Reklama

Reklama

Kořist

Trailer

Obsahy(1)

Tom Newman dohlíží v Africe na stavbu přehrady a přivezl na pár dnů i svou rodinu, manželku Amy a dvě děti z prvního manželství. Mladší David je nadšený z výletu do Afriky, ale pubertální Jessica se ještě nesmířila s rozvodem rodičů a z jejich rozchodu obviňuje Amy, takže úplně o dokonalou dovolenou se nejedná. Tom domluvil výlet do divočiny s průvodcem Brianem doufaje, že se děti lépe poznají s Amy, a sám jde do práce. Cesta už chvíli trvá, Brian o divokých zvířatech vypráví, ale nikdo žádné zvíře ani nezahlédl, a tak se Brian rozhodne sjet z cesty, aby byla větší šance spatřit šelmy. Když potřebuje malý David na záchod, jde s ním Brian kousek od vozu, ale všimnou si jich lvi ležící v trávě. David se dostane včas zpět do auta, ale Brian lvovi neuteče. Lvi se nehodlají od vozu vzdalovat a Amy, Jessica i David zůstávají uvězněni v autě, protože klíče od auta, měl Brian u sebe. Tom se dozvěděl o nezvěstné rodině až večer po návratu z práce, ale hledání může začít až ráno. Druhý den si David všimne klíčů pár metrů od vozu a Amy se rozhodne pro klíče dojít, neboť za celé dopoledne nezaregistrovali žádný pohyb lvů. Amy se podaří klíče sebrat a pronásledována lvem se stačí vrátit do auta a ujet. Amy při řízení divočinou absolvuje s autem několik skoků, až se auto stane nepojízdné. Zatímco jsou Amy, David a Jessica uvězněni v autě a stále obklopeni lvy, Tom přiměl stopaře Crawforda, aby mu pomohl rodinu najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,523,022║ Nehorázne naivný pásový horror, kde partia výletníkov uviazne v náručí vypriahnutej Afriky a hlavne hladných levov. Nepochopím prečo sa sympatická Bridget Moynahan upísala takejto doslova nezáživnej televíznej produkcii, zbytočne si tým kazí kariéru a taktiež svojím vzhľadom tu vypadá až moc strhane, čo jej na pôvabe moc nepridá. Dejová línia je úplne jednoduchá priehľadná, kde každú snahu o napätie v okamžiku skazí nejaký ten tupý naivný dialóg či správanie hlavných protagonistov tohto paškvílu. Osobne som to nedokázal ani dopozerať, po pretrpenej prvej polovici som to radšej vzdal. Treba spomenúť, že v tomto slede sa nájdu omnoho lepšie filmy, ku príkladu taký Lovci Levov určite viac potešia svojím prevedeným. /20%/ ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Příšerný thriller s nádherným vizuálem mě nečekaně upoutal do diváckého křesla. Pro tentokrát čisté 3 hvězdičky za zajímavé herce. Dva obrovské palce dolů za idiotský scénář s naivními dialogy a absolutnímu odporu vůči zákonům fyziky, přírody a strašnému množství klišé. I tak zajímavá podívaná. (50%) ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller jsem si pustil jen a pouze kvůli Bridget Moynahan, kterou od Lord of War zbožňuju a dostal jsem to, co jsem očekával, bohužel degradováno finální desetiminutovkou. Ale postupně. Prey je slušně odrežírovaná vyvražďovačka, ve které se nijak vysokého bodycountu nedočkáte. Do jejího světa je divák uveden klasickým představením rozhádané rodinky, která své problémy dořeší v autě obléháném lvy. V této rodince nesmí chybět rozmazlená blonďatá fiflena, která nechce lézt do vysokého jeepu, protože má minisukni. A pak už jsou všichni kromě manžela až do konce obléhání lvy uprostřed prérie, daleko od hlavní cesty. Aspoň pro mě byly divoké kočkovité šelmy poměrně novým thrillerovým vrahem, a tak mě jejich vyčkávácí počínání v trávě docela bavilo. Jejich útoky jsou také zpracovány poměrně slušně a jsou takovým slušným kompromisem mezi zakrýváním brutalitek a jisté znepokojivosti. Když je klid, tak se v autě dějí klasické klišé (mobil bez signálu, fiflena fiflenuje, nedostatek vody). Manžel, který v této pustině svou rodinu hledá, zažívá neochotu rangerů a tak musí s místním lovcem vyrazit na vlastní pěst. Lovec mu samozřejmě vyloží, jak do těchto končin Američané vyráží válet se u bazénů a pak se diví. Všechny tyto strašně očekávané nedostatky působí ale v takovém africkém hororu přijemně úsměvně, kdyby nebyly našroubovány do posledních osmi minut, ve kterých nesmí chybět dementní výbuch, všechny najednou a už nepůsobíc úsměvně, ale jen čistočistě blbě. Pokud máte rádi Bridget a Petera, tak se na to můžete bez problému někdy v televizi mrknout, a berte jako výhru, pokud ke konci usnete. Lepší 2*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Námětově tak na nedělní odpoledne.. Zpracování bez invence, Bridget Moynahan nám nějak klesá k B-produkci, ale první třetina se dá i přes předvídatelnost a křečovitost relativně vychutnat. Rozhádaná rodinka (když kolem stříká krev, tak se vztahy dle očekávání pročistí) vám k srdci nepřiroste, jen jsem ještě čekal, aby těch klišé nebylo málo, že bude někdo z ohrožovaných trpět astmatem!! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Americká rodina na dovolenke v Afrike sa stratí v safari parku. A pri tom ju prenasledujú levy. Film má pôsobivé sekvencie s hladujúcimi levmi. A je to veľmi realistické a dobre spracované. Najväčšou chybou príbehu je podľa mňa absencia rádia v safari džípe na komunikáciu so základňou v núdzových situáciách. 5/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama