Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 531)

Cival 

všechny recenze uživatele

Zaokrouhluju nahoru, páč to hravě překonává Lovce pokladů 2 i Šifru. I když ubylo těžkých what-the-hell vyfuckování s divákem, příběh je pořád tupoučkým pobíháním mezi paranoidními teoriemi, symboly, šiframi a převrácenými historickými fakty, přičemž jeho kompletní průběh i konec odtuší i nečtenáři už ve chvíli, kdy se mluví o čtyřech zastávkách a potřebě vyměnit přesně o půlnoci baterku. Pajdavost celého iluminátského plánu naštěstí obhájí závěrečné odhalení, díky digitálním památkářským orgiím to celé působí poměrně velkolepě a Howard protentokrát víc tlačí na tempo. Takže snesitelné. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako aj DA VINCIHO KOD (2006) ma ani toto pokracovanie nejako vynimocne nenadchlo, cim by som ale nechcel povedat, ze sa neoplati film vidiet. Zaradil by som ho na lahky nadpriemer vdaka skvelej rezii Rona Howarda a predovsetkym hudbe Hansa Zimmera, ktora hnala cely film dopredu. Najzaujimavejsia bola druha polovica filmu a hlavne zaver, aky som necakal. Tazko povedat, ci si o 3 mesiace na tento film spomeniem, pretoze najlepsie sa hodnoti film po dlhsej dobe, ked mi je jasne, ako sa mi ten ktory film ulezal v hlave. Vobec ma neprekvapuju uplne rozne hodnotenia na film. 20.05.2009 _______ Takze o 2 roky neskor som si Anjelov a demonov zopakoval, vsetko mi bolo nielen omnoho jasnejsie, ale bavilo ma to o nieco viac. Mozno to bolo tym velkym ocakavanim pri premiere filmu, predsa len Ron Howard vzdy patril medzi zrucnych reziserov, ktory dokaze natocit kvalitne a napinave filmy a Zimmerova hudba to len pritvrdila. _________ Tom Hanks - (Robert Langdon) +++ Ewan McGregor - (Patrick McKenna) +++ Ayelet Zurer - (Vittoria Vetra) +++ Stellan Skarsgard - (Richter) +++ Armin Mueller-Stahl - (Kardinál Strauss) +++ Pierfrancesco Favino - (Inšpektor Olivetti) +++ Produkcia: Dan Brown, Brian Grazer, Ron Howard +++ (Videl v kine 19.05.2009) +++ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl, a nelíbila se mi. Já celkově Brownovi knihy nemám rád, ale když se do jejich zfilmování opře Ron Howard, tak většinou čekám to nejlepší, u Šifry mistra Leonarda nebo právě Andělé a démonů. Kniha byla divná, ze začátku hrozně podobná Šifře, příběhem a jeho celkové kostry, ale později se z ní stal bezpáteřní thriller, kde si Brown vymýšlel na co přišel, například hned na začátku knihy fakt, že se Langdon dostal z Ameriky do CERNu ve Švýcarsku za čtvrt hodiny letadlem co letěl Mach 8? A to je jeden z mála problémů celé knihy, která si všecko hrozně zjednodušuje a popravdě na tom nebude jinak ani film, ale musím uznat, že já to Howardovi žral, on to dokázal zreálnět, dokázal všecky ty nesmysly vypustit a udělat z toho klasický špionážní křesťanskou mytologií zamořený film, což jsem přesně chtěl a také jsem to dostal. Samozřejmě je v něm plno nesmyslů, co se týče právě Křesťanství, ale je to spíš jenom taková ukázka co by se všecko mohlo stát kdyby to dopadlo tak nebo tak, a nutno dodat, že každé náboženství nevydrží věčně, takže se v budoucnu máme na co těšit, a tohle je jen taková malá i když nesmyslná předzvěst. Nechci se zde opakovat, ale strašně filmu pomohla Zimmerova hudba, stejně jako v Šifře, ten film to hrozně vyvyšuje a nebýt toho, tak v kině občas klimbnu. Jinak by totiž ty dlouhé záběry a dlouhé trvání scén a čekání na něco zajímavého utíkalo hrozně pomalu, takhle jsem si to mohl naplno užít a po skončení jsem hned začal pátrat po soundtracku. Když už nic jiného, tak filmu se ta hudba skutečně vytknout nedá. A dokonce se mu nedá vytknout ani Tom Hanks, protože ten konečně sundal tu hroznou změť vlasů a nadhodil klasický sestřih a hned mu to šikne líp a dokonce už i Langdona hraje líp. Ten nápad se sice Brownovi upřít nedá, ale do dokonalosti ho upravil až Ron Howard, který mi opět ukazuje, jak velký režisér je. Andělé a démoni jsou daleko lepší jak kniha, a to jsem snad nikdy o filmu netvrdil. Nechápu jen tak nízké hodnocení na ČSFD, zápletku to má zajímavou, akcí to srší také solidně, efektně a pěkně to natočené také je, a tomu všemu korunku dodává Zimmerova fantastická muzika, na tomhle se moc co kritizovat nedá, snad jen knižní předloha, ale za tu film nemůže. Dle mého to Howard upravil nejlépe jak mohl a za to mu právem náleží uznání. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Jakékoliv kontroverze (a tudíž zajímavosti) zbavený pokus o žánrový film (ve kterém jsou cca. dvě relativně zdařilé žánrové scény zabity patosem či neschopností filmu vzbudit napětí a zájem o postavy), který se marně snaží vyprávět o tom, že vymyšlení hodní Ilumináti usnadní Konkláve volbu nového papeže (protože ze 4 kandidátů odstraní většinu) a dopomůžou blábologovi Robertu Langdonovi dopsat druhou část jeho knihy, za kterou si vyslouží uznání na Harvardu a vydělá si velké peníze. Kolem ŠIFRY MISTRA LEONARDA byla alespoň diskuze (protože to byl otravný mid-cult) a divák se její blbosti musel smát, ale její pokračování tak okázale vrší jednu absurditu za druhou, je schématické a s tunou klišé, že se u něj nedá bavit, když je naprosto bez života a nenabízí ani jednu stylisticky opojnou scénu a z hlediska vyprávění a žánru fatálně selhává. 3/10 (za hudbu) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší a kompaktnější, než první díl. Howard konečně pochopil, že roztomilou Tautou a kostrbatými akčními scénami příběh lepší neudělá a začal se spolehat na jiné věci. Například mrštný scénář, který poměrně zábavným a dynamickým scénářem kupí na sebe jednu hádanku za druhou. Fantastický (opět) Hans Zimmer dodává celému dílu nekompromisní říz. Sice už asi po osmnácté složil to stejné, ale stále se to krásně poslouchá. Zní to až neuvěřitelně, ale i v těch několika miniaturních akčních pasážích se Howard neuvěřitelně pochlapil. Pořád je to sice přizdisráč, posera a nekonfliktní vlezdoprdelka Hollywoodu, ale tohle se alespoň dalo vydržet. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Inspektor Olivetti (Pierfrancesco Favino) i poručík Chartrand (Thure Lindhardt) mají pistole SIG-Sauer P226R. Italští karabiniéři jsou vybaveni Berettou 92FS, samopaly Heckler & Koch MP5A3 a Beretty M12. Nájemný vrah používá Glock 19 s tlumičem. (Maulincio)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama