchodu a laská se z lahví alkoholu a Trevor ( Ami Ameen ) sedí v jiné ulici a laská se z pistolí. Děj obou aktérů se prolíná. To se opravdu povedlo. Ale to je asi tak všechno. Příběh o tom, že ne vše se musí řešit sebevraždou. Hudba : The Angel. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, od kterého nic nečekáte, nebo si myslíte, že to bude hovadina, ale když se dostanete až k závěrečným titulkům, řeknete si: "Tak to byl hodně dobrý film". Zkrátka očekáváte nulu, dostanete maximum. Byla zde výborně znázorněna problematika mladistvých gangů, život teenagerů v Anglii obecně, jejich pohled na svět a názory a jejich typická drsná mluva (i s místním přízvukem) to vše dokreslovala. Jednoduše řečno...já byl nadšený. 77% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Problém gangů na okrajích velkých měst západního světa je obrovskej problém. O tom žádná. Ale tahle verze mi přijde poněkud přitažená za vlasy. Skvělý byl začátek a vlastně ústřední motiv mladý holky, která je obětí šikany. Ale ten zbytek na mě působil moc násilně. Jako by to tam nepatřilo. Kouká se na to dobře, to ano, ale je tu příliš mnoho drog, sexu a rapu na můj vkus. V malých dávkách to nevadí, ale jak říkám, tak tady to bylo na můj vkus dost přeplněný a ztrácel se v tom trochu příběh a hlavně bezvýchodnost životů všech zúčastněných. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto snímku jsem neskutečně rád, že jsem vyrůstal ve stylu "revoluční generace" (více zde http://www.protisedi.cz/article/lfs-zpoved-revolucni-generace). Člověk si říká, jestli je vůbec možné, aby to takto ve skutečnosti v dnešní době chodilo. Problémem je, že to tak někde nejspíše doopravdy je. Přesto si myslím, že Kidulthood je trošku přitažený za vlásek a zbytečně moc agresivní, drsný a nadsazený, ale má to určitě svoje opodstatnění - a to že bez toho všeho by nejspíše neměl tu správnou vypovídací hodnotu a nedokázal by světu, lidem a hlavně mládeži sdělit to, kam to s námi spěje. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Skvěle vybraní herci, soundtrack v rytmu GB hip-hopu (což je hudba mému srdci velmi blízká), který výborně dokresluje drsnou a "špinavou" městskou atmosféru a celkem slušný vizuál - tyhle tři věci vytahují Kidulthood z průměru teenagerských dramat. Nebýt té psychologické strohosti a jednoduchosti, uvažoval bych i o 5*. Místo prokreslenějších charakterů postav vyvolává Kidulthood hned od začátku odpor, lítost, bezmoc a soucit, když diváka bombarduje drsnými scénami šikany. Z mojí strany je asi nejabsurdnější fakt (podobně pocity jsem měl i z Fish Tanku), že i přes všechny ty předsudky, nenávist a depresivní nádech je celé to prostředí bizardním způsobem přitažlivé (ať už z důvodu té "svobody", života s minimálními zásahy rodičů a nutnosti řešit si všechny srač** sám). Adulthood je ještě o chlup lepší.)) ()

Reklama

Reklama