Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (330)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Místy dost zábavný, avšak nevyrovnaný mix SW vs. ST, který nedopadl tak, jak by fanoušek těchto dvou protilehlých a často nenáviděných světů čekal. Fanboys mi připomněli nedávný Sex Drive, který byl také o jedné strastiplné cestě za svou vysněnou "láskou", v tomhle případě jsou ale hlavní představitelé ztělesňující ochránce světa SW ve značném časovém presu. Co se týče vtipů či spíše narážek a hlášek na oba světy, nebylo to špatné, ale stejně tak mě pobavila i scéna z úplně jiného snímku - The International, kde během přestřelky zazvoní telefon a hlas Yody říká: "I call from the dark side.", což byl jen bonus, neboť v tomto filmu jsem to alespoň nečekal. Nebýt tak té populární sci-fi tématiky, kterou nejeden z nás obdivuje, byla by to hodně průměrná road movie a i když je tento snímek žánrově hlavně komedie, na pořádnou geekovskou jízdu mu chybí koule a jak sami poznáte, nepostrádá je jen film samotný… (6/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale bavil som sa výborne. Pritom ten film nie je veľmi dobre natočený a v okamihu, keď má rozprávať nejaký príbeh s postavami a vzťahmi, vôbec nefunguje. Lenže tá smršť "SW-geek" a "SW vs. ST" fórov, zábavných cameí (Seth Rogen vládne) a smrtiaca posledná veta to držia nad hladinou priemeru. Odporcom sci-fi vstup zakázaný! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se objevilo tolik mých oblíbených herců, že bych hrozně rád dal více hvězdiček, ale bohůžel to i přes to všecko na víc jak tři hvězdičky nemá. Špatné to určitě není, jen vtipné také moc ne, ale za to se na to dobře kouká. Výborný nápad něco takového natočit, věřím, že George Lucase tenhle film musel potěšit. Herecké role se také vydařily. Hrozně jim tu roadstory žeru a těším se na ten závěr, jak to nakonec dopadne, přitom to dopadne tak nějak, nijak velice, žádné závěrečné velkolepé shrnutí, ale to tomuhle filmu určitě neuškodí. Chce být malý, chce být o partě fanoušků, kteří si jdou za štěstím, jen mě zaráží, že samotný George Lucas se ve filmu neobjevil, že zrovna on ne. Po tomhle filmu mi Kristen Bell začíná pomalu a jistě dokazovat, že ona bude paní herečkou číslo jedna co se týče blízké budoucnosti, alespoň tomu věřím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,9miliónaTržby USA $688,529Tržby Celosvetovo $960,828║ až úchylne praštené ale miestami to újde ()

imf 

všechny recenze uživatele

Viz co řekl Duro... dokud se hlásí a odkazuje, je všechno fajn. Jakmile se začnou řešit vztahy, smrtelné postele a vůbec základní kostra děje, jde to celé do kopru. Za podobné zkonění by si film měl vysloužit trest nejpřísnější, ale na zázračné tři hvězdičky ho tahá právě nekonečné řetězení čestných roliček, zábavných situací a slušného timingu. Zabité gagy byste sice počítali dlouho (Ray Park), těch přeživších je ale trojnásobek. A Kristen Bell je po Kopáčkách zas jednou sympatická, narozdíl (pro mě překvapivě) nevýrazného Chrise Marquettea. Ve výsledku polovičaté, ale přesto celkem příjemné. Nostalgie a geekovské geny pracují proti nám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fanouškové SW podle mnohých musí šílet nadšením, ale já osobně nešílím. Je tam pár dobrých vtípků, celé to je propojeno velmi jednoduše (sakra, to dneska nejde vymyslet něco zajímavějšího než cesta tří kamarádů?), ale výsledek je rozpačitý. Ať je Kristen Bell sebekrásnější, tak tohle nezachrání a bohužel je i smutný fakt, že ve velké míře jsou opravdu zábavná jen camea a všechno ostatní je jaksi mimo. Proto takový Seth Rogen, ať ho nemám jakkoliv v lásce, se předvedl a celé to korunuje William Shatner, který přeci sežene cokoliv... Ray Park si své vteřiny bez masky moc neužil a je to velká škoda. Kvůli té "idealizaci" trekkies by teďka mohli přijít Federationboys:-). Po pár dnes od shlédnutí si nevzpomínám na nic pořádného, kvůli čemu si svou cestu na ranč George Lucase zopakovat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ernest Cline, Adam F. Goldberg .. What if the movie sucks? Průměrná natočená kamarádská road komedie, kterou povyšuje akorát to Star Wars / Trek geekovství. Je zde spousta vtipných odkazových momentů, ale taky pořádná porce typický odvarových momentů, které jsou k nalezení v každém druhém zástupci dané škatulky. To platí zejména pro vlažnější rozjezd. Později se snímek slušně rozhoupe, ale na čtvrtý point bych to ani tak neviděl. 70%. ___ Absolvováno především jako nažhavení na následující STAR TREK projekci! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ah, prostřiháno až na kost. Fanboys jsou plní odfláknutých dějových odboček, které jsou tu jenom proto, aby se mihla známá osobnost, hlavní zápletka to svým ležérním podáním taky moc nezachraňuje (nůžky jsou cítit) a většina fórů v první půlce je hrozně ohraná... ale čert to ven, celej závěr je hrozně fajn. Díky bohu za něj, protože Fanboys jako komedie neskonale trpí tím, že jsou cílení jen a pouze na hardcore fandy Star Wars a jejich humor je kvůli tomu dost průhledný. Jen se tu odříkává stokrát omleté namísto toho, aby se přišlo s vtipným a originálním úhlem pohledu, jak to ve svých filmech dokázal třeba Kevin Smith (jeho cameo je mimochodem jedno z mála dobrých). Proč se všechno točí kolem nenávisti k Trekkies a faktu, že musí být Star Wars fanda komiksy hltající a videohry pařící idiot? To má někoho těšit? Ve chvíli, kdy se tyhle věci dějí až v druhém plánu a do popředí se tlačí děj, je to přesně taková zábava, jakou bych čekal, ale těch momentů bohužel není zas tak moc. Ve výsledku je celý nápad vtipnější než jeho provedení, přesto Fanboys určitě nedělají Star Wars ostudu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jsou celkem originální mix geekovského filmu a teenagerské komedie. Ač sám jsem sám spíše trekkie než fanoušek Star Wars, docela jsem těm třem outsiderům žijícím ve stínu Síly a Impéria fandil, problém ovšem je, že zhruba po hodině začne zvolený model nudit a s přibývajícím humorem v duchu teenagerských komedií i otravovat. Škoda, mimo poněkud trapného humoru nabízejí Fanoušci i dost podařených momentů. Jejich originalita pak ještě víc bledne při přímém srovnání s jinými televizními geeky - zvolme třeba podařenou čtyřku z Big Bang Theory a jejich úroveň humoru. Každopádně je tato trochu netradiční road movie lepší, než proklamované stálice žánru, jako třeba Road Trip a mnohé a mnohé další klony... Správně žánrově zařadit je pomáhají i v miniroličkách ,,duchovně" spřátelené účinkující hvězdy - Kevin Smith, Seth Rogen, William Shatner, ale i ikona trochu odjinud Danny Trejo. Příjemně nenáročný (i když chvílemi trochu blbý) film... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tenacious D: The Pick of Destiny akorát metal je tu nahrazen Star Wars. Celá ta popkulturní omáčka tu není sama pro sebe, ale slouží pouze jako nadstavba pro klasický film o přátelství a dospívání. Ovšem je to sakra nosná, a především vtipná, nadstavba i pro člověka, kterému jsou Star Wars upřímně jedno. V tomhle ohledu si člověk nemůže nevzpomenout na Galaxy Quest. Camea jsou perfektní, častá (upřímně řečeno možná příliš, je to až trochu kontraproduktivní) a povětšinou i trefná. Násilné střihání je hlavně ve střední části vidět hodně, moc to na sebe nenavazuje, ale není to na škodu. Už takhle se mi to ke konci začalo trochu přejídat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vtipná zábava, plná Star Wars narážek, která se pořádně rozjede až na Lucasově ranči. Tam je těch odkazů nejvíc. Všechny ty camea mě bavili, ale kolikrát neměli úplně účel. No a hodně jsem se zasmál když si Dan Fogler "vystlal" záchodovou mísu sendvičem. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Na FANBOYS se jednak podepsalo přestříhání (načasování některých vtipů, návaznost scén...) a jednak to, že nejsou přĺiš dobře natočení (svým stylem se nijak neliší od zaměnitelných komedií mířících rovnou do půjčoven, přitom výsměšná nápodoba některých scén ze starwarsáckého universa si o to přímo říkala!). Výtky se ale ztrácejí v nekonečnu jako úvodní titulky ságy, protože film velice dobře komunikuje se všemi, kteří jsou geekové či mají nerdí já, a to prostřednictvím intertextuality, cameo rolí a dialogů i leitmotivu s vyjednáním mezi starwarsáckými a startrekovskými fanoušky. Příběh především o přátelství není tolik působivý jako sprosté, ale inteligentí Kkomedie Kevina Smithe, protože postavy jsou nositeli určitých předpokládaných vzorců chování i předsudků a protože nebyl stvořen vlastní soběstačný filmový fikční popkulturní svět, ale jedná se o dílo závislé na jiných fikčních světech a jiných filmech. Jako fanouškovské vyznání lásky efektivní, jako film o síle přátelství a dospívání nepříliš působivé, ale jako zkrácení času při čekání na STAR TREK naprosto ideální letní zábava. 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice fanda Star Wars ani Star treku, ale párkrát jsem se slušně zasmál, především Dan Fogler je fajn komediant, ale celkově vzato hloupoučká a průměrná komedie. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Star Wars se poznají a budou rádi. Trekkies se poznají, urazí a nakonec budou rádi taky. Protože Fanboys přinášejí jízdu jak z dílny Kevina Smithe a k tomu chuťovky typu geekovské verze Kristen Bell nebo samolibého Williama Shatnera. A přestože nepatřím ani do jedné ze zmíněných skupin, sedí mi ten nadhled snad ještě víc. A nezapomeňte: Nobody calls Han Solo a bitch.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouho tesil a nezklamal me. Jednoduchej, ale zajimavej pribeh, svizne natocenej a spousta zabavnejch scen. A jelikoz se jedna o fanousky Star Wars, tak samozrejme nechybi spousta odkazu a hlasek. Z nekterejch scen sice slo vytezit vic a cekal bych, ze tu zazni "Jsem tvuj otec" pripadne aspon dovali Lucas svoji prdel aspon na chvilku na plac, ale to zase bohuzel ne. Nicmene i ty slabsi momenty zachranuje paradni sestava sympatickejch fanousku, kdy krome dobytka Foglera vypadaj vsichni vicemene normalne a hlavne spousta skvelejch camei. Mame tu Carrie Fisher a Billy Dee Williamse (Leia a Lando) a oproti tomu Shatner (Kirk). Z ostatnich, ktery nemaj se Star Wars nebo Star Trekem nic spolecnyho to je naprosto brutalni Seth Rogen v dvojroli, obzvlast jako sef fandu Star Treku je genialni a skoro az k nepoznani, Ethan Suplee jako webmaster fanouskovskejch stranek a vtipna scenka s Mewesem a Smithem. Akorat me trochu zklamal Danny Trejo, kterej toho moc nepredved. Celkove vtipna a svizna komedie se sympatickym obsazenim a spoustou vtipu, ale jak moc se budete bavit, zalezi, jak moc mate radi Star Wars, pripadne Star Trek. Ja se bavil dost, ale zase ne petihvezdickove. A zaverecna hlaska nema chybu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sáhni na mě a zabiju ti celou hvězdnou flotilu!" Nikdy jsem nikomu neusekl hlavu světelným mečem, neumím vyjádřit hodnotu Temné strany síly v Newtonech, nedokážu přeložit ani jednoduché věty do klingonštiny a nikdy jsem nevelel žádné hvězdné flotile, ale souboj filmových světů Star Wars vs. Star Trek mne poměrně dost pobavil. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nikdy nebudete zajímavějším, když jenom budete chodit v kostýmu stormtroopera. Vždycky půjde o to, co říkáte a jak to říkáte. Fanboys tak zůstávají stejně umělohmotní jako helma Dartha Vadera. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi sem čekal trošku víc než jen pár povedených scén na 90 minut, ale i když nejsem přímo velkej fanda Star Wars a nechystám se na ranč za Lucasem, tak mě to bavilo, jelikož čtveřice kamarádů je fakt povedená, kdy zejména Dan Fogler si i tady stále udržuje pověst největšího filmovýho prasáka hned za Seannem Williamsem Scottem , ještě mu.zdatně sekunduje Seth Rogen v perfekní dvojroli šéfa fandů Star treku a pasáka a ty další tří kamarádi Hutington, Marquette a Baruchel a jedna kamarádka v podání Kristen Bell slušně vyplňujou mezery a tu a tam předvedou taky něco vtipnýho, navíc film je prošpikovanej samýma cameo roličkama, ze kterých mi asi nejvíc utkvěla v paměti naprosto ultimátní vsuvka Kevina Smithe a Jasona Mewese (Bob a Jay) z veřejných záchodů, ale celkově to je zábavný celý, ale míň než napovídal trailer a než sem si myslel ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, nečekal jsem sice žádnou slávu, ale přece jenom alespoň několik vtipných a trefných hlášek na moje oblíbené Star Wars ano. Jenže faktem je, že jich bylo jak šafránu a těch pár úsměvných cameo rolí mi tu nudu a hloupost opravdu nevynahradilo. První vyloženě trapnou pasáž jsem zaznamenal při setkání fanoušků dvou protilehlých táborů (navíc, Star Trek mi pořádně nic neříká a rivalitu mezi zastánci těchto vesmírných ság upřímně nechápu), potom při „návštěvě“ gay baru a pak jich bylo tolik, že mě to už nebavilo registrovat. A ani Kristen Bell ala Leia či vcelku trefné znejistění nad kvalitou jedničky na konci filmu celkový dojem nezachránilo. Za mě pouze 2*, ve výsledku je to jenom opravdu podprůměrná teenagerovská „komedie“. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rychle ubíhající jednohubka, která však z paměti vyprchává ještě před závěrečnými titulky. Převážně proto, že vlastně o nic nejde a celý film je jen sled na sebe nepříliš dobře navazujících scénech se SW, ST či jiným odkazem. Zábavné to je, ale ne všechny vtipy míří do černého a u některých (nejen Ray Park) jsem dokonce nechápavě kroutil hlavou. Každopádně film, který začíná Chumbawambou, nelze jednoduše odstřelit. Slabších 7/10 ()

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama