Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Protestantská královna je trnem v oku převážně katolické Evropě v čele se španělským králem Filipem II., toho času nejmocnějším světovým panovníkem. Bezpečně se navíc nemůže cítit ani v domovské Anglii, kde jí klidu nedopřávají intrikující katolíci, mocně podporováni skotskou královnou Marií Stuartovnou. Aby toho nebylo málo, její rádcové v čele se Sirem Francisem Walsinghamem jí neustále připomínají otázku jejího nástupnictví, kterou by jako nezadaná královna měla nutně řešit. Všechny urozené potenciální uchazeče o její ruku strčí hravě do kapsy okouzlující mořeplavec Walter Raleigh, s nímž je ale jakýkoli oficiální vztah naprosto nemyslitelný. Stahující se mračna nad královninou hlavou vyústí v sérii událostí, na jejichž konci se bude muset postavit do čela svých vojsk, aby bojovala o bytí a nebytí svobodné Anglie proti mnohem silnějšímu nepříteli v jedné z nejslavnějších námořních bitev naší historie. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (349)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett je pro roli královny Elizabeth přímo stvořená. Všechny ty výrazy, projev, tomu všemu naprosto věřím. Kostými, kterýma jsem byl místy fascinován naprosto dokonalé. Jen trošku slabější příběh, který není tak emočně vypjat, jak by mohl být. Příběh vám chce být převyprávěn, nechce aby jste se do něj vcítili. Clive Owen se pro roli moc nehodil, stále jsem v něm viděl spíše krále Artuše než Sira Waltera Raleigha, který se sblíží s královnou. Jejich příběh tahá film spíše dólů. Jinak ale příjemná podívaná a v bonusech je něco co mi ve filmu trošku chybělo - useknutá hlava Marie Stuartovny. HUDBA Craig Armstrong (Wimbledon, Láska Nebeská, Moulin Rouge - za který získal Zlatý Glóbus) společně s A.R. Rahmanem. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, pokud se zaměříme na neobvyklý pohled na "panenskou královnu". Já jsem byla kolikrát až překvapena hloubkou pocitů, které zde byly vyjádřeny. Co se týče hereckých výkonů hlavní hrdinky, Cate Blanchet je naprosto oslňující, skvělá, úchvatná herečka a celý film drží od začátku do konce na slušné úrovni jen vlastním herectvím. Geoffrey Rush dotvářel pěkné pozadí, Samantha Morton byla také zajímavá a Clive Owen byl pastvou pro ženské oko (bohužel nic víc, ale ne, že by mi to nějak zásadně vadilo :-)). Hodně mě zaujala Abbie Cornish. Co musím jednoznačně pochválit, je výprava a pak celková atmosféra filmu, u něhož mě skutečně drželo jisté napětí a očekávání, jak to dopadne... ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte velkolepé námořní bitvy ve stylu Pirátů z Karibiku, rovnou si nechte zajít chuť. Triky mi přišly neuvěřitelně slabé, a námořní bitvy tu spíš než dechberoucí akci připomínají jako byste s kamarádem hráli lodě na papíru. Prostě párkrát se vystřelí z děla a v podpalubí se řekne: Zásah, potopili jsme 2 lodě. A úplně nejvíc mi tu vadil Clive Owen. Ten člověk je prostě z jiné doby. Do 15. st. opravdu nezapadá, sorry. Pěkné kostýmy a skvělá Cate Blanchett. Nic víc, nic míň. A ani jako naučná lekce z dějepisu Zlatý věk neobstojí, pff ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Clive Owen potopil španělskou Armadu a málem taky celou Královnu Alžbětu. Politikaření a intriky Kapurovi očividně jdou, ale když se pokusí o romantickou linii, stává se vybledlým stínem svého talentu. Dlouho jsem již neviděl natolik kontrastní obsazení jako v tomto spektáklu. Cate Blanchett doslova září vedle nevýrazného a plákatového Clive Owena, který se očividně přišel do filmu jenom ukázat, než aby něco pořádného zahrál (což lze se stejnou platností říci i o Abbie Cornish v roli Bess). Naštěstí bylo doslova radost pohledět na dostatečně ďábelského Filipa Druhého a Goeffrey Rush si jasně a stručně řekl o druhého Oscara (Byl natolik působivý, že jsem litoval každé scény, kterou vynechal). Craig Armstrong vyloudil strhující hudbu, ale jako by si s ním Kapur nevěděl co počít, stejně tak působila i kamera. Na druhou stranul mě tento Ind dokázal několikrát bezmezně strhnout do osudové zkoušky Anglie a bezedné černé jámy v duši královny Alžběty, jen kdyby se u toho nemotal ten ochotník Owen. Bezchybně dokonalé jednotlivosti v podprůměrném celku nezapomenutelný film neudělají. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k traileru jsem cekal vic, hlavne teda vic namornich bitev. Ta je tu totiz jen jedna ke konci a navic tak nak divne sestrihana. Pak se tu ukaze Alzbeta ve zbroji, ale z toho taky ve vysledku nic neni. Takze zbejva jen kecani. Mame tu par vtipnejch scen, jako napadnici a pak tu vice, tu mene zajimavy dialogy o politice a podobne. A pak tu je Owen. Musi se nechat, ze vetsina dialogu mezi Blanchett a Owenem je prijemnejch a vetsinou i vtipnejch, tudiz kdyz Owen sleze z platna, je to horsi. Ono v podstate tyhle dva herci celej film zachranujou, Owen tomu dodava takovou krapet lehkost a Cate Blanchett podava naprosto famozni vykon. Jinak film muzu jeste pochvalit za peknou hudbu a snahu o velkolepej historickej film, bohuzel by to chtelo vic penez, takle to vypada velkolepe jen misty. Nemuzu rict, ze bych byl vylozene zklamanej, tech 110 minut jsem se bavil vcelku slusne, ale rozhodne z toho slo vytezit daleko vic, takle je to jen na 4*, ale s primhourenym okem. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (29)

  • Pokus o život kráľovnej Alžbety (Cate Blanchett) zobrazený vo filme sa nikdy nestal. Sprisahanie bolo odhalené už vo fáze plánovania. (Arsenal83)
  • Aby sa ušetrili peniaze, bola postavená iba jedna replika lode. Na jednej strane to bolo Raleighovo (Clive Owen) anglické plavidlo a na druhej španielska galeóna. Pri natáčaní širokých záberov paluby sa dym použil na zakrytie akejkoľvek nekompatibility v dizajne. (Arsenal83)
  • Záběry na údajný hrad Fotheringay jsou ve skutečnosti záběry na skotský hrad Eileen Donan Castle. (krizb)

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Královna, kam se podíváš

Královna, kam se podíváš

27.08.2007

Je srandovní, že tvorba takzvaných hodnotných oscarových filmů funguje na stejném principu jako běžný komerční Hollywood. Něco zabodovalo, tak to udělejme znovu, akorát v bleděmodrém! Rozdíl je jen v… (více)

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama