Reklama

Reklama

Sicko

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý kontroverzní americký filmař Michael Moore se ve svém filmu Sicko zaměřil tentokrát na poměry v americkém systému zdravotního pojištění. Na příkladech několika lidí, kteří z různých důvodů potřebovali lékařskou pomoc, demonstruje Moore triky, jimiž se pojišťovny snaží zabránit, aby za své klienty platily. Řadu lidí dokonce tyto instituce z malicherných důvodů vůbec odmítají pojistit jako příliš rizikové klienty. Autor se vydává i za hranice, konkrétně do Kanady, Francie a dokonce na Kubu, aby ukázal, jak funguje zdravotní systém tam. Michael Moore, jak je u něj již obvyklé, zaujímá jednoznačné (a pohříchu i jednostranné) stanovisko, přičemž své "nepřátele" nijak nešetří. Používá přitom svůj pověstný sarkasmus, ironii a samozřejmě též nesporný filmařský talent.

Název Sicko je odvozený od slova sick (nemocný), přičemž přidaná koncovka -o je odkazem na horor Alfreda Hitchcocka Psycho. Shodně s ním se název Mooreova dokumentu vyslovuje "sajko". (oficiální text distributora)

(více)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama