Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 530)

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrý film mého oblíbence Rona Howarda. Jistě, je to velkofilm pro masy, ale je to film, u kterého se více než dvě hodiny rozhodně nenudíte. Dostanete se dokonalými záběry kamery do zákulisí Vatikánu a katolické církve v období konkláve, řešíte s Tomem Hanksem coby profesorem Langdonem význam tajemných symbolů společensví ILUMINATI, budete sledovat Ewana McGregora na herecké cestě od Velké ryby k Velkému Rybáři:), podíváte se do historických chrámů Věčného Města Říma, k tomu jako bonus exkurze světem mikročástic a antihmoty ve švýcarském CERNu,... Napětí se dá krájet jako ve správném thrilleru (mimochodem: víc než předchozí Howardovu Šifru mistra Leonarda mi to připomnělo slavný Fincherův thriller Sedm) a závěr - ten Vás rozhodně překvapí. A hudba - báječný Hans Zimmer: http://www.youtube.com/watch?v=XntNDh4VwWY . ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že Šifra nabídla chatrné a nepřesvědčivé vyprávění. Cokoliv o kompaktnosti bylo tehdy k smíchu. Dešifrování záhadných kódů tak bylo nejen úsměvné, ale také hodně náhodné, takže kdo zvládne alespoň jednu stranu Rubikovy kostky, měl by vyhráno i v tomhle bludišti. Dvojka je i přes znovu překombinovaný scénář svižnější, je v ní méně logických lapsů a scén, které patří do jiného žánru. V akčních sekvencích se navíc Howard pochlapil, už není tak rutinní, takže se o téhle detektivce dá s čistým svědomím prohlásit, že je velmi slušná a velmi snesitelná. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako aj DA VINCIHO KOD (2006) ma ani toto pokracovanie nejako vynimocne nenadchlo, cim by som ale nechcel povedat, ze sa neoplati film vidiet. Zaradil by som ho na lahky nadpriemer vdaka skvelej rezii Rona Howarda a predovsetkym hudbe Hansa Zimmera, ktora hnala cely film dopredu. Najzaujimavejsia bola druha polovica filmu a hlavne zaver, aky som necakal. Tazko povedat, ci si o 3 mesiace na tento film spomeniem, pretoze najlepsie sa hodnoti film po dlhsej dobe, ked mi je jasne, ako sa mi ten ktory film ulezal v hlave. Vobec ma neprekvapuju uplne rozne hodnotenia na film. 20.05.2009 _______ Takze o 2 roky neskor som si Anjelov a demonov zopakoval, vsetko mi bolo nielen omnoho jasnejsie, ale bavilo ma to o nieco viac. Mozno to bolo tym velkym ocakavanim pri premiere filmu, predsa len Ron Howard vzdy patril medzi zrucnych reziserov, ktory dokaze natocit kvalitne a napinave filmy a Zimmerova hudba to len pritvrdila. _________ Tom Hanks - (Robert Langdon) +++ Ewan McGregor - (Patrick McKenna) +++ Ayelet Zurer - (Vittoria Vetra) +++ Stellan Skarsgard - (Richter) +++ Armin Mueller-Stahl - (Kardinál Strauss) +++ Pierfrancesco Favino - (Inšpektor Olivetti) +++ Produkcia: Dan Brown, Brian Grazer, Ron Howard +++ (Videl v kine 19.05.2009) +++ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už první díl sem si nějak extra neoblíbil, ale tohle bylo ještě horší, film, kterej by měl bejt vlastně postavenej na kvalitním promyšleným příběhu seká botu za botou, občas působí dost nedomyšleně a některý scény až trošku moc naivně ukazujou jakej strašně nečekanej zvrat se chystá. Navíc film, i přes fakt, že se snaží působit akčně a dynamicky, tu a tam nudí a církevní tématika mě moc nebere, i když se mi hodně líbí ta atmosféra a hlavně církevní úderný chorály, ale celkově to nemá moc velkou sílu, je to roztahaný a Langdonovo hledání mi připomnělo spíš National treasure a Cage, než že bych byl ohromenej, jak na všechno skvěle přichází a že se téměř nikdy nesplete a krom toho Tom Hanks neni nějak extra výraznej, stejně jako Ewan McGregor, kterej se na to ještě moc nehodil a Hanksova nová kolegyně tam snad ani nemusela být, celkem zbytečná postava. Prostě slabý, i když se to tváří jako velkej projekt ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Brownovy knihy jsou nenáročnou, intelektuálně chabou, ale zatraceně dobře odsýpající četbou, která je jako stvořená k odpočinkovému čtení někde v létě u vody. S filmy už je to horší, protože se celkem vlečou, jsou ukecané až běda a nelogičnosti, které se v psané podobě schovají mezi řádky (respektive je dost prostoru pokusit se je vysvětlit tak, aby nelogicky nepůsobily), vyplouvají ve hrané verzi na povrch a jsou takřka nepřehlédnutelné. Angels and Demons trpí v podstatě stejnými neduhy jako The Da Vinci Code, možná jsou jen o trochu napínavější. Ale stejně je to ve výsledku nepříliš přitažlivý thriller, který někoho možná překvapí pár drsnějšími scénami a mnohé bude nudit svou cudnou bezpohlavností a korektností. 6/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Inspektor Olivetti (Pierfrancesco Favino) i poručík Chartrand (Thure Lindhardt) mají pistole SIG-Sauer P226R. Italští karabiniéři jsou vybaveni Berettou 92FS, samopaly Heckler & Koch MP5A3 a Beretty M12. Nájemný vrah používá Glock 19 s tlumičem. (Maulincio)
  • Pět minut bylo z konečné verze filmu vystřiženo poté, co v USA obdržel rating R (což znamená, že film je přístupný osobě mladší sedmnácti let pouze v doprovodu dospělé osoby). (HellFire)
  • Symbologie, kterou Robert Langdon (Tom Hanks) přednáší, je neexistující obor. (artcha)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama