Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (324)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hoci najlepšia scéna ("F-bomb") bola v traileroch a do filmu sa vôbec nedostala... aj tak nečakane zábavné. Ako vlastne nemám veľmi rád "drbnuté ferrellovky", tak táto mi celkom sadla. Miestami sú totiž títo 40-roční blbci chovajúci sa ako malí fagani a kombinujúci to s dospeláckymi vulgaritami jednoducho "hilarious". Záverečná pieseň sa u mňa zaradí medzi najlepšie záverečné piesne filmového plátna. A mlátenie detí v parku - na nezaplatenie. Mimochodom - pri niektorých scénach priam bije do očí, ako sú výborne zrežírované. Dal by som McKayovi natočiť niečo väčšie a drahšie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dvě hlavní role, dva hlavní herci, dvě příšery ze světa komedií, které k srdci nenávidím, hlavně tedy Willa Ferrella, ten jeho pohled z obalu už se mi hnusí, jak se mi pak může líbit tahle komedie, koukal jsem na to jenom proto, že to je komedie a komedie já mám rád, ale tomuhle se fakt nedá smát, to už radši se slávistickou šálou vběhnu do kotle sparty a nechám se se vší hanbou vypískat, alespoň furt budu hrdý na to co mám na krku, jenže za tohle bych hrdý v životě být nemohl. Will Ferrell je prostě hnusák, ten jeho ksicht už se mi hnusí, a pochybuju, že mě někdy překvapí. A John C. Reilly jakbysmet, ten se na tý vlně hnusáctví veze stejně zákeřně jako Ferrell, zřejmě se nakazil, chudák. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $100,468,793Tržby Celosvetovo $128,107,564Tržby za predaj DVD v USA $60,709,296 //počet predaných kusov 3,604,127║ Nápad dobrý a uletený, aj keď potenciál nie úplne využitý ale film miestami zabavil, občas nechutnosťami zhnusil. /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dva čtyřicelitetý dementi se stanou nevlastníma bráchama a je to sranda. Oba tam ze sebe dělaj fakt ultradebily. Chovaj se, jak osmiletý až na to, že čuměj na porno a honěj si. Šikanujou je malý děti a nutěj je lízat psí hovna v detailním záběru :D Navíc tam všichni pořád pronášej nesmyslně perverzní hlášky např. když žena Ferrellova bratra popisuje, jak by Johna C. Reillyho srolovala do kuličky a nandala si ho do vagíny a tam by bydlel a bylo by mu hezky teplo. Prostě fakt nekorektní humor plnej sprosťáren a neustálého fuckování. A na konci přiletěj vrtulníkem do parku a dávaj do držky malejm dětem :D :D ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jon Brion: 1. A-Punk ,2. North American Scum ,3. Hairy Balls ,4. Captain Benevant & His Ragtag CrewIce Ice Bab ,5. Breathe and Stop ,6. Sweet Child o' MineBrother ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Adam Mckay a Will Ferrel opět spolu a šlape jim to parádně. Skvělý námět o dvou dospělých flákačích, kteří jsou nuceni žít pod jednou střechou po svatbě svých rodičů. Od téhle chvíle začíná hra naschválů, podrazů a různých vychytávek, které dokáží slušně podráždit bránici. Místy doslova až triviální humor, ale zde fungoval náramně. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Radím ti okamžite dve veci. Prvá: už nikdy viac nepolož tie svoje hnusné, fľakaté ruky na moju krásnu mamu. A druhá: makaj nám vypísať šek aspoň na desať tisíc dolárov, inak ti strčím tie tvoje odporné naslúchatká do prdele tak hlboko, až budeš počuť, ako sa ti miešajú tvoje vlastné sračky!“ Je to niečo medzi 40% a 60%, ale mám rád humor Willa Ferrella (ktorému to tentokrát produkoval Judd Apatow a maličkú rolu si ukradol jeho chránenec Seth Rogen). Bavil som sa viac, ako u niektorých iných Ferrellových komédiách, napr. POLOPROFESIONÁL a RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÉ PRETEKY. Z posledného si Will zopakoval spoluprácu s Johnom C. Reillym (nominácia na Oscara za CHICAGO). Teraz našťastie John dostal vyrovnanejší priestor, čo je dobre, lebo tímová práca neovládateľnému Willovi pristane. Námet je dobrý, ale nie až tak dobrý, aby vydržal dve hodiny. Takže scenáristi dodávajú narýchlo nové postavy a vymýšľajú pod-zápletky s poučením. Ale musím dať 60% - vďaka dobrej práci s hercami (Adam Scott zručne zapadol do ferrellovského absurdného univerza), niekoľkým tvrdým scénam (videl som vo filmoch všeličo, ale „potieranie bubnov semenníkmi“ ma, pravdupovediac, zaskočilo) a tradične silným ferrellovským hláškam („Ty debil, si tu len preto, že sme si s otcom povedali, že tvoja mama je kosť, radi by sme ju pretiahli a retarda v dome strpíme.“) a dialógom („Mám zelený pás v karate.“ – „Ja na pásy neverím. Žiadny pás nedokáže nahradiť skutočnú silu. Ja som raz zvalil žirafu aj bez pásu.“ – „To sa nikdy nestalo, nebuď smiešny.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako cekal jsem, ze to bude sranda, ale rozhodne sem necekal, ze to bude takovejhle mega brutalni namrd. Nevim jak normalni verze, ja videl unrated a diky bohu za to. Ferrell a Reilly jsou naprosto hyper brutalni dvojka vypatlanejch dementu, 40 lety hovada, ktery se chovaj jak desetilety, ale jeden druhymu nijak neprekazi, naprosto perfektne se doplnujou a celej film tahnou kupredu, protoze neuplyne par minut, aby neudelaly nejakou kokotinu. Vyvoj pribehu je sice jasnej od zacatku, nenavidi se, sprateli se, jenze tady to de jeste dal a pak se zas nenavidi a zas sprateli a at uz sou zrovna kamosi nebo ne, vubec na tom nesejde, protoze bud delaj problemy jeden druhymu, nebo spolecne svymu okoli. Vtipy jsou sice vetsinou dementni, ale stoprocentne zabavny a kolikrat se objevi i neco originalniho. Navic je dobre doplnuje Richard Jenkins jako fotrik, kterej to kolikrat taky pekne rozjede. Necekejte zadnou inteligentni komedii, ale hodinu a trictvrte ve ktery Ferrell a Reilly neslezou z obrazovky a radi jak tornada a diky unrated verzi je to kolikrat taky pekne sprosty. ()

movie 

všechny recenze uživatele

90% První hodina je ta nejlepší komedie na světě. Zbytek pak vysokej nadprůměr. Zbožňuju jejich trička. Will Ferrell mě už potřetí poslal spolehlivě do kolen. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pořád tě nenávidím, ale máš slušnou sbírku pornáčů!" Je pohodlné ještě ve čtyřiceti letech viset na krku rodičů a Dale s Brennanem si to rozhodně umí užít. Mě tedy tento snímek hodně bavil a to zejména proto, že si ještě pamatuji hlášky mých malých mudrlantů při marných pokusech o jejich výchovu. Od dětí je to roztomilé, ale od dvou dospělých fracků je to neskutečný nářez. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak krásně by se mi hodnotily filmy Frat Packu, kdyby se v nich pokaždé nenašla nějaká (navíc poměrně značná) část plnící funkci rádoby seriózní dějové výplně s otřepaným moralizováním a "uváděním na pravou míru", která mě nesmírně nudí. Bratři z donucení jsou od počátku šílená blbost (v dobrém slova smyslu), ale zároveň velice vtipná infantilní hra na malé, tvrdohlavé brášky... Však co, Will Ferrell byl vždycky takové přerostlé dítě, takže hrát si na něj mu jde pěkně od ruky (stejně tak J. C. Reillymu) a já mu s úsměvem tleskám, tohle je jedna z jeho nejlepších rolí. Nebýt poslední nudné půl hodiny, ve které jediným světlým a opravdu zábavným bodem byla titulková scéna parodující Johna Woo, dal bych jednoznačně 4*. 7/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell opět hraje totálního pošuka a zdatně mu sekunduje John C. Reilly. Sice jsem se dozvěděl, že existuje nějaká necenzurovaná verze, která je mnohem lepší a já viděl tu cenzurovanou, ale ani tak nemůžu říct, že bych snad byl zklamanej. Zase jedna z řady pošahanejch komedií s W. Ferrellem v hlavní roli a na tyhle filmy já můžu koukat skoro pořád a vždyky mě rozesmějou. 75% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

No v niektorých momentoch som sa rehotal teda poriadne. Will Ferrell má neuveriteľne komický ksicht, ale ani Reilly neťahá za kratší koniec. Zo začiatku záplava nápadov a naozaj vydarených vtipov. I keď sprostých slov je tu požehnane a fekáliám sa film tiež nevyhol, všetko to má svoje čaro. Ku koncu sa táto celá šialenosť však začína brať nejak vážne a začína sa moralizovať. Pokazilo mi to inak veľmi dobrý dojem. 4* ušla len o malý kus. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Většinou v těhle komediích řádí Will Farrell sám, ale tady má k sobě naprosto stejný hovado v podobě Johna C. Reillyho, kterej to rozjíždí snad úplně stejně jako sám Farrell, takže počet hysterickejch scén se zdvojnásobuje, stejnětak retardace, ale prdel to prostě je a někdy tak brutální, že sem se tlemil snad dvě minuty v kuse a nemoh přestat. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jak píše ladko, opět klasický a já dodávám opět dokonale přehrávající Ferrell. Na jednu stranu jsem z filmu poněkud zklamán, čekal jsem víc, na druhou několik naprosto geniálních momentů, které se mi vryly a doslova zasekly do paměti za pomoci Brennanova samurajského meče. Nevím, čím to, ale téměř každý film z dílny Judda Apatowa chutná s nádechem 70. let, ať už se v nich odehrává přímo či ne... "What are you doing?" - "I'm burying you." ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Ten klaun nemá penis!" Po Benga v záloze má nejoblíbenější ferrellovka a to jsem se jí dlouho vyhýbal. Ferrell a Reilly předvedli ty nejpřesvědčivější a nejvtipnější čtyřicetileté mamánky s mentalitou dvanáctiletých v historii filmu a finální katarzní scéna, ve které Ferrell zpívá Bocelliho a rozezvučí tím v přitomných jejich nejkrásnější vzpomínky a nejskrytější touhy, mě rozsekala na kusy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začneme u pozitiv: Will se nesvlékne do půl pasu, aby vyděsil obecenstvo přírodním pulovrem připomínajícím srst vřešťana rezavého a to je asi tak všechno.. S trapností často koketující komedie plná zbytečných vulgarismů, v níž kostyméři střídali na bratrech trika s dětskými motivy a o vystoupání varlat z šourku zpět do břišní dutiny se už postarali Ferrell s Reillym. Obdivuji R.Jenkinse, potažmo dabéra Jiřího Plachého, že zvládli participovat na tomhle mazání rozdílů mezi infantilitou a mentálním narušením, aniž by se znova podívali na svou snídani.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell si napsal pro svou komedii scénář, ale bohužel mu to nevyšlo jako Paulu Ruddovi s jeho Role Models. Celá zápletka se čtyřicátníky s mentalitou pubertálního fracka, stále žijícími se svými rodiči je sama o sobě trapnou představou o možné komedii. Ne, tohle jsem Ferrellovi ani Reillymu nesežral, několika málo pozitivy však zůstávají některé vytříbené vtípky (zákaz televize, zombie, první náměsičný výstup), pohodové roličky Richarda Jenkinse a Mary Steenburgenové a.. a to je vlastně vše. Po většinu sledování jsem se cítil poněkud trapně, tak by se spíše měli cítit tvůrci, že vypustili něco takového do světa. Je to po 40 let panic moje druhá Apatovka, tentokrát mě však zklamala. ()

Reklama

Reklama