Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alice se vrací do Talinu z dovolené v Portugalsku a zjišťuje, že televizní studio, ve kterém pracovala jako kostymérka, právě zkrachovalo. Přesvědčí švadlenu Adu a maskérku Janu, které taky zůstaly bez práce, aby si spolu otevřely obchod, ve kterém si lidé budou moci splnit své sny. V průběhu zařizování se Alice střetne s temnější stránkou světa byznysu i s lidmi hladovými po slávě za každou cenu, ale zároveň znovu nalezne lásku a pravé přátelství. Obchůdek snů je vtipný, život oslavující film o ženách, přátelství, lásce a životě v estonském stylu, který získal na Festival filmů ze Společenství nezávislých států a pobaltských zemí Kinoshock 2005 cenu pro Maarju Jakobson jako Nejlepší herečku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém je snad skoro všechno špatně - pochybný scénář, jakoby vycucaný z prstu pětiletého méněcenného děcka - to samé povětšinou veskrze primitivní dialogy a nechutně umělé hraní na city v podobě traumat z dětství (hlavní hrdinka). Je hezké, že tvůrci chtěli natočit snímek o tom, že k uskutečnění životního snu vede těžká a strastiplná cesta - avšak způsob, jakým to podali, mě téměř po celou dobu neuvěřitelně iritoval a urážel (v kině jsem kroutila hlavou tak vehementně, až jsem se chvílemi musela zastydět, jestli náhodou neruším přísedící v sále) - opravdu nemám ráda, když mě někdo vodí za nos nebo za ručičku a dělá ze mě primitivního hlupáčka, který potřebuje všechno pěkně polopatě a co nejjednodušeji - jen aby se mozeček nenamáhal - nedík. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Velmi slusny 3 hvezdicky za tuhle odlehcenou estonskou komedii.. Nenudil jsem se u tohoto snimku, aspon jsem v pohode cetl anglicky titulky :). Je fakt, ze scenar by trchu potreboval predelat a trochu konec, ale jinak v pohode. ()

Reklama

Reklama