Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 530)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to stejně jako s knižními předlohami - Andělé a démoni jsou lepší než Da Vinciho kód. Díky Howardovi, který celý film natočil jako zběsilý závod s časem, díky Zimmerovi, jehož hudba byla skoro i vidět, jak byla výrazná, díky zajímavé vatikánské zápletce, sympatickému Hanksovi... Ale jo, čtyři hvězdy jsou adekvátní. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako aj DA VINCIHO KOD (2006) ma ani toto pokracovanie nejako vynimocne nenadchlo, cim by som ale nechcel povedat, ze sa neoplati film vidiet. Zaradil by som ho na lahky nadpriemer vdaka skvelej rezii Rona Howarda a predovsetkym hudbe Hansa Zimmera, ktora hnala cely film dopredu. Najzaujimavejsia bola druha polovica filmu a hlavne zaver, aky som necakal. Tazko povedat, ci si o 3 mesiace na tento film spomeniem, pretoze najlepsie sa hodnoti film po dlhsej dobe, ked mi je jasne, ako sa mi ten ktory film ulezal v hlave. Vobec ma neprekvapuju uplne rozne hodnotenia na film. 20.05.2009 _______ Takze o 2 roky neskor som si Anjelov a demonov zopakoval, vsetko mi bolo nielen omnoho jasnejsie, ale bavilo ma to o nieco viac. Mozno to bolo tym velkym ocakavanim pri premiere filmu, predsa len Ron Howard vzdy patril medzi zrucnych reziserov, ktory dokaze natocit kvalitne a napinave filmy a Zimmerova hudba to len pritvrdila. _________ Tom Hanks - (Robert Langdon) +++ Ewan McGregor - (Patrick McKenna) +++ Ayelet Zurer - (Vittoria Vetra) +++ Stellan Skarsgard - (Richter) +++ Armin Mueller-Stahl - (Kardinál Strauss) +++ Pierfrancesco Favino - (Inšpektor Olivetti) +++ Produkcia: Dan Brown, Brian Grazer, Ron Howard +++ (Videl v kine 19.05.2009) +++ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Robert pátrá o život, nenápadně flirtuje a dělá si nepřátele kde jen může. Znovu. Ale proti Šifře tentokrát pár věcí drhne. Nejvíc asi křičí pár žánrových klišé. Hlavní postavy hrají o životně důležité minuty, ale stejně za každým rohem čeká vysvětlovačka náhodné symbolické zajímavosti. A hlavně se dostavuje syndrom druhého dílu v té nejsilnější podobě. Zase zohavené tělo, zase atraktivní a náhodně nalezená parťačka a zase pointa, která leckterým předchozím zvratům lehce podtrhává nohy. Ale stejně se na lepších 70% dostat prostě musím, ať už za to, že v podání jiného herce by se Langdon stal jen figurkou, čemuž bravurně zabraňuje Hanks, nebo za to, že Ewan McGregor slaví fenomenální comeback. Ale hlavně za to, že ty dvě hodinky bych netipoval ani na polovinu, protože všechno rychle sviští, děj se nezastavuje ani na chvíli a škatulka archeologicko-dobrodružného filmu je naplněna maximálně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší a kompaktnější, než první díl. Howard konečně pochopil, že roztomilou Tautou a kostrbatými akčními scénami příběh lepší neudělá a začal se spolehat na jiné věci. Například mrštný scénář, který poměrně zábavným a dynamickým scénářem kupí na sebe jednu hádanku za druhou. Fantastický (opět) Hans Zimmer dodává celému dílu nekompromisní říz. Sice už asi po osmnácté složil to stejné, ale stále se to krásně poslouchá. Zní to až neuvěřitelně, ale i v těch několika miniaturních akčních pasážích se Howard neuvěřitelně pochlapil. Pořád je to sice přizdisráč, posera a nekonfliktní vlezdoprdelka Hollywoodu, ale tohle se alespoň dalo vydržet. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna nadšený, že dávám čtyři, ale mám z Andělů mnohem lepší pocit než ze Šifry (možná i proto, že ty už jsem nečetl). Tom se tady sice znovu prohání lákavými lokacemi za dunivých chorálů Hanse Zimmera (který tady dokonce přihazuje staré dobré synťáky) ale v rychlejším tempu. Pořád se tady sice moc kecá o všem tom proč, co a jak (v knize to mám obvykle rád, u filmu všeho moc škodí) aby se odhalila jednoduchá zápletka okořeněná sci-fi nejtěšího kalibru (antihmota v krabičce?!). Jakmile se však adaptujete do světa, který je zde nabízen celkem se pobavíte. Herci jsou všichni o třídu lepší než minule, Ayelet Zurer je fešnější než Audrey Tautou a taky tu máme výtečného Ewana McGregora. Navíc závěr je opravdu hodně působivý a jak jsem řekl Zimmerovy synťáky a chorály jsou jednoduše smrtící kombinace. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Přestože k událostem v knize, podle které je film natočen, došlo předtím, co se událo v Šifře mistra Leonarda (2006), film byl napsán a natočen jako její pokračování. (HappySmile)
  • Vo filme sme za jeden večer mohli vidieť, že počas konkláve sa niekoľkokrát dymilo z komína, čiže niekoľkokrát prebehla voľba pápeža. Pri skutočnom konkláve však kardináli volia len dvakrát za deň - raz doobeda a raz podvečer. Zbytok času venujú modlitbám a dohadovaním sa o voľbe toho správneho kandidáta. V realite by teda prebehlo už len jedno hlasovanie (podvečerné) v daný deň. (ambrobene)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama