Reklama

Reklama

Kilnieks

  • Estonsko Koer, lennuk ja laulupidu (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na letišti v Rize přistane unesené letadlo. Sedmiletý Tom, který cestuje sám, se chce o zemi, ve které se neplánovaně ocitl, dozvědět co nejvíce a dobrovolně se stane rukojmím. Vedle obvyklých požadavků v podobě kufru s hotovostí a přistaveného letadla s plnou nádrží tak únosci předkládají i velice originální přání: výběr nejlepší místní čokolády, kazetu s kurzem lotyštiny pro samouky, zorganizování festivalu lotyšské lidové hudby nebo exhibiční vystoupení místních biatlonistů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako lotyštinářku byl tento film lahůdka - Lotyši v něm dělají reklamu na svou zemi a zároveň si z ní dělají legraci a těžko se pozná, kdy převažuje co. Rozhovor dvou lotyšských vesničanů stál za to: "Tu polívku vařil Jánis." Minuta ticha. "Jakej Jánis?" Minuta ticha. " Jánis od policie." Anebo scéna na letišti s uneseným letadlem, biatlonisty, pěveckými sbory a krávou. Všichni se klepou, co udělá únosce... a do toho přiběhne kráva a za ní rolník s křikem: "Mana gotina!" (Moje kravička!) .... Ale chápu, proč tu film dostal poměrně nízké hodnocení, protože aby ho člověk plně docenil, musí dobře znát jak Lotyšsko, tak lotyšskou povahu. A i tak je jen na čtyři hvězdičky, protože i komedii by neuškodila hlubší myšlenka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hodně netradičně pojatý únos letadla. Trochu satiry a legrace. Ben se obrátí na svého nejlepšího přítele Michaela, aby zachránil svou ženu.... ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Mozaika občas lehce bizarních a převážně humorných scén. Autoři si tu docela vyhráli, ale chybí něco hlubšího. Zkrátka "tak trochu jiná zábava", u které člověk občas zakroutí hlavou. Celé je to takové milé a sympatické, až je mi skoro líto nedat 4*. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama