Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka... Eddiemu (Ben Stiller) je čtyřicet a už pěkných pár let odolává atakům vlastního otce a nejlepšího kámoše, kteří ho usilovně tlačí do ženění. Ne že by Eddie neměl dostatek příležitostí, jenže každá z jeho dosavadních známostí měla nějakou "zásadní" chybu. Vzhledem k tomu, že i on začíná pociťovat, že mu ujíždí vlak, zapomene na ostražitost a svůj nejnovější objev, blonďatou ekoložku Lilu (Malin Akerman), požádá o ruku, aniž si ji oťuká a najde nějaké ty vady na kráse. Skutečnost, že jich má jeho manželka víc, než by bylo zdrávo, bohužel odhalí až na svatební cestě do mexického letoviska, kde se romanticky založená kamarádka do deště promění v nesnesitelnou kreaturu, která mluví jako dlaždič, zbožňuje extrémní sexuální polohy a navíc má velmi temnou minulost. Neštěstí nechodí nikdy samo a v tomto případě ho doprovází krásná Miranda (Michelle Monaghan), která disponuje vším, po čem Eddie ve vztahu touží, a navíc je nezadaná. Protože se i jí Eddie zamlouvá, nemá to srdce přiznat, že on není tak úplně bez závazků. Novopečeného ženáče proto čeká mimořádně nelehký úkol - nenápadně se zbavit příšerné novomanželky a neztratit přitom i dívku svých snů... Komedie Těsně vedle (The Heartbreak Kid) vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1972 s Charlesem Grodinem a Cybill Shepherd, který patří k nejoblíbenějším snímkům bratrů Farrellyových. Tvůrci nezapomenutelných komedií Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena ho ale předělali dle obrazu svého a vytvořili tak úplně jiný, typicky farrellyovský film, který nemá to nejvybranější vychování. Do hlavní role obsadili poprvé od spolupráce na veleúspěšné Mary velmi populárního komika Bena Stillera. "Nabízeli jsme mu postavy i v jiných našich filmech, ale buď neměl čas nebo se mu nelíbil scénář. Až u Těsně vedle jsme si plácli a jsme strašně rádi, protože Ben je ideální představitel postav, kterým se ve filmu nepřetržitě ubližuje. On umí být neodolatelně hysterický," říká spolurežisér Bobby Farrelly. Je ale klidně možné, že hvězdného Bena Stillera zastíní nepříliš známá herečka švédského původu Malin Akerman, která tu nejnebezpečnější ženskou odrůdu - andělskou mrchu - ztvárnila až mrazivě dokonale. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (365)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem z řad diváků, kteří na Farrellyovy hochy kydají hnůj a jejich filmy šmahem odsoudí ještě než se na ně kouknou. Jejich docela jednoduše primitivní humor mě několikrát v minulosti docela významně pobavil. Ben Stiller má sice svá nejlepší léta také za sebou, ale do podobného tématu sedí jako prdel na hrnec. Docela příjemná zábava pro diváka který nemá zrovna v ten moment umělecké choutky. 70% PS: Scéna s krysou vládne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Komédia o nevere mi vtipná nepríde v žiadnom prípade. Je smutné, kde skončili bratia Farrellyovci, kedysi zázrak americkej buranskej komédie. To, že ich filmy sú mäkké, chýba im drsnosť ich prvotín, že je tam stále menej vulgárneho humoru je jedna vec. Ale ešte horšie je, že títo niekdajší skutočne tvorcovia, ktorí si sami vymýšľali námety i písali scenáre, sa začali opakovane uchyľovať k natáčaniu remakov. PS: tradične skvelý farrellyovský soundtrack! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Farrellyoví opäť celkom slušne zabodovali s touto romantickou netradičnou komédiou plnou životných zvratov. Romantická komédia má vcelku švih. Humorných situácií je tu viac než dosť, romantických taktiež. Aj keď to miestami vyzerá až na šialenú komédiu, nikdy to nepresiahne hranicu prehnanosti. Typická americká komédia s happyendom, ale napriek tomu bol dej zaujímavý, herecké výkony boli veľmi dobré. Čo iné sa dá čakať od Bena Stillera. Ja som sa proste bavil, takže účel tohto snímku bol dosiahnutý. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD 19 (CZ) - Na přelomu listopadu a prosince roku 2007 jsem na tuhle komedii zavítal do kina a pamatuji si, že jsem se fakt hodně smál. Od té doby se můj názor na ní radikálně nezměnil a ke dnešku jsem ji viděl alespoň 4x. Těsně vedle má hodně dobrou první hodinku, kde je velké množství opravdu vtipných momentů. Poté tempo upadá a konec je spíše záležitostí romantickou. Samozřejmě Ben Stiller to celé táhl a dvě dámy mu sympaticky sekundovaly. (Mimochodem já osobně považuji Bena společně s Adamem Sandlerem za nejlepšího komediálního herce). Zkrátka Těsně vedle je jedna z těch komedií, kterou si jednou za pár let vždycky rád připomenu. Jak jsem se dnes bál CZ dabingu, tak musím uznat, že jsem zklamán nebyl a dobře jsem se bavil. Někdy zase na viděnou, Heartbreak Kide. 77% (with J.) // SMÍCHOV (28.11.2014) - Ani ne 3/4 roku to trvalo a Těsně vedle se dnes čirou náhodou na mém LCD-éčku rozjíždí znovu. A opět skvělá švanda. Stiller, Monaghan a Åkerman - hlavní trojice, která mě stále baví. Počet procent nechávám. 77% (2/3 with J.) ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: Bill Ryan, Brendan Ryan, těšil jsem se na svižnou, lehce drsnější komedii, které bratři Farrellové občas umí. Námět se zdál být dostatečně nosný a v první části vcelku splňuje očekávání. Postupně však hlavní hrdina začíná jednat velice nesympaticky, nelogicky a dosti nevtipně, čímž mi celý film dosti otrávil. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénku. (SONY_)
  • Stejně jako v Zoolanderovi (2001), hraje Jerry Stiller otce svému opravdovému synovi Benovi. (milaneg)

Reklama

Reklama