Reklama

Reklama

Pravidla násilí

  • Velká Británie Straightheads (více)

Obsahy(1)

Napínavý a opravdu brutální thriller vypráví o ženě ze střední třídy a jejím příteli, kteří se po noci plné vášně vydávají na nóbl večírek. Na cestě je však přepadá banda násilníků, kteří muže zmlátí a ženu krutým způsobem hromadně znásilní. Strašný zážitek vyvolává v traumatizované dvojici touhu po pomstě, a proto se ihned poté, co se jen trochu vzpamatují, oba chopí zbraní. Se západem slunce odhodlaná dvojice začíná svou odplatu. Nic je nezastaví a útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Všichni děláme chyby.." Musím přiznat, že jsem si naprosto nezatížen jakoukoli bližší informací, Pravidla násilí upřímně docela užil, dá-li se to tak vůbec v případě podobně depresivního snímku vůbec říct, a tak se do zdejších urážlivých, dost pochopitelně jako téměř vždy, diskuzí směrem k oficiálnímu synoptickému textu distributora vůbec nebudu pouštět.. Zvlášť nutno dodat, že mě zkrátka už delší dobu ty za vše mluvící distributorský cancy prostě nezajímají !! Dokáží jen diváka znechutit, když nezřídka mají ke skutečnosti nesmírně daleko.. K čemu se naopak vedle zhodnocení tohohle filmu talentovaného britského režiséra Dana Reeda vyjádřit chci a musím, protože ještě teď stále kroutím hlavou, je rozhodně komentář zdejšího proslulého bezmozka a mistra do nebe zrůdně volajících bonmotů Livingdeada, protože napsat o brutálním znásilnění, zvlášť po projekci podobného filmu, že "si ta nesympatická děvka o to jednoduše říkala", může skutečně jen naprosté hovado, když přívlastek sexistický či nechutný zavání iritujícím eufemismem.. Nekonečně se tu spílá Verbalovi, jehož vulgární kritika skutečně má často opodstatnění, ale podobné zvratky nikoho nepohoršují, což mě naopak znepokojuje mnohem víc než tenhle poměrně velmi nedotažený kousek.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Návrat ke klasikám násilných explotation horrorů 70. let se bohužel nekonal ... Film mi hodně připomínal něco jako by chtěli tvůrci oživit témata "rape and revenge" flicků, celé mi to svoji špínou a hnusem připomínalo kultovní Straw Dogs (1971), ale to jen zhruba do poloviny filmu. Pak se film rozplizne do naprosto předvídatelného paskvilu, kde se na jedné straně připravuje pomsta, pak se pomsta koná naprosto v nevhodný čas až se nakonec pomsta stane naprosto nepodstatným prvkem filmu... Bohužel, film nezafunguje tak, jak by zřejmě měl (a jak reklama slibovala) a nezafunguje ani jinak (a to nevím jak vlastně měl). Otřesný scénář a hrozné herecké výkony, které zachraňuje pouze výborný Danny Dyer, docela dobrá atmosféra a těch pár brutálních scén ... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Až na skromnou stopáž a Gillian Anderson, která přiláká a udrží pozornost, všechno špatně. Scenáristu neomlouvá vůbec nic, rejžu trochu zjevně velmi nízký rozpočet, ale natočit kvalitní znásilněníčko nic nestojí. Jenže znásilnění stojí za hovno, nad dohadováním se hrdinů zda se pomstít či nepomstít by kroutil hlavou i Hamlet a navrch "hrk hrk ať už to máme z krku" finále. Zaráží jen, jak do toho ukecali Anderson. ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle, ze melo byt thriller/drama??? To bylo tak blby, ze by to nefungovala ani jako parodie! Gillian a jeji vyklepanej nabijec jako jedna z nejblbejsich dvojic, co jsem ja osobne na televizni obrazovce videl. Boze, to byla picovina! Dejte mi funkcni kameru a do rana vam natocim tri podobny nesmysly a jeste k tomu vypiju basu piv. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

CITUJI: text distributora : ...útočníky čeká opravdu trýznivá krvavá lázeň...... Po shlédnutí filmu mne tato věta opravdu rozesmála? Trýznivá krvavá lázeň? Proboha kde? Jeden byl znásilněn puškou, (při scéně nebylo nic vidět) - no ať nežeru - asi 1 s byla vidět holá prdel! A ti ostatní útočnící byli zastřeleni puškou do 5 sekund! Tak kde sakra byla ta trýznivá krvavá lázeň? Ke všemu otřesný příběh, znásilněná Gillian, která si vyloženě o to říkala, namyšlená nesympatická děvka na první pohled .... a ustrašený, vytřepaný rádoby 23 letý mladíček, ale hraje ho jaksi strhaný 31 letý herec! Úděsný film a ještě úděsnější herecké výkony! Škoda mluvit! Film jsem sháněl na DVD - totiž obsah mne zaujal, díky bohu, že ho nakonec dával FILM+. Asi bych si pak rval vlasy! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama