Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 531)

Fr 

všechny recenze uživatele

Po prvcích bájných křížem projdi Řím. A andělé nechť průvodcem jsou tvým….. Scénáři pomohlo, že je oproti knize osekán o desítky motivů, stovky stran textu. Překopána je i dějová struktura s vypuštěním několik klíčových postav. Prostě vyvarování se chyb ,,Šifry“. Jízda autem po ulici je akčnější, jen se nechodí a nevysvětluje. Odpovědi na hádanky sice zná veskrze T.Hanks, ale po půlhodinovém ,,úvodu“ má film ucházející spád a pátrání dává celkem smysl. Bohužel důsledkem ,,řezu“ je i bez emoční závěr. Maximum si zaslouží výborná ,,ďábelská“ hudba H.Zimmera (prý v ní ukryl pětitónový ambigram) a E.McGregor. Čekali jste víc? Víra je dar! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Ztracený symbol! Nevěříte? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Howard má řemeslo v malíku jako málokdo. Svým způsobem jej obdivuju za to, jak dokázal z tak prostého scénáře (knižní předlohu jsem si raději nechal ujít) vytřískat stylovou honičku za různými symboly, sochami, obrazy a šílenými konspiračními teoriemi, která i přes neustálé žvanění nenudí ani minutu. Oproti Šifře navíc absentují bláboly vzbuzující nevoli ve Vatikánu, čímž sice ubylo marketingově výhodné kontroverze, ale aspoň se film vystříhal vyložené debility. Ne snad, že by z toho divák sednul na prdel – na to je Brown pořád až moc levný pohádkář, ale jako thriller, jehož cíl je protentokráte spíš bavit nežli tupě poučovat, funguje překvapivě slušně. Zvláště herci jsou lahůdkoví a už jen kvůli tomu charismatu Hankse, Skarsgarda a Mueller-Stahla a fantastickým Zimmerovým chorálům si to někdy rád pustím znova. PS: Být ženská, tak z pohledu na Ewana McGregora v kině bez milosti vlhnu, kolárek ještě nikdy nebyl na plátně tak sexy. ;-) 3 a ½. PPS (pro Karla): Ano, je to lepší než Šifra. :) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby sa Robert Langdon spojil s Benom Gatesom, riešili by všetky záhady života, vesmíru a vôbec tak rýchlo, že by ich kameraman nestihol sledovať. Diváci už vôbec nie :-) Anjelov a démonov som čítala ako jedinú knihu od Dana Browna, lebo som ju kedysi dostala na Vianoce. Zhltla som ju takpovediac na pár dúškov, ale nepovažujem ju za nič svetoborné a odvtedy som nepocítila potrebu čítať nič ďalšie od Dana Browna. Každý dobre napísaný triler človek zhltne, zostane mu zopár spomienok na zopár hrozivých scén a tým vklad knihy do života končí. Aspoň do môjho. S filmom je to rovnaké - aj napriek mnohým nelogizmom to ušlo ako akčný popcorňák na jedno pozretie. Občas dokonca napínavý, i keď aj ten, kto nečítal knihu, nemá problém vytušiť čo a ako bude. Langdon je neznesiteľne dokonalý, ostatné postavy sú čiernobiele a Ewan McGregor mi v roli duchovného neustále pripomínal Tobeyho Maguirea zo Satan's Alley :-D Jediný, na koho ma naozaj tešil pohľad, bol Armin Mueller-Stahl. 2,5* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ MŮŽE BÝT CHÁPÁN JAKO SPOILER!!! Vyčítat Danielu Brownovi to, že neumí napsat knihu tak, aby nemusel kopírovat pointy z jeho předchozích knih, je stejně bezpředmětné, nefér a hloupé, jako vyčítat Stellanovi, že nám nezazpíval pár hitovek od ABBY. Andělé a démoni se mi líbili hodně, i když jsem už v necelé půlce filmu věděl, kdo je hlavní „bad guy“. To bych ale rozhodně nebral jako mínus, protože jak už jsem zmínil, je to chyba autora. Chtěl bych vyzdvihnout především zajímavé lokace, soundtrack geniálního Hanse Zimmera (ten chlap už dlouho nedostal Oscara, takže mu fandím při příštím předávání těchto plešounů) a mého oblíbence, Ewana McGregora, který byl jednoduše skvělý. Plný počet si zatím nechávám pro druhé zhlédnutí, ale už teď to ode mě má čisté 4 *. Přiznávám, že hodně velkou část má na tom právě geniální hudba od geniálního skladatele. Vzdávám ti hold, Hansi!!! Po druhém zhlédnutí na DVD: Tak to necháme na těch čtyřech. Ale kdybych měl hodnotit jen Zimmerovu hudbu, tak by to bylo nekompromisních pět! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Roberta Langdona by som zavolal na Slovensko. Do par hodin by istotne prechadzkami po bratislavskych kulturnych pamiatkach vysvetlil/odhalil pozadie vsetkych nevyjasnenych pripadov nasej krajiny od jej vzniku. I ked zase, Slovensko je este "primlade" na jeho zaujmy... . Zatial jeho dedukcne schopnosti aspon (hoc nechcene) vyvolavaju spravne nacasovane davky usmevu a odhlacenia v 140 min kolose, v ktorom jedinym katalyzatorom napatia je Zimmerova hudba. Ako turisticky sprievodca Vatikanom uz film funguje lepsie, hoc na druhe pozretie by som ho neodporucal ani najfanatickejsiemu masochistovi. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Symbologie, kterou Robert Langdon (Tom Hanks) přednáší, je neexistující obor. (artcha)
  • Vo filme sme za jeden večer mohli vidieť, že počas konkláve sa niekoľkokrát dymilo z komína, čiže niekoľkokrát prebehla voľba pápeža. Pri skutočnom konkláve však kardináli volia len dvakrát za deň - raz doobeda a raz podvečer. Zbytok času venujú modlitbám a dohadovaním sa o voľbe toho správneho kandidáta. V realite by teda prebehlo už len jedno hlasovanie (podvečerné) v daný deň. (ambrobene)
  • Ewan McGregor se nebyl schopen naučit italský přízvuk. V knize je jeho postava italské národnosti. Aby se tyto problémy vyřešily, z Itala Carla Ventrescy se stal Ir Patrick McKenna. (Elyssea)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama