Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znáte to, převlíknete se za rajcovního andělíčka a jdete požádat svou snoubenku o ruku. Jenže ona místo nadšeného “ano” dostane infarkt a před vašima očima to s ní sekne. Pech co? Nic horšího už se vám v životě stát nemůže. Pak si zajdete s kámošem na jídlo do bufáče, kde vás zaujme jedna pěkná zrzka, jen tak ze srandy jí nabídnete svatbu, spoustu družiček a obří dort. Ale co když řekne, že do toho praští? (Fary)

(více)

Recenze (164)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vytěšený filmy mužou zklamat, tyhle hádej, kdo jsem nikdy, protože s fiaskem se předem počítá, ale já se bavila skvěle. Mně vtipy nepřipadaly trapný a neoriginální, naopak, žasla jsem, že se toho v romantický komedii najde tolik k hlasitýmu řehotu. Poslední třetina se lehkosti prvních dvou trochu zpronevěřila, ale nikdo není dokonalý. I tak skvělá tečka dne. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Mám "úchylku" na Jasona Biggse - považuji ho totiž za dobrého jak komediálního, tak dramatického herce. To ale není důvod, proč jsem se rozhodnul dát mírně nadprůměrnému (přesných 7/10) AMOROVĚ ÚLETU čtyři hvězdičky._____ Výchozí situace, kdy se dva lidé rozhodnou vzít, by nebyla ničím originální, kdyby Jemu se předtím při požadavku o ruku nepovedlo "zabít" (infarkt?) svou přitelkyní a Ji by nenutili rodiče k sňatku s - asi - homosexuálem, který jim přijde milý._____ Příjemná stopáž spolu s nápaditou výchozí zápletkou má ale jeden vážný nedostatek: naprosto nezajímavé titulní dva hrdiny, kteří se chovají impulzivně a není to ani trochu vtipné a ani roztomilé. Na druhou stranu taková změť vedlejších figurek, které jsou dobře a nápaditě napsané a vždy pobaví se jenom tak nevidí._____ Sympatická mi je i snaha natočit film "nežánrově", resp. onu žánrovost a potěchu z ní co nejvíc oddalovat - když se na Jasona řítí auto, ve kterém sedí jeho milá a srdcem cirukusák a vypadá to, že ho omylem srazí, zastaví těsně před ním... a pak ho srazí. Tenhle typ humoru je typický pro celý film._____ Oceňuji, že se tvůrci snažili kontextualizovat žánrové prvky a scény z jiných romantických filmů či klišé a schémata pro ně typická do nových vypravěčských rámců (a tak otec místo prstenu svému synovi dává prsten... na penis, židovská rodina nevěsty se snaží prorazit s židovskými hračkami jako např. hula-hop ve tvaru židovské hvězdy a rodina ženicha si zase užívá sexuálních hrátek)._____ Jsem rád, že za svou "úchylku" se nemusím stydět, protože Biggs sice možná bude mít do smrti nálepku "ten, který píchal koláč" (jablečnej...hm :-)), ale vybírá si kvalitní scénáře, které ve výsledku skončí jako nadprůměrná žánrová záležitost, která ale nemá ani na boha v podobě Kevina Smithe a bohužel ani ne na přeceňovaného Apatowa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem prijemne prekvapilo, cekal jsem neskutecnou traparnu a nakonec to bylo prijemny. Vtipu tu sice moc neni a tech brutalnich tu je jen minimum, ale jinak film hezky odsejpa a hlavne mi prislo, ze tu je vcelku kvalitni scenar, takze film dokaze parkrat prekvapit. Co se tyce hercu, tak Isla je roztomila, Biggs je v klidu, ale mym favoritem je naprosto masakralni Joe Pantoliano. Ne ze bych se u filmu nak moc nasmal, ale bylo to prijemnejch 90 minut, takze si 3* zaslouzi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepožádal o ruku neznámou ženu a patrně to již nikdy neudělám, protože by to zase bylo ze strany rodiny ženicha více trapnosti než úletu. A stejně jako v tomto snímku by to musela zachraňovat rodina nevěsty. Její divoká matka Medvědice i zabijácký taťka Medvěd svou roli naprosto fantasticky zvládli a Isla Fisher mi nedala nejmenší šanci se do ní nezamilovat. Myslím si, že mou manželku není třeba o této skutečnosti informovat, i když už jsem pevně rozhodnut, že v příštím životě do toho jdu po hlavě. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film, který mě nemohl zklamat, jedině překvapit..a tak se taky stalo. Pro mě hoodně povedená komedie v čele se skvělou Islou Fisher. Jason Biggs opět nezklamal a svoji roli ustál na výbornou. Desítky originálních vtipů mě skoro donutily válet se smíchy po zemi (např. netěhotná těhulka). Jediné co nemohu tvůrců odpustit, jsou sexuální scénky Andersonova rodičů..ty byly spíš trapné, než-li vtipné. Ale to je jen malá piha na kráse. "Proč objímá toho poldu?" "Já ti to pak vysvětlím, miláčku." "Ne, vážně, proč objímá toho poldu?"... 4,5*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková střeštěná romantická šaškárna, která nejdřív vyznívá celkem trapně, ale nakonec sem se fakt dobře bavil, hlavně teda na policejní statnici, to bylo brutální ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Přesně takové, jak se dalo očekávat. Snadno napadnutelný slabší průměr, u jehož hodnocení záleží spíš na divákově toleranci než filmových kvalitách. Scénář má několik světlejších momentů, pár WTF scének, ale výraznější dramatický oblouk mu chybí stejně jako pořádná porce sýra na mých dnešních špagetách. Nebýt fajnového Biggse a snad všude stejné Isly Fisher, šel bych mnohem níž. 5/10 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Hustá romantická komedie. Jedna z těch lepších, co jsem doposud viděl. Hodně zajímavý námět. I když začátek je smutný. Najde se i pár skvělých hlášek: "Kdy to bude?" "Já nejsem těhotná." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velice nepodařená romantická komedie, ve které nefunguje snad vůbec nic. Nápad je to sice slušnej, ale mezi Jason Biggsem a Islou Fisher to vůbec nefunguje, většina vtipů je trapná a podobný příběh by napsal snad každej během chvilky. Fakt hrůza, jenom ten Joe Pantoliano byl dobrej ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pan reziser by si mel uvedomit, co chtel vastne natocit. Jestli prijemnou romantickou komedii, ktera ma humor na urovni nebo obycejnou romantickou saradu s primitivnimi hlaskami. Tenhle film obsahuje oboji, ale toho druheho ma pozehnane vic. Je to skoda, protoze pribeh mel velky potencial a urcite se dalo vytezit vic, kdyby si za stul sedl nekdo, kdo tomu rozumi. Isla Fisher je nadherna holka, moc se mi tam libila a i Jason Biggs uz dospel a pochopil, ze se nataci i jine filmy, nez jen prici prici prcicky... 5/10 ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela zbytečně strávených 88 minut u televize, protože tahle komedie mně prostě vůbec nesedla. Při komedii bych se měl alespoň občas zasmát, což se mně tu nestalo ani jednou. Nebýt Biggse šel bych na jednu hvězdu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle netradiční romantická komedie na mě po celou dobu působila dosti bizarním dojmem. Její úvod, ve kterém Anderson (zajímavý Jason Biggs) jde v kostýmu Amora požádat svou milovanou dívku o ruku a ta při tom dostane infarkt a umře, považuji za velmi povedený. Kdyby solidně nastartovaný film se skvěle truchlícím Biggsem pokračoval takto nápaditě, neváhal bych s vysokým hodnocením. Ale množství podivně se chovajících vedlejších postav, kterými je film doslova zahlcen, dělají film rozpolceným a ústřední dvojka Biggs a Fisherová se v něm maličko ztrácí. A aby to nebylo málo - Andersonovi se zjeví jeho bývalá mrtvá dívka a dá se dohromady s mrtvým milencem. První polovina je skvělá, ale v té druhé to tvůrci přepálili. Výsledkem je sice vtipná a příjemná romantická komedie, ale jako celek je rozpačitá a pohybuje se svým vyzněním na hraně parodie. Což je opravdu velmi bizarní mix. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Romantická trapárna s happyendem. A když píšu "trapárna", tak vážně myslím, že to bylo hodně trapný. Zasmál jsem se všehovšudy 2× - scéně s těhotnou ženskou (a to pořádně), a pak při scéně s kroužkem ;). ()

oje 

všechny recenze uživatele

Amorův úlet nárazově pobaví, díky osvědčenému Biggsovi chvílemi dokonce velmi dobře. Celkový dojem z filmu ale zůstává jen na průměru, a to hlavní díky rozkolísanosti kvality humoru. Scenáristům nejednou došel dech a dobré fóry střídají série trapných kiksů. Navzdory celkem dobrému nápadu na klíčovou zápletku se děj tu a tam dostával do slepých uliček a na příjemném dojmu, který je pro komedii podstatný, nepřidává ani sychravá podzimní nálada vytahaných svetrů, přišlapující odlehčenou notu. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, pekná romantická komédia s kopou amerických vtipov. Inokedy mi vadia, ale tentoraz to prekrylo celkom pekné herecké obsadenie. Nebolo to násilné. Patrí to do skupiny viackrát pozerateľných komédií. 60% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dosti šílená komedie, která se jistě mohla ubírat umírněnějším směrem. Do sympatické zrzavé Isly by se nejspíš zamiloval každý, ovšem co s ostatními postavami? Myslím, že kdyby se druhá polovina filmu odvíjela méně parodicky, celkovému hodnocení a dojmu by to jedině prospělo. Chápu, že scénáristé chtěli více přiblížit vztah dvou lidí normálním lidem, a tak jim přivodili spoustu trapných momentů, které se snad můžou přihodit, ale čeho je moc, toho je příliš. Absurdnost některých situací výsledku spíše uškodila. Na druhou stranu musím uznat, že celkově má Amorův úlet něco do sebe. Žádná zbytečně přeslazená kýčovitost. Zkrátka jen špatně namíchaný koktejl v nesprávném poměru komedie a romantiky, který však určitě zaslouží, abyste mu dali šanci. Každému snad chutnat nebude, ale propadák to rozhodně není. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt úlet. Ale je tu toľko nekompromisných porušení klišé romantických filmov, že je z toho originálny film. Určite nič zázračné, ale pár scén slušne prekapí. A celkom to je sranda... ()

Reklama

Reklama