Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

Cival 

všechny recenze uživatele

Když o tom tak přemýšlím, se soundtrackem na uších, tohle je opravdu romance jako víno. Žádné krabicové, ale opravdová vyvážená lahůdka, o to cennější, že si v ní studio utahuje samo ze sebe. Škoda že byl tenhle báječný průnik žánrů bolestivě podceněn domácí kritikou (kdo nevidí tu úmyslnou nadsázku a "kýčařinu", nechť znovu nastoupí do první třídy základní filmové školy) - jeho hravost a schopnost shazovat sebe sama i ulpívat na diblíkovských detailech, a přesto dojímat mocněji než většina seriózních romancí, je těžko pochopitelná. Tak umělý koncept, tolik úmyslné nakašírovanosti, a přitom je ten polibek z pravé lásky opravdu, ehm, opravdu z pravé lásky. Ach, Amy, seš k pomilování. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tentokrát vzal Disney sám sebe s nadsázkou, dotáhnul všechny svoje happyendovská a kýčovitá schémata do totálního extrému a vzniklo tím krásně romantické dílko, které nesmíte brát vážně a pak se budete bavit. Říkala jsem si, co to sakra je, až do obrovské taneční scény v Central Parku (skvělá práce Alana Menkena), kde mi došlo, že tohle ani autoři nemohli myslet vážně a začla jsem si film užívat. Po dlouhé době můžu říct o nějakém rodinném filmu, že se mi líbil a že je opravdu skvělou zábavou pro děti od 2 do 100 let... Dodatek po nějaké době - rozhodla jsem se zvednout hodnocení na plné, protože tenhle film prostě stojí za to a je zábavný a rozhodně ne snadno zapomenutelný. Navíc to hodnocení, které tady má, je dost ostudné a já lituju všechny, kdo nepochopili, že tenhle film si nejvíc utahuje sám ze sebe. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klasický disneyovský sliz, ktorý všetky vtipy a dobré nápady vyčerpal už v traileroch, takže nemá čím prekvapiť. Nad hladinou to drží len rozkošne blbučká Amy Adams, zvyšok ma v podstate dosť otravoval. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem v obchoďáku před multikinem náhodou viděl trailer na tuhle ptákovinku a dost mě na první pohled zaujal. Fakt, že pohádek je jak máku autoři rozhodně vzali za své a tak se ho snažili zpestřit něčím jedinečným. To se jim, dle mého názoru, vcelku vkusně povedlo. Takže je Kouzelná romance taková kreslená pohádka, která se přehoupsne do reality a je o zábavu neskutečným způsobem postaráno. Sice je to neskutečně princeznovské, ale takové pohádky jsou. Každopádně průběh příběhu je klasický a ničím vyjímečný, takže jediné co stojí za pozornost je vlastně námět, který za pozornost určitě stojí. Princeznička je totiž taková fiflena, že nejde jinak než jí nefandit načež princ je takový vůl, že v realitě si nemůže sám namazat ani chleba, ale proč by to vlastně dělal když je to princ a no a v tom tkví celá ta podstata. Pohádkovský svět přepsaný do reality tak zručně až je to neskutečně hezké a nápadité. --- Zdá se že tato krabička ovládá kouzelné zrcadlo ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $127,807,262Tržby Celosvetovo $340,487,652Tržby za predaj DVD v USA $87,432,792 //počet predaných kusov 5,399,643║ Pekná žánrová uťahovačka, škoda že tých trefných vydarených vtípkov nebolo o trošku viac, lebo miestami to potom takpovediac nudí takou trošku pasivitou deju ale ináč sa mi to navážanie do rozprávkové sveta páčilo. Herci boli obstojní, triky tiež, takže určite sa to dá označiť za ten lepší nadpriemer, čo má niečo do seba, plus pesničky a atmosféra okolo nich je moc chytľavá. /70%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Režisér sice kočičko-pejskovským způsobem mixuje animovaný film, muzikál, pohádku, romantickou komedii a nadbytečné finále s digitální dračicí, olizující Empire State Building, ale pološílený James Marsden, digitální veverka a rozmáchlá taneční čísla od Disneyho zachraňují situaci. Pro Amy Adams mám slabost už v chvíli, kdy si ušije prvotřídní ohoz ze záclon a její uklízecí song a všudypřítomné pomrkávání Patricka Dempseyho zachránilo i dost brutální stopáž (108 minut!). Stydím se, ale tenhle film je natolik naivní, že mu nelze odolat. Pod tlakem opakovaných zhlédnutí navýšeno na nekompromisních osmdesát a prioritně zařazeno do seznamu klasik pro každé roční období. Člověk to tak nějak chce znovu a znovu. Susan Sarandon navíc dokazuje, že nejen Michelle Pfeiffer nepatří do starého železa. I když ty účty za make-up bych raději nechtěl vidět. :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Bill Kelly .. Tak trochu jiná romance. Po letech stvořilo studio Walt Disney působivou animovanou pohádku a ještě ji vkusně, se slastnou porcí žánrových klišé, zasadí do reality dnešního New Yorku. Vtipná, jen těžko odolatelná kombinace s třešničkou v podobě rozkošné Amy Adams. Písně a jejich kompozice nemají chybu, ale na Falling Slowly opravdu neměla žádná z nich. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a tak zlá královna posílá princeznu na místo, kde není štěstí. Do říše lidí…. Musím napsat, že (a mé děti to potvrdí!) je to moc hezká pohádka. Prostě zábava pro celou rodinu! Veselé písničky, kterých je jen pár, ale jistě si u nich budete lehce podupávat a náramně se bavit. A nikoho informovaného snad nepřekvapí, že A.Adams je nádherná a že spolu žili šťastně až do smrti. Na rozdíl od informace, že Karkulka je podvodnice! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Láska ach láska, to je ale jen ve filmu. Po shlédnutí této pohádky se mi chtělo zařvat z okna : Aaaaaoooooo : zvířátka pojďte mi na pomoc a ukliďte ten bordel" Zeptal jsem se matky : "Tak co, jak se ti to líbilo?" A matka jen poklesle řekla : "Sladké, sladké až jsem přeslazena"! :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která způsobila v New Yorku epidemii cukrovky. Vánoční dárek si rozbalí desetileté holčičky a guilty pleasure ti, kteří ocení Jamese "jsem krásný i ve spaní" Marsdena z Hairspraye v další trylkující roli, cynického Patricka Dempseyho opět jako vrchol magického trojúhelníku a Sněhurku Amy Adams, která, jen co vyleze z kanálu, už vykořisťuje všechnu dostupnou metropolitní faunupro domácí práce a hon na pana Opravdového. (ano, v té množině asi budu sama:) Praštěná, místy ironická směs kreslených Disneyovek a princeznovské romantiky z cukru a záclon. Prémii udílím za písničkovou sekvenci v parku, za sérii sofistikovaných vtípků, všudypřítomnou nadsázku a Prince Charming, který si takříkajíc ukradl show pro sebe. Ty zuby... Clooney z Nesnesitelné krutosti má konkurenci:) 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi zůstávalo záhadou, který že klenot se to uhnízdil v rozšiřující se tiché fanouškovské základně a po úvodní dvacetiminutovce jsem měl pocit, že jsem se ztratil. Těch libých tónů, vlasových kudrlinek, šatových volánků a životních pravd se začalo valit nějak moc a já se před nimi začal schovávat. Jenže jakmile téhle romanci pootevřete senzory alespoň napůl, navalí se k vám tak razantně, že už ji nepustíte zpátky. Amy Adams je totiž sladká, že by si ji člověk vzal okamžitě domů, zpíval s ní a třeba taková taneční vsuvka z bálu je romantika tak silná, až se mi slzné kanálky otřásaly v základech. Tohle byl od začátku film přesně pro mě. Jenom mi to došlo o trochu později. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Moderní, kouzelná pohádka pro velké i malé diváky. Animované proložení je vskutku zajímavé. Ne - že bych to ve filmu měl nějak extra rád, ale sem tam to určitě neuškodí. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tedy musím uznat, že jsem čekala strašnou pitomost a docela mě to mile překvapilo. Moc hezké triky, zvířátka byla úžasná a kupodivu se tam ani tak moc nezpívalo, jak jsem se bála po vyhlášení nominací an Oscary. Pro mě osobně to zvlášť na konci bylo až moc přeslazené a pohádkové, ale jinak to vážně ušlo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Kromě přenádherných šatů pohádkové Giselle na úplném závěru se mi nelíbilo na téhle disneyovské variaci" tisíckrát a jednou to samé" zhola nic. Konvenční až za hrob, postrádající vtip, hravost a šarm pořádných pohádek. Tenhle film je vycpaný pořádnou porcí té nejsladší cukrové vaty, kterou už jste ochutnali snad posté. A nechtějte vědět, jak se tvářil ten emo-kluk, co seděl vedle mě. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dost lidí tenhle disneyovský vtip zjevně nepochopilo, ale já se velice dobře bavil, protože Kouzelná romance má hravosti, lehkosti a humoru na rozdávání. Drak na konec byl zbytečný, ale jinak není prakticky co vyčítat. Amy Adams mi místy silně připomínala mladou Jane Fondovou a James Marsden byl tupý fakt roztomile. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

S kamarádkou jsme se na Kouzelné romanci slušně řezali smíchy, několikrát jsem byl i dojat, takže se není co divit, že jsem ztrácel soudnost a několikrát v euforii koketoval s pětihvězdím. :) Digitální dračice (a zase tam vidím toho Shreka) mě však trochu zchladila... Kouzelná romance se nedá brát vážně, je tak prvoplánově bezelstná a slaďounká, až je místy neodolatelná. Na ještě sladšího, hravějšího, muzikálnějšího, leč nepohádkového kolegu s tancujícím dívčím Špekáčkem nemá co se filmových kvalit týče, ale herecký casting se jí povedl obdobně. Sněhurkovatější Gisellu než v podání Amy Adams si nedovedu vůbec představit, totéž platí v případě Jamese Marsdena a princovatějšího prince, jenž okouzluje obzvláštním mixem tuposti, šarmu a permanentních thymolinových šklebů. No he he, to se musí vidět. :) Kouzelná romance je výstřední zákusek hodící se pro navození dobré nálady. Jen suchaři a konzervativci ať se do něho raději nezakusují. ;) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Buď jsem suchar, nebo jsem moc starej, nebo nevím, každopádně mě to naštvalo víc než Chyťte doktora a Poslední plavky dohromady. Strašně kýčovitý, přeplácaný, nudný a předvídtelný příběh, který se sice tváří, že si dělá srandusám ze sebe, přitom ale jen chytře recykluje klišé a neoriginální nápady. Naprostá zbytečnost, a navíc se v kině neubráníte zástupům nesnesitelných harantů. ()

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama