Reklama

Reklama

VOD (1)

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Nečekaně realistickou scénu porodu režisér Judd Apatow okomentoval: "Připadalo mi, že to zkrátka musí být opravdové a ne jako něco z dílu Přátel. Porod je nejintenzivnější chvíle lidského života a chtěl jsem tu bolest a city dostat na plátno. Původně jsem měl v úmyslu najít ženu, která by nám dovolila skutečně natočit detailní záběr svého porodu a ten pak prostříhat s Katherine. Nakonec nám to ale nedovolili a museli jsme použít triky. A teď dobře poslouchejte proč: Protože podle zákonů státu Kalifornie by to nenarozené dítě potřebovalo pracovní povolení, které ovšem nemůže dostat, dokud se nenarodí. Pěkná Hlavička 22, ne?" (NIRO)
  • K obsazení vlastních dětí režisér Judd Apatow řekl: "V tomhle ohledu jsem byl naprosto sebestředný a nekritický. Prostě si myslím, že neexistují hezčí a zábavnější holky než ty moje. A hlavně jsem chtěl, aby ta rodina působila jako opravdová rodina. Filmové děti mi skoro nikdy nepřipadají jako opravdové děti. Vypracovali jsme si na natáčení s nimi fígle. Vždycky jsme scénu kompletně připravili a nasvítili před tím, než dorazily, takže nikdy nemusely na nic čekat a neměly čas se nudit. Navíc jsme točili pět minut od našeho domu a například před natáčením scény snídaně jsem se postaral, aby byly hladové. Nakonec to s nimi bylo překvapivě snadné." Herečky z nich ovšem - přinejmenším v čase vzniku tohoto filmu - mít nechtěl: "Teď jsme navíc ve zvláštní situaci, protože jim samozřejmě film nehodlám ukázat. Hrají v něm, ale neuvidí ho. To musí být šíleně frustrující, ale prostě jim nehodlám vysvětlovat to hulení a nadávky a sex..." (NIRO)
  • V severoamerických kinech film utržil 148,8 milionu amerických doladů, celosvětově pak 219,9 mil. (NIRO)
  • V malé roli tanečnice se tu objevuje pornoherečka Stormy Daniels, o řadu let později světově proslulá díky několikaminutovému vztahu s Donaldem Trumpem. (NIRO)
  • Scéna, ve které se Pete (Paul Rudd) a Ben (Seth Rogen) snaží vymýšlet způsoby, jak poznat, že jste gay, byla improvizovaná. (Duoscop)
  • Když jedou Ben (Seth Rogen) a Pete (Paul Rudd) do Las Vegas, navštíví představení slavné akrobatické skupiny Cirque du Soleil. (Stanley619)
  • Ve scéně z knihkupectví je možné zahlédnout knihu "Brokeback Mountain", která se stala předlohou pro úspěšný snímek Zkrocená hora (2005). (voresprut)
  • Kódové označení filmu bylo "Boneyard". (Bauer)
  • Hodně dialogů bylo buď improvizací herců, nebo Judda Apatowa napadly přímo na place. (Bauer)
  • Slovo "fuck" a jeho všemožné variace je tu řečeno celkem 113x. (Bauer)
  • Jay Baruchel (Jay) má hrůzu z kolotočů a horských drah. Do úvodní scény ho proto režisér musel hodně dlouho přemlouvat. (don corleone)
  • Judd Apatow několiktrát zmínil v komentáři DVD, že film je silně inspirován narozením jeho první dcery. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama