Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (330)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda Star Wars, natož pak Star Treku, ale bavil jsem se výborně. Má nízká očekávání byla vysoce překonána. Ultimátní dějová linka v Iowě a s ní první vedlejší role Setha Rogena mě dostala do kolen. Budu se bohužel opakovat, ale zběsilé střihačské nůžky zde zaúřadovaly vskutku naplno a občas tak film působí dost zmatečně. Také motivace party k uskutečnění cesty mi přijde na tento druh filmu až možná příliš vážná a nepasující, ale budiž. Hlavně, že to byla sranda :-). 75% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

4 kámoši (looseři) se vypraví na ranč George Lucase, aby mohli zhlédnout 1. epizodu Star Wars ještě před uvedením do kin, protože jeden z nich umírá a premiéru nestihne. Je to průměr. Nejvíc mě překvapila a ve filmu vyniká Kristen Bell, kterou bych v podobné roli nečekal, a i díky ní dám 3*, byť to je 50%. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Star Wars mám celkem nakoukané, ale nepovažuji se za jejich fanouška a proto mi ta spousta narážek na Lucasovo universum k radosti nestačila. Popravdě řečeno jsem čekal větší smršť vtipů. Herci jsou sympatičtí, camea potěší, některé vtipy lepší, jiné nečekaně slabé, pokud se hraje na trochu vážnější notu, moc to nefunguje, ale co, mohlo to dopadnout ještě hůř. S takovýmto námětem mohl vzniknout malý popkulturní kultovní film, místo toho jsme se dočkali jen další nadprůměrné komedie, která na pecky z dílny Judda Apatowa dosáhne jen ve chvílích, kdy je na plátně Seth Rogen (právě Apatowův objev a chráněnec), jehož dvojrole jsou vrcholem celého snímku. 65% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Možno by celá táto komédia na mňa fungovala viac, keby som mal aspoň nejaký vzťah k téme, z ktorej si robí srandu. Keďže zatiaľ nie som poznačený žiadnym dielom Star Wars a je mi celkom jedno, kto sú trekkies a trekkers a aké majú mezi sebou nedoriešené veci, mám silný pocit, že drvivá väčšina vtipov išla mimo mňa. Škoda. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Niesom síce fanúšik Star Wars, ale Fanboys ma pobavili v dobrom slova zmysle... zišla sa tu slušná skupina ľudí, ktorých prevedenie nie je až tak marné. Aj keď sa do popredia pletie tragická zápletka, ktorá asi má dojať diváka... bral som to skôr "tragikomicky". Bavil som sa a Road Trip mi to vážne nepripomenulo, myslím, že Fanboys sú minimálne o triedu lepší... 6/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Hříčka jak z dílny Kevina Smithe či Judda Apatowa doplněná spousty camey v podobě Carrie Fisher (Leia), Williama Shatnera (Kirk), Jasona Mewese (Jay) nebo samotného Kevina Smithe (Silent Bob). Fanoušky potěší určitě i Seth Rogen, Kristen Bell, Danny Trejo a Ethan 'Randy' Suplee. Nudit se nebude žádný nerd veškerého geekovství okolo Star wars či Star treku. Jediným problémem je to, že vše působí jako sešité horkou nití, takže spojující příběh jde tak trochu do kytek a tím i celkové hodnocení - pokud však ne zcela fungující děj překousnete, budete se bavit nadprůměrně. ;) "What if the movie sucks?" :D ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První polovina je nuda, ale naopak u konce jsem se bavila královsky. Každopádně skvělý nápad a neokoukaní herci tvoří slušný průměr. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ještě jakžtakž solidní "roadtrip", jinak pro mě totální bullshit! Docela se divím, že má někdo odvahu, něco takového natočit. 10% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad. Star Wars a road movie. Vždycky jsem miloval všechny blbosti okolo Hvězdných válek. Figurky, převleky, plakáty, atrapy mečů atd.. Fanboys jich využívají až až a neustále jsem si přál mít něco ze sbírky hlavních postav doma. Na druhou stranu jsme za 90minut stihli vymést snad každou otřepanou scénu z typické road movie. Dobré a originální nápady zabíjí halda trapných vtipů. A největší mínus? Po první čtvrt hodině dokážete odhadnout celý příběh. Ale budiž, vím, že tady jde o to, vzdát hold Lucasově sérii a to se vcelku povedlo, přesto myslím, že myšlenka o Fanboys mohla stvořit daleko lepší snímek. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Povedená a ujetá komedie o fanoušcích Star warsu. PS : Rogena jsem skoro nepoznal jako fanouška Star gate. Slušně odvedená práce maskérů :). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Super zábava. Svižné, vtipné, super fanušikovsko-parodujúce scénky. Keby som toto videl pred dosť podobným PAULom, asi by som mu nedal štyri šutre. Príjemná road movie, ktorá by mohla potešíť aj negeekov... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Banda podivných individuí, snažící se jako první vidět Lucasovu "Epizodu 1". Překvapivě slabá komedie, která vypadá až moc amatérsky a snažící se zaujmout neustálými narážkami na "Star Wars" a "Star Trek" aniž by měla nějaké trumfy v podobě vlastních vtipů. Jiné vtipy zde skutečně nenajdete a nevím komu přijde vtipné, že se v epizodních roličkách objeví William Shatner, Carrie Fisher, Seth Rogen nebo Kevin Smith. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sympatický film, který si užijete o to víc, pokud Star Wars i Star Trek máte rádi, ale nejste do nich blázni. Oněch devadesát minut vůbec nebolelo, děj je ovšem tak nevýrazný, že vám v paměti utkví jen několik skutečně mistrných montypythonovských gagů, které si ale příště stejně najdete na You Tube. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Komedie, která zůstala stát na půli cesty... Né, že bych se vůbec nebavil, pár dobrejch keců tam i bylo, ale celkově je to docela slabota, o to spíš, že ten námět by byl sám o sobě skvělej (sám se za fanboye tak trochu počítám :-)) a navíc je i ten fakt, že vedlejší postavy byly mnohem lepší než ty hlavní (především Seth Rogen ve dvouroli byl libovej a taky potěšila přítomnost "Jaye a Mlčenlivýho Boba"), docela na prd... Až na Kristen Bell přeobsadit všechny hlavní hrdiny a mohla to být jedna z nej komedií roku 2009. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Popravdě, při tom obsazení jsem čekal mnohem více vtipu. Přišlo mi, jako by se v humoru tvůrci drželi zbytečně při zemi. Na druhou stranu, konečně film, kde mi Baruchel nebyl nesympatický. A ty Leiny bikiny... ()

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama