Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zajímavá syntéza, čerpající z literatury (Červeňák / Žamboch), PC her (Gothic / Arena) a Barbara Conana, rozšířená o ve východní mytologii nepostradatelnou úlohu Bohů. Tvůrci si zkrátka předeslali poctivě naplnit schéma fantasy žánru swords & sorcery a po celý čas filmu tak pilně činí. Bohužel. Problém je totiž následující: Každý takový příběh o pomstě začíná iniciační událostí (zde smrt rodičů) a končí jakýmsi finále (konfrontace s hlavním zlem). Ovšem to, co produkuje film mezi, je jen jakási výplň, naprosto pochybně přišitá k hlavní linii. ____ Model „zero to hero“ zde neplatí, protože Vlkodav, nereálná postava v nereálném prostředí, je hero už od začátku, a lze tudíž vychutnávat jeho kousky (sic bitvy jsou hrozný) a představovat si sama sebe v jeho pozici. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pokus o ruskou fantasy. Překvapivá je především vynikající technická úroveň filmu. Zajímavá výprava, hudba a "vysoká štábní kultura". Film je celkově natočen velmi chytře, styl nepodceňuje diváka a to je na něm sympatické. Rozhodně tvůrcům patří uznání, že něco tak kvalině udělaného vzniklo mimo hollywoodská studia. Vlkodav je schopen to solidně natřít leckteré americké fantasy. Výtvarný styl je značně bez příkras, o to však podněcující. Drobnou výhradu bych měl k maskám - čtyřicetiletý herec namaskovaný jako vetchý děduch je pořád čtyřicetiletý herec v bílé paruce. Zloduch Žadoba pak nosí masku He-manovského Skeletora a ještě tak nějak "lacině vyvedenou". To jsou ale jen drobné prkotiny. Co opravdu sráží hodnocení filmu, je scénář. Hlavní hrdina v touze po pomstě pořád někoho bezhlavě zachraňuje, nehledě na to, že zápletka je stará jak lidstvo samo a ještě bezostyšně vykrádá oba díly barbara Conana. Na závěr: I přes všechny výhrady považuji Vlkodava za dost příjemnou a zábavnou věc. Kdyby byl tímto způsobem natočen Pán prstenů, nezbylo by nám, než zírat na něj s otevřenou pusou a slintat si na vestu. Lehce připitomělý scénář ale sráží film na rozmezí dvou až tří hvězdiček. Dávám "motivační" tři :) ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, že i ve východní Evropě vznikne velmi dobrý fantasy film. Něco tak výtečného vzniká jednou za uherský rok, ale tímto počinem Rusové prokázali, že mají na to konkurovat fantasy z Hollywoodu, obzvlášť v dnešní době, kdy Američani chrlí fantasy s malými dětmi. Vlkodav je správně epický a osudový, má velmi dobrou technickou stránku (kamera, hudba, triky). Herci jsou přesně typově vybráni. Snad jen ta CGI exhibice na konci mi přišla zbytečná, ale to jedna z mála věcí (šablonový scénář), které by se daly vyčíst. Jo a díky za krvavé záběry. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Matička Rus to natřela amerikánům pěkně po svém způsobu a dokázala, že Hollywood k dobré fantasy nepotřebujeme. Budu si to ale muset zkouknou ještě jednou, protože jedna dávka na vstřebání nestačí, zvlášť prostředek filmu mi nějak unikal mezi prsty a pozornost s ním. Začátek ovšem předčí Barbara Conana. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru jsem skončila naprosto dojatá a obrozená. Asi teď potřebuju přesně takový typ filmů, západní naleštěnosti se mi zajedly. Chci meditativní fantasy o tom, jak chlapi v dlouhých parukách chodí po horách, hledají pro sebe silné ženy-kněžky, lámou kletby i osud a sem tam někoho posekají. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)

Reklama

Reklama