Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $21,494,150║ No tak Rusi opäť milo prekvapujú, hoci natočili taký mix Barbara Conana a Pána prsteňov ale prečo nie, príbeh upúta od samotného začiatku, aj keď som sa ľakol toho neprehľadného strihu pri prvej krvavej pomste Vlkodava ale potom už všetko šlapalo v tom najlepšom svetle, film ovplíva krásnym vizuálom, slušnými trikmi a dobrým hereckým obsadeným. Spolu s Faunovým labyrintom najlepšia Fantasy za posledné roky! ...a ten netopier bolo príjemný milý bonus na vrch. /95%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne príjemné prekvapenie. Za 10 miliónov dolárov (tržby: 20 miliónov) Rusi ponúkajú dospelú heroic fantasy plnú solídne natočených súbojov a veľmi dobrých digitálnych efektov (ten netopier je vážne počítačový?!). Všetko je farebne prefiltrované, takže film má miestami takmer "prsteňovskú" atmosféru. Vadili mi neurčité "xenovské" kostýmy a zle prilepené parochne, ale na druhej strane aj tieto veci posilnili ten špinavý, zablatený, krvou postriekaný vizuál. Po príbehovej stránke nejde o žiadne prevratné veľdielo (hlavne úvod je čistá kópia Barbara Conana), "prekvapivé" zraty su zúfalo predvídateľné, ale má to rýchle tempo, charizmatického hlavného geroja a hlavne je to také... naše. Nielen kvôli slovenským exteriérom, ale hlavne Morenou, Perúnom a ďalšími slovanskými prvkami. Objektívne by si to asi zaslúžilo iba 3*, ale ako milovník a autor slovanskej fantasy musím tomuto počinu trochu neférovo nadržiavať. ;-) Okrem toho: je to asi stokrát lepšie ako poľský Zaklínač. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantasy, u kterého Rusové asi moc koukali na Mrazíka, když ho natáčeli. A nebo podobné příběhy prostě neumí brát vážně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přeefektované, neuspokojivé a téměř až nechtěně směšné finále sráží Vlkodava do zbytečně průměrných vod. Tedy do vod kam jeho ušpiněná východní nátura ani náhodou nepatří. On totiž chasník co si svou cestu ke slávě krvavě prosekává zapařenými lesy skrze tucty protivníků v době, kdy přes všechny ty rodinné fantasy není pomalu ani kam šlápnout, vyloženě potěší. Zvlášť, když ho zuby nechty podporuje Rybnikovova hudba, která i z tak odpadových scén jako je ta flashbacková z dolů dokáže vymlátit první poslední. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zajímavá syntéza, čerpající z literatury (Červeňák / Žamboch), PC her (Gothic / Arena) a Barbara Conana, rozšířená o ve východní mytologii nepostradatelnou úlohu Bohů. Tvůrci si zkrátka předeslali poctivě naplnit schéma fantasy žánru swords & sorcery a po celý čas filmu tak pilně činí. Bohužel. Problém je totiž následující: Každý takový příběh o pomstě začíná iniciační událostí (zde smrt rodičů) a končí jakýmsi finále (konfrontace s hlavním zlem). Ovšem to, co produkuje film mezi, je jen jakási výplň, naprosto pochybně přišitá k hlavní linii. ____ Model „zero to hero“ zde neplatí, protože Vlkodav, nereálná postava v nereálném prostředí, je hero už od začátku, a lze tudíž vychutnávat jeho kousky (sic bitvy jsou hrozný) a představovat si sama sebe v jeho pozici. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy bohové žili mezi lidmi a lidé se silou a mocí pokoušeli vyrovnat bohům….. PŘÍBĚH:***kdo je člověk s vlkem na ruce? Artefakty, klíč od Nebeské brány. Vlkodav, muž s netopýrem na rameni. Prostě fantasy. Muž s vlkem (na ruce) má vypadat jako ďábel, vyvolává však rozpaky a nabízí se srovnání s LOTR (Nazgul?) a já přemýšlím, jestli už nejsem deformován. Příběh oživuje kněžna a hudba, která je často lepší, než to co sleduji. Velké a dlouhé finále nepřináší nic světoborného, ale když už je tady, tak dobrá. Mnoho digitálních triků různorodé kvality a hlavně uplatnění. Je tu pár zajímavých okamžiků, ale občas je to taky trapný./ HUMOR:*smál jsem se s přibývajícím časem tomu, co vidím. To ale asi nebyl záměr./ AKCE:**vyvraždění vesnice, šermířské souboje v ,,ohnivé šou“, kdy ale začínám přemýšlet, jestli to není kravina. Kamera je divná, souboje jsou spíš takovej chaos./ NAPĚTÍ:*ačkoliv se o to všichni snaží, nefunguje. Emocí prosté. Možná pro děti, ale těm bych to nedoporučil (složitý, moc násilí). Zde možná autoři udělali největší chybu./ Tento film si nezaslouží jen 2** (2 dávám větším srágorám). Dám mu tři, protože milovníci fantasy po něm stejně sáhnou, ale já mám jasno: tohle si už nepustím! A tak jsem se těšil. P.S.: možná to není dobrej film, ale dobře se o něm píše. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Kompilát všech možných fantasy filmů, Barbarem Conanem počínaje a Pánem prstenů konče. Naštěstí si z nich bere hlavně to dobré a tak nebýt předigitalizovaného závěru, bylo by tu sice zcela neoriginální, ale přesto asi nejlepší hardcore fantasy za posledních pár let. A ruština tomuhle žánru opravdu sedí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny rusky prekvapeni. Fim sice od zacatku zacne tezce pripominat Conana, ale nastesti se pak dej ubira jinym smerem a Conana to pak vykrada jen misty. Takze pribeh je docela zajimavej, neni nouze o spoustu souboju a zaverecny masakralni finale, ale proste mi prislo, ze film nemuze chytnout tu spravnou sviznost, vzdy, kdyz uz to vypada, ze nejaky uvodni seznamovani je za nama a pride akce a film se rozjede, za chvily uz je zase jizde konec a film jen tak pomalu plyne kupredu. Ne ze by film nekdy zacal nudit, to ne a zajimavej je vlastne furt, ale proste to neni dostatecne dynamicky natoceny. Jinak co se tyce triku, ono tu zas tak moc trikovejch zaberu neni, jen par kouzel a zaverecnej zaporak, coz je jedine dobre, ale i tak triky nejsou z nejhorsich. Horsi uz to je s filmem jako celkem, ten misty vypada fakt dost lacine. Co se tyce hercu, bojovnici sice vypadaj jak bojovnici, vesnicani jak vesnicani, hlavni hrdina je zjizvenej super borec a hlavnimu zaporakovi neni videt do xichtu a pusobi dojmem, ze by si to moh na ferovku rozdat s King Kongem, jenze co to je platny, kdyz naprosta vetsina hercu hraje naprosto priserne a misty to dost rusi. Ale kdyz jeste pripoctu docela obstojnou hudbu, sem tam pekne krvavej zaber a ze podobnejch drsnejch fantasy neni moc, tak ty 4* dam. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Čas od času zariskuju, sáhnu po novém filmu a čas od času se mi to vyplatí. Nebojím se říct, že to je nejlepší fantasy od dob Barbara Conana (a ano, LOTRa jsem bohužel taky viděl). Jistě, Vlkodav má své drobné mouchy (prvních 10 min přílišná podobnost s Conanenem, následná mírná roztříštěnost příběhu, kdy se jakoby seriálově dělí na několik epizod), ale ty jsou ve výsledku naprosto zanedbatelné. Hlavní hrdina je charismatický a mužný chlapík ostře řezaných rysů, žádná na první pohled metrosexuální lůza, jako poslední dobou prakticky všude. U filmu mi jde především o to, aby se divák pobavil a aby mu z toho zůstal dobrej pocit. Nechci když jdu do kina na Superman se vrací litovat, že jsem za něj utratil 160,-- Kč plus druhej lístek v akci zdarma. Jde o to, že Vlkodav je poutavý dobrodružný film s několika dobrými scénáristickými nápady a perfektním obsazením. Jeden z kvalitnějších zástupců nepříliš početné rodinky fantasy snímků nejen pro nejmenší. Chtělo by to ještě trochu vyvážit příběh a nesnažit se dělat tak srdceryvný závěrečný happyend. Pokud se ale Rusové chtějí vydat touto cestou, já říkám: Kupředu! ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

S klidným svědomím mohu říci a trvat na tom, že tento " Perfektní " film je mnohem lepší a dokonalejší, než mnoho Amerických trháků. Jen tak dál Nikolai ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Conan ani Lotr to neni, i když hodně motivů z filmu, potažmo trilogie to má, ale i tak se jedná o fakt dobrý nelacině působící fantasy s nádhernejma scenériema jak vystřižených z právě zmiňovaný trilogie, slušnejma trikama, parádní hudbou, i když rozhodně né tak výjimečnou jako měl LOTR a nebo Conan a s dostatečně drsným dějem aby to nepůsobilo jako pohádka a zároveň poutavým a netrapným, aby to dokázalo zaujmout i na ty 2 hodiny. Krom toho herecký zastoupení se víc než povedlo, hlavní postava neni žádnej ruskej Ivánek, ale správnej drsňák a princezna díky Oksaně Akinshina je moc pěkná a příjemná. Jediný co mi tak trošku scházelo byly nějaký velkolepější scény, ale na to že se nejedná o megalomanskou USA produkci je to fakt nádhera. a docela osvěžení na poli fantasy v poslední době. Při druhý projekci sem se bavil snad ještě víc, druhá polovina je přímo skvělá a já musim dát 5* ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Co přidat ke kladům. Předně film jsem si pustil skoro o půlnoci s tím, že se jen mrknu jak to vypadá a podívám se někdy příště. A zůstal jsem u toho sedět až do konce a dokonce jsem neusnul. Co dělá film lepším je pár věcí - opravdu výborná hudba, podařená výprava a celková neučesanost a nekorektnost. Tak například kde uvidíte miminko prostřelené šípem. Brrr. Navíc obsazení se celkem povedlo, především hlavní geroj působil velmi gerojsky a princezna princeznovsky. Taky zasazení do slovanských reálií mi sedlo. Problém je ale ani ne v příběhu jako takovém, spíš ve stylu vyprávění. Děj se odvíjí příliš překotně a zkratkovitě, i přes slušnou délku se moc nerozvinou charaktery a pár dějových odboček je vyloženě zbytečných. Postavy se často chovají přísně nelogicky (např. ta cesta přes bažiny) a dost trablů se řeší tak trochu deus ex machina. Triky jsou slušné, ale hlavně ten finálový boj působí dost chaoticky. Vyčíst se dá taky místy moc okaté vykrádání Barbara Conana a LOTRa. Celkově jde ovšem o velmi solidní slovanskou dobrodružnou fantasy, která dokazuje, že evropská fantasy nemusí dopadnout jen jako velmi nepodařený Zaklínač. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru jsem skončila naprosto dojatá a obrozená. Asi teď potřebuju přesně takový typ filmů, západní naleštěnosti se mi zajedly. Chci meditativní fantasy o tom, jak chlapi v dlouhých parukách chodí po horách, hledají pro sebe silné ženy-kněžky, lámou kletby i osud a sem tam někoho posekají. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vlkodav vděčí za svůj vznik úspěchu Timura Bekmambetova a jeho Noční hlídce, která odstartovala jednak renesanci ruského filmu a jednak sérii fantasy snímků, které měly u ruského publika velmi slušný komerční úspěch. Je to paradox, že jsem Noční hlídce dal čtyři hvězdičky a Vlkodava odbydu pouze třemi, i když je to mnohem velkolepější podívaná vyfutrovaná penězi a celkově profesionálnější, ale Noční hlídka holt byla první a co jsem odpouštěl jí, nechci odpouštět Vlkodavovi. Je na něm totiž znát zjevná inspirace hollywoodskými fantasy snímky typu Barbara Conana nebo trilogií o Pánovi prstenů a na můj vkus je to jednak trošku kosmopolitní, jednak zbytečně zahlcené digitálními efekty. Tvůrci se měli víc držet východoslovanské mytologie a propracovat příběh na úkor vizuálních efektů. Vlkodav ve své snaze vyrovnat se americké produkci trochu připomíná francouzské akční filmy, které taky chtějí dohnat a předehnat slavné hollywoodské kousky, a tvůrci si neuvědomují, že v nejlepším případě dohání to, co frčelo před 15-20 lety. Celkový dojem: 65 %. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý historický fantasy film z ruskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o bojovníkovi, synovi kováča, ktorý v detstve prišiel o oboch rodičov, keď jeho dedinu prepadla a vyvraždila skupina zabijakov, pričom iba chlapcovi sa podarilo prežiť. V dospelosti túži nájsť toho, kto má jeho rodičov na svedomí a na cestách sa dostane až do temného mesta, ktoré postihla kliatba a tu prijme úlohu spolu s družinou sprevádzať princeznú k jej budúcemu manželovi. No stále sa čoraz viac približuje aj k svojmu úhlavnému nepriateľovi, ktorý ale nie je skutočný človek a má v pláne oživiť starodávnu bohyňu. Spracovanie je na tom dobre, po vydarenom úvode, ktorý síce je prevzatý z Barbara Conana, no aj tak ma bavil ma ale sklamal rýchly skok v čase, očakával som zobrazenie dlhšieho časového úseku, ktorý by aspoň naznačil život v otroctve hlavnej postavy, jeho vypracovanie na bojovníka a podobne, čo sa nestalo, miesto toho sa už v nasledujúcom úseku hlavný hrdina mstí jednému z dvojice úhlavných nepriateľov, ale ani toto nie je zlé a aj potom sa na to dá pozerať, aj keď sa nejedná o nič výnimočné, pretože dlhší čas tomu chýba dynamika a nevie sa to výraznejšie pohnúť z miesta. Ale aj toto sa našťastie zmení a keď už družina s hlavným hrdinom a princeznou vyrazí na cestu, už si ma to získalo a hlavne je to väčšinu času čím ďalej lepšie, nájde sa tu viacero výborných scén, alebo zaujímavo podaných situácií a aj keď ten úplný záver mi až tak dobre nesadol, mám z toho dobré pocity. Akcie je tu pomerne dosť a väčšina síce nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Súboje na meče mi prišli len čisto priemerné a to po všetkých stránkach, takže svoj účel to v tomto žánri splní, no nie je to nič, čo by mohlo výraznejšie zaujať. Ale chválim výbornú scénu s hmlou, tá sa vydarila. Oceňujem, že žáner fantasy je tu ideálne podaný, celkovo nemusím, keď je cítiť z každého záberu s množstvom kúziel, tvorov a podobne, aj tu sa nájde dostatočné množstvo fantasy prvkov, ale nie je to zbytočné prehnané a je to správne dávkované, takže s tým nemám väčší problém. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina síce mohol byť zvolený aj o trochu lepšie, ale aj tento ma bavil, k tomu výborná Oksana Akinšina v úlohe princeznej, tá si ma získala a viacero slušných vedľajších postáv, len hlavný záporák mohol byť ešte o niečo lepší. Réžia a technická stránka sú vydarené, kvalitný vizuál, slušné triky, veľmi dobré prostredie a výprava, už by to chcelo doladiť len pár detailov, ako napríklad strih v súbojoch. A poteší aj celkom dobréá hudba. Žáner fantasy v americkom prevedení moc nemusím, aj tie najslávnejšie filmy mi väčšinou prídu len prinajlepšom priemerné, ale aj napriek tomu, že aj tu je stále plno vecí, ktoré by sa dali vylepšiť, nebudem si zbytočne sťažovať, tento ruský predstaviť žánru sa mi páčil. 74% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zase nějaký film dostal místy do rezonance, kdy jsem dýchal tak mělce, až jsem skoro zapomněl úplně. Bohužel jen místy, celek byl dost nevyrovnaný, tak nějak nestřídmý a neprostříhaný (i když práce se střihem byla intenzivní jako v reklamě -- čtvrtvteřinové bliky na detail, kterého si máme ve scéně všimnout, hodně názorné, až jako pro blbce). Jakoby se tímhle archetypálním slovanským eposem pootevřely dveře něčeho, co by možná mohlo existovat, tedy proudu fantasy z dosud trestuhodně nevytěžené slovanské mytologie a pololegend (Vnímáte, jak blízko do minulosti je úplně nezřetelná historie a mlhavé kořeny? Mizerných pár set let, to většina národů nemá...). Oba palce nahoru za to občasné trefení naprosto správné noty, po které si řeknete, jak je ten Pán prstenů vlastně sterilní (tím, že je tak okatě umělý...). Jen by mohli Rusové ještě maličko vyzrát, aby ustáli skutečné velkofilmy. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Málo propracovaný příběh, ze solidního základu se mohla natočit vynikající epická fantasy. Místo toho mě iritovaly ty laciné a špatně nasazené paruky mužských herců, snaha o napětí byla bezúčelná, u mě to prostě nezafungovalo. Mimo začátku ovšem. Místo popkornu jsem si ke sledování vzala můj oblíbený jogurt s piškotky a to jsem neměla dělat ... okolnostmi jsem byla nucena sklopit oči se snahou soustředit se na žaludek a zhluboka dýchat. Některé části filmu byly ale fajn. Třeba město Galirad, zapojení slovanské mytologie, kouzel, příjemné vysokohorské výhledy, Rybnikovova hudba a celková syrovost vyprávění s neustálou pachutí krve a smrti. Neměla bych zapomenout ani na netopýřího mazlíka, který neváhal nasadit vlastní zdraví, aby ochránil páníška. Jinak za hodně peněz, málo muziky, škoda. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Temne, drsne a velkolepe fantasy pre dospelych. Na toto som cakal uz od posledneho Pana prstenov. Naviac to ma skvelu staroeuropsku - slovansku atmosferu. Nemam co riesit. (9/10) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rusové mají svého Batmana a konečně ten film má smysl. Nedávno mi bylo vysvětleno, proč je princezna při závěrečném boji hrdiny připoutaná řetězem ke kůlu či skále, je to proto, aby se mu nemotala do cesty. Dává to smysl, takže dámy, chcete-li být hrdinným hrdinou zachráněny, připoutejte se prosím. Pokud kdo chce, nechť si klidně odečte hvězdu za netopýra, ale v daném případě nelze jinak. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neurážející ruské fantásko, které se velice příjemně otírá o slovanskou mytologii a sice okatě, ale účinně mixuje to nejlepší ze všech těch Conanů, Pánů prstenů a jiných provařených věcí. Škoda, že je Vlkodav táááák dlouhý a místy táááák nudný i směšný. Například monstrózní finále, které si hraje na velkolepou epiku, ale není jí bych oželel úplně. Škoda, že nevznikl seriál - mohl by být možná lepší než Zaklínač (na něhož jsem si při sledování taky nejednou vzpomněl). ()

Reklama

Reklama