Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

Janek 

všechny recenze uživatele

Zhruba do třetiny skvělé, Ferrellovsky přehnané a místy skutečně vtipné. Ve zbytku už se hlavní motor (přehrávání hlavních představitelů) okoukává a vtipy začínají nabírat na nefungčnosti (deset vteřin dlouhý prd Johna C. Reillyho). Totální průser zachraňují herci (v čele s výtečným Jenkinsem). Ve filmu je hned několik scén, které bych si s chutí projel znovu (palanda, Jenkins vs. Adam Scott). Základ je dobrý (jednotlivé útržky by rozhodně zazářily třeba v SNL), ale křečovité vsunutí do celovečerní stopáže rozhodně Step Brothers neprospělo. 50% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell opět hraje totálního pošuka a zdatně mu sekunduje John C. Reilly. Sice jsem se dozvěděl, že existuje nějaká necenzurovaná verze, která je mnohem lepší a já viděl tu cenzurovanou, ale ani tak nemůžu říct, že bych snad byl zklamanej. Zase jedna z řady pošahanejch komedií s W. Ferrellem v hlavní roli a na tyhle filmy já můžu koukat skoro pořád a vždyky mě rozesmějou. 75% ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

No v niektorých momentoch som sa rehotal teda poriadne. Will Ferrell má neuveriteľne komický ksicht, ale ani Reilly neťahá za kratší koniec. Zo začiatku záplava nápadov a naozaj vydarených vtipov. I keď sprostých slov je tu požehnane a fekáliám sa film tiež nevyhol, všetko to má svoje čaro. Ku koncu sa táto celá šialenosť však začína brať nejak vážne a začína sa moralizovať. Pokazilo mi to inak veľmi dobrý dojem. 4* ušla len o malý kus. 65% ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Uznávam, že moje hodnotenie je maximálne subjektívne a nekritické, ale po nudných až do seba zahľadených Ferrellových kvázi komédiách sa konečne trafil do mojej struny. S Reillym tu predstavujú ideálnu dvojku pritrúblych, prerastených adolescentov, ktorých humor ma privádzal do sálv smiechu. Nie, nehanbím sa zato, takáto absurdná komika mi sedí. A čo je prekvapujúcejšie, Reilly je skutočné komediálny talent. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Radím ti okamžite dve veci. Prvá: už nikdy viac nepolož tie svoje hnusné, fľakaté ruky na moju krásnu mamu. A druhá: makaj nám vypísať šek aspoň na desať tisíc dolárov, inak ti strčím tie tvoje odporné naslúchatká do prdele tak hlboko, až budeš počuť, ako sa ti miešajú tvoje vlastné sračky!“ Je to niečo medzi 40% a 60%, ale mám rád humor Willa Ferrella (ktorému to tentokrát produkoval Judd Apatow a maličkú rolu si ukradol jeho chránenec Seth Rogen). Bavil som sa viac, ako u niektorých iných Ferrellových komédiách, napr. POLOPROFESIONÁL a RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÉ PRETEKY. Z posledného si Will zopakoval spoluprácu s Johnom C. Reillym (nominácia na Oscara za CHICAGO). Teraz našťastie John dostal vyrovnanejší priestor, čo je dobre, lebo tímová práca neovládateľnému Willovi pristane. Námet je dobrý, ale nie až tak dobrý, aby vydržal dve hodiny. Takže scenáristi dodávajú narýchlo nové postavy a vymýšľajú pod-zápletky s poučením. Ale musím dať 60% - vďaka dobrej práci s hercami (Adam Scott zručne zapadol do ferrellovského absurdného univerza), niekoľkým tvrdým scénam (videl som vo filmoch všeličo, ale „potieranie bubnov semenníkmi“ ma, pravdupovediac, zaskočilo) a tradične silným ferrellovským hláškam („Ty debil, si tu len preto, že sme si s otcom povedali, že tvoja mama je kosť, radi by sme ju pretiahli a retarda v dome strpíme.“) a dialógom („Mám zelený pás v karate.“ – „Ja na pásy neverím. Žiadny pás nedokáže nahradiť skutočnú silu. Ja som raz zvalil žirafu aj bez pásu.“ – „To sa nikdy nestalo, nebuď smiešny.“). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)
  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)

Reklama

Reklama