Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (121)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahrané a napsané drama. Záměrně trochu pomalejší tempo ke konci parádně graduje a jako psychologická detektivka patří The Lookout k tomu nejlepšímu, co se tu v poslední době objevilo. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $4,600,585Tržby Celosvetovo $5,371,181Tržby za predaj DVD v USA $5,063,206 //počet predaných kusov 259,928 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Už úvodná scéna, na ktorej potom stavia prakticky celý film, sa uberala mimo realistickosti. Nasledujúcu hodinku drámy s nevyzretými hercami (pochvala putuje jedine Danielsovi) a s mierne priblblo predvídajúcim scenárom tak nezachráni ani skvelá záverečná thrillerová vsuvka. Záver bol svižný a zaistil, aby som nezaspal, ale zvyšok je len priemer. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pozorovat v autě za noci světlušky může být relativně romantická zábava, ale tragické následky si pak dotyčný řidič, který zrovna nemyslel na bezpečnost svých spolucestujících, může připomínat každý den, kdy jen teskně vyhlíží na osudné silnici 24. Nenápadný snímek Lookout je příjemným psychologickým dramatem, s nádechem kriminálního oparu. Kdysi nadějný hokejista má nyní velké problémy s pamětí, cítí se být všem na obtíž, jeho snad jediným opravdovým přítelem zůstává slepý spolubydlící Lewis. Do jeho stereotypního života ale nakonec přece jenom vstoupí jistý Gary a sympatická Luvlee, ale jak se ukáže, jejich úmysly nejsou zrovna čisté. Talentovaný režisér Scott Frank zručně prokreslil postavy, bodoval pak zejména i při castingu (naivní chlapeček z teenagerovských „10 důvodů“ Joseph Gordon-Levitt si zaslouží i v budoucnosti stejně silné role, je až s překvapením, do jakých nezávislých vod se pouští, Jeff Daniels navíc dodal své postavě na lidskosti a mentorské uvěřitelnosti). Zcela určitě by byla chyba podobně „malé“ filmy ignorovat!! Tři a půl.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborné drama, které se ke konci zvrhne v celku solidní thriller. Někomu ten konec sice nemusí k předešlé komorní půlhodince moc sedět, já jsem si to ale docela užil, i když scénaristicky je to místy nedotažené. Joseph Gordon-Levitt je výbornej, Jeff Daniels si svýho slepce užívá a Isla Fisher roli okrasy plní dokonale. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Opravdu mírně nadprůměrné drama o tom, jak sprostě lze využít zpomaleného člověka ke svým nečistým účelům. Jenže tenhle kluk má také city, a co víc: pud sebezáchovy. Ke konci se snímek postupně zvrtne v příjemný thriller a rozhodně těch 95 minut nelituji. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt je vynikající herec, doufám, že mu Nolan v Inception pomůže zbavit se tohohle prokletí hrát v těhle nevýrazných průměrných filmech, protože má fakt potenciál. Držim mu palce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o tom, čo sa môže stať s našim zdravím a životom, keď v noci a počas rýchlej jazdy autom vypneme svetlá, aby sme mohli pozorovať svetlušky.... Príbeh je pomerne jednoduchý, s minimom odbočiek, zameraný len na úbohého chalana a na plán vykradnutia banky. Na druhú stranu však film po atmosferickej stránke má niečo do seba, celý čas tu na mňa doliehala akási melanchólia ohľadom premárneného života, s ktorou snímok dokázal slušne narábať, takže u mňa celkom spokojnosť. 65/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli zdejší hodnocení Komplice ukazuje spíše jako nějaký nevýrazný žánrový nadprůměr (opět bych se spíše přiklonil o objektivnějšímu hodnocení na imdb.com), jde o velmi stylovou a svižnou podívanou se sympatickými charaktery. Pro mne zazářil hlavně Jeff Daniels v roli slepce, kde působil velice sympaticky, ale i Joseph Gordon-Levitt ukazuje co v něm je. Zápletka sice není ničím příliš objevná, ale je zabalená do tak zajímavé omáčky, že se prostě člověk musí bavit. Určitě doporučuji jako skvělý a chytrý thriller. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hned v první minutě se hlavní hrdina chová jak kretén a je mi absolutně nesympatický. Pak je děj celkem pomalý, ale nevadí mi to. Konec je otevřený a přístup FBI nevěrohodný. Role Isly Fisher je nedomyšlená, skoro až zbytečná. Průměr, 50%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi kultovým filmom a televíznym béčkom, niečo medzi vynikajúcim scenárom a scenárom s ľahko predvídateľným dejom. JGL mi začína byť od Inception dosť sympatický, dokonca aj takto spätne, keď sa naňho pozerám v jeho starších filmoch. Na Komplicovi sa mi páčili veci, ktoré by som nechcel spoilerovať, ale ak ho uvidíte, pochopíte. Očakával som trochu iné poňatie milostnej zápletky, je fajn, že tvorcovia to poňali viac realisticky. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film skôr beriem ako kvalitnú drámu (thriller moc nie) o jednom spackanom živote mladého hokejistu, ktorý mohol mať v živote úplne iné starosti, než s akými sa musí potýkať po havárii a sekunde nepozornosti, ktorá nielen jemu zmenila život. Takže pre mňa zaujímavý a hodnotný film. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek triviálnej ústrednej zápletke (vykradnutie banky), je to veľmi zaujímavé. Dobre napísaná hlavná postava, skvelé vedľajšie témy. Originálny film, ktorému akurát chýba trochu zaujímavejšie vizuálne prevedenie... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze záčatku se film tváří hodně tajemně a děsně originálně aby nakonec přešel do standardního thrilleru o krádeži balíku peněz. Typický průměr, který neurazí ale v hlavě se nedokáže udržet déle než hodinu po skončení filmu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudne zrealizované s uspokojivým, ale očakávaným koncom a tak najzaujímavejšou postavou tu je Jeff Daniels, slepec z dvojice Blbý a blbší, ktorý dokázal a nie raz, že je dobrým hercom v rôznych rolách, hoci sa na to pri jeho ksichte ťažko zvyká. Ementálový scenár zároveň priniesol poznanie, že keď v Amerike máte stav, že neudržíte v ruke ani lyžicu, tak vám síce napíšu diagnózu, ale zároveň vám bez problémov vydajú vodičák. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek se tváří psychologicky, ale jde spíš o akčňák. Akorát je ten psychologický úvod o jedné mysli s výpadky paměti roztahaný skoro přes celý film, v půlce přichází zamotání se do zločinu a teprve konec je věnovaný rafinovaně vystavěné akci. Scénář si poradil s úskalími odplaty, kterou musí provést muž bojující nejenom s protivníky, ale i s vlastním pochroumaným mozkem. Finál byl originální, zbytek byl příliš dlouhý. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Strašně jalovej konec, ale strašně. Celkově jde vyznění filmu dost mimo mě - měl jsem si z toho vzít, že tragický následky vlastních činů za sebou budeme vláčet celym dlouhym životem? Že se budeme neustále pokoušet si je odpustit; ať už sobě samýmu, nebo navzájem? Ale notak ... jalový! A mimořádně slabej je i ten "thriller ending", kterej to u mnohých z vás zachraňoval. Kde například skončila Luvlee, kam jako jela, proč tam vůbec byla (abych se k tomu filmu vůbec dopracoval, já vim, ale...)? Mně se relativně pozdávaly výkony všech mlaďochů (Gordon-Levitt, Isla, Goode), ale tím to haslo ... s podobně tragickym nádechem jako oné noci hasla světla Chrisova auta. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Netypický snímek o hokejistovi, který zavinil autonehodu. Celou dobu děj plyne ve velmi pomalém tempu a nic zásadního se nestane, až tedy poslední půlhodina je "akční". Z herců vyčnívá Jeff Daniels. ()

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama