Reklama

Reklama

Kořist

Trailer

Obsahy(1)

Tom Newman dohlíží v Africe na stavbu přehrady a přivezl na pár dnů i svou rodinu, manželku Amy a dvě děti z prvního manželství. Mladší David je nadšený z výletu do Afriky, ale pubertální Jessica se ještě nesmířila s rozvodem rodičů a z jejich rozchodu obviňuje Amy, takže úplně o dokonalou dovolenou se nejedná. Tom domluvil výlet do divočiny s průvodcem Brianem doufaje, že se děti lépe poznají s Amy, a sám jde do práce. Cesta už chvíli trvá, Brian o divokých zvířatech vypráví, ale nikdo žádné zvíře ani nezahlédl, a tak se Brian rozhodne sjet z cesty, aby byla větší šance spatřit šelmy. Když potřebuje malý David na záchod, jde s ním Brian kousek od vozu, ale všimnou si jich lvi ležící v trávě. David se dostane včas zpět do auta, ale Brian lvovi neuteče. Lvi se nehodlají od vozu vzdalovat a Amy, Jessica i David zůstávají uvězněni v autě, protože klíče od auta, měl Brian u sebe. Tom se dozvěděl o nezvěstné rodině až večer po návratu z práce, ale hledání může začít až ráno. Druhý den si David všimne klíčů pár metrů od vozu a Amy se rozhodne pro klíče dojít, neboť za celé dopoledne nezaregistrovali žádný pohyb lvů. Amy se podaří klíče sebrat a pronásledována lvem se stačí vrátit do auta a ujet. Amy při řízení divočinou absolvuje s autem několik skoků, až se auto stane nepojízdné. Zatímco jsou Amy, David a Jessica uvězněni v autě a stále obklopeni lvy, Tom přiměl stopaře Crawforda, aby mu pomohl rodinu najít... (TV Prima)

(více)

Recenze (133)

POMO 

všechny recenze uživatele

Lacné DVD béčko od Weinsteinovcov. Typ filmu, ktorý sám seba pochováva už príšernou hudbou z úvodných titulkov a lá PC hry z 90. rokov, a svoju lacinosť potvrdzuje smiešnym kamerovým efektom „z pohľadu leva“. Prekvapivo tu ale občas nejaká tá lakačka funguje a dve scény dokonca vyzerajú, že ich niekto režíroval. Čo tu ale robí Bridget Moynahan? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale bál bych se označení horor. Je to spíš standartní silně předvídatelný thriller s hezkými zvířaty v hlavní roi. Kdyby přišla Kořist alespoň s jedním nápadem a vyvarovala se toho šíleně happyendovského zakončení, mohla by se přiblížit k vyššímu hodnocení, takhle je to průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Děj střídá akci, akci střídá napětí v buši a přes napětí se to vrací opět k ději, nebo spíš k akci, a ta zase k napětí a takhle furt dokola celých 92 minut. Nic z toho ale nebude. Je to prostě klasická blbost s klasicky blbým koncem, co má v sobě prvky hororu a thrilleru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,523,022║ Nehorázne naivný pásový horror, kde partia výletníkov uviazne v náručí vypriahnutej Afriky a hlavne hladných levov. Nepochopím prečo sa sympatická Bridget Moynahan upísala takejto doslova nezáživnej televíznej produkcii, zbytočne si tým kazí kariéru a taktiež svojím vzhľadom tu vypadá až moc strhane, čo jej na pôvabe moc nepridá. Dejová línia je úplne jednoduchá priehľadná, kde každú snahu o napätie v okamžiku skazí nejaký ten tupý naivný dialóg či správanie hlavných protagonistov tohto paškvílu. Osobne som to nedokázal ani dopozerať, po pretrpenej prvej polovici som to radšej vzdal. Treba spomenúť, že v tomto slede sa nájdu omnoho lepšie filmy, ku príkladu taký Lovci Levov určite viac potešia svojím prevedeným. /20%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Neříká se, že se člověk v krizové situaci dokáže chovat instinktivně tak, aby přežil? Proč v těch filmech dělají pravý opak? Přála jsem té rozmazleně nesnesitelné slečince, aby přišla alespoň o ruku :o( Lvi nádherní!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zvieratá z Levieho kráľa nejedávam.“ Nadšenie sa odkladá na neurčito. Aj ten priemer je iba vďaka vizuálne slušne podanej Afrike, pôsobivým levom, niekoľkým zaujímavým scénam a drzému nápadu urobiť filmový pár z Petra Wellera a asi o sto rokov mladšej Bridget Moynahan. Snažím sa ignorovať kľúčový nedostatok: prečo levy zaútočili? Absencia dôvodu je rušivá. Nevyzerá to na besnotu, posadnutie Frankom Doddom, ani ochranu teritória. A ani ľudia nezaútočili ako prví. Tak fakt neviem... Ale OK, kašľať na to. Čo už ale ignorovať nemôžem, je bohatá prítomnosť klišé (okamžitá likvidácia jedinej postavy, ktorá hrdinom môže pomôcť), otravných robení naprotiveň (uvrieskaná blondínka vidí, že leva privádza do zúrivosti jej krik, ale kričí ďalej; hrdinovia sú v džípe, stačí pomaličky napredovať porastom, no šoférka nezmyselne dupne na plyn a havarujú) a doslova neospravedlniteľné náhody (domorodci si dali načas, ale nakoniec prišli). Ale som rád. Rád, že úžasní LOVCI LEVOV Stephena Hopkinsa zostali na tróne ležať ďalej. A zasa až taká zlá KORISŤ nie je. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Obyčejná americká rodinka přiletí do Afriky. Manžel kvůli práci s přehradou, zbytek rodiny se rozhodne vyrazit si v jeepu na okružní cestu okolím. Krásná příroda však ukrývá však různá nebezpečí, v tomto případě tři nesmírně vyhladovělé lvy, kteří se jim postarají o pěkně krušné chvilky... Námětově to zní dobře, ale natočeno je to podle té nejklasičtější šablony. Nevlastní matka je s dětmi schovaná v autě, a mezitím co predátoři číhají někde ve vysoké trávě, původně chladné rodinné vztahy se brzy dají do pořádku a jako v každém správném filmu, všichni se spolu opět setkají a ve zdraví přežijou. Péťa Weller stárne a moc nezaujme, jeho filmová žena je na tom lépe. Kořist, jak zní český název, ani moc napínavý neni, ale co je sympatické, tak že lvi byli živí, ne digitální. A taky ta příroda je super. Ale spíše než o horor jde o čistokrevný dobrodružný thriller. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle mi hodně připomnělo Cujo, ale bylo to mnohem lepší, dramatičtější, barevnější, exotičtější, prostě mě to bavilo. Takže až na pár hloupých jednání dotyčných osob a tu idylku na konci to byl velmi slušný film. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Priebehom diania veľmi podobné filmu Cujo. Len tu je ľudí v aute uväznených viac, je to mäkké a neoblieha ich besný bernardín, ale pár vyhladovaných levov. Nápad s levmi je dobrý a ani prevedenie niektorých scén nie je zlé. Niekde sa dokonca dá cítiť aj atmosféra. To je tak asi všetko, čo môžem pochváliť. Postavy sa chovajú nelogicky a smiešne, vôbec mi ich nebolo ľúto a aj som levom prial, nech sa nažerú. Ak vyvoláva film vo mne takéto pocity - pohŕdanie hlavnými postavami, tak niečo nie je v poriadku. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový "horor", kde se postavy chovají nelogicky až běda a dělají ty nejnemožnější stupidní chyby. A situovat lvi do podoby bestií lačnících po lidské krvi, za kterou by šly až na konec světa, mi taky nepřijde jako nejlepší nápad. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Alebo úbohý návod ako krvilačné levy utužujú rozvrátenú rodinku. No a Bridget Moynahan asi dávno nebola na dovolenke, a tak sa upísala tomuto takmer nulovému filmu, užila si natáčania s milými levíkmi, trošku si zakričala, zhrabla peniaze a prišla domov pekne opálená. Inak to nevidím. Našťastie to nebolo až také kŕčovité, hlavne druhá polka filmu, ktorú som myslel, že behom dvoch minút pretočím aby som videl záver, ktorý bol rýchly a zbytočne nekomplikovaný ani nudný. Celkom pohoda. 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Námětově tak na nedělní odpoledne.. Zpracování bez invence, Bridget Moynahan nám nějak klesá k B-produkci, ale první třetina se dá i přes předvídatelnost a křečovitost relativně vychutnat. Rozhádaná rodinka (když kolem stříká krev, tak se vztahy dle očekávání pročistí) vám k srdci nepřiroste, jen jsem ještě čekal, aby těch klišé nebylo málo, že bude někdo z ohrožovaných trpět astmatem!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scénarista tohto filmu musel byť so svojou prácou hotoví behom 30 minút alebo to bol úplny idiot. Jedna absurdita strieda druhú. Ranger, ktorý sa správa ako somár, nezmyselne rýchla jazda jeepom, úplne zbytočné postavy dvoch domorodých pytliakov, smiešne dôležitý profesionálny stopár... Nie som žiaden zoológ, ale ešte aj konanie tých levov mi prišlo idiotské. No a poviem vám, že ten koniec dal tomu korunu. Od kategórie odpad to delí jedine netradičná americko-juhoafrická produkcia, ktorá tento stupidný príbeh zasadila do exotických afrických plání. * ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prey. Prej docela dobrej film se lvama, slyšel jsem. Optimismus nenabouralo ani tak nízké hodnocení tady, jako spíš typická americká rodina na plátně (táta má novou ženu, dcera brblá, synátor je jen prcek do počtu). Dobře. Když si pak vyjedou do divočiny bez táty, z čehož už od začátku smrdí povinné oteplení vztahů matky a dcery, bylo vše de facto jasné. Zastávka na čůrání, pán s flintou je sežrán a máma s děckama hysterčí v autě. Máma naštěstí dojde pro klíčky, které si pán bral na těch pár metrů a minut s sebou a nastartuje auto, aby ho záhy poslala do kopru. O pár sežraných pytláků později (no dobře, pozor, SPOILER) se rodinka celá sejde, vyhodí auto do vzduchu a jde šťastně na procházku. Výhružný záběr do trávy na závěr ovšem nechává naději, že se přeci jen lev nažral a divák zůstal celý. Takže asi tak. Ani po technické stránce není o co stát, film nabízí pouze nudnou rutinu. Hvězdička za Bridget, kočky a lehký náznak atmosféry. P.S. Všimli jste si, že zatímco vyděšení členové rodinky bez úhony přežívají, rangeři, pytláci a stopaři (tedy ti, co by savanu měli znát jako vlastní boty) umírají jako naprostí trotlové? ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Odporný! Co to dělají z těch neviných šelem? Ani na chvíli jsme nesympatizovala s některou z postav. Jejich smrt bych přívítala s úsměvem. Fakt nesnáším filmy tohohle typu ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Vy turisti sem jezdíte, spíte ve stanech u bazénu a připadáte si jako v nějaké ZOO. Jenže ZOO jste tady vy! '' --------- Kořist je další z filmů, kde se člověk ztracený v divočině stává článkem potravního řetězce v jídelníčku nějakého toho predátora. V Americe jsou to medvědi, v Austrálii krokodýl či žralok, v Indii leopard (viz mnou shodou okolností nedávno viděný film Nástrahy džungle), no a v Africe to není ani pštros emu, ani zebra, ale jak jinak lev. Tady si to hodně tupá rodinka Amíků přihasí s rangerem do savany koukat na ty divoký zvířata, ale ranger je celkem brzo sežrán a tak je zbytek filmu věnován snaze lva vyndat si ten řvoucí lunchmeat z konzervy Land Rover Defender. Tomu se ale ven nechce a tak jsme napnutí jak to dopadne... Lev jde po žrádle fakt drsně, jeden by se až divil... Nikdy jsem netušil, že u Defíka nefunguje klakson, pokud není klíček v zapalování! No ale nelogičností je tam více, takže se tím nehodlám dále zabývat. Závěr je opravdu děsný. Ale nechybělo málo a mohl z toho být solidní survival thriller. To by tam ale asi nesměly být dětičky... Některé útoky lvů byly udělané fakt slušně a nic víc film nepotřeboval jen solidní scénář. Klasický pruhovaný ,,zebra'' Defík byl také k dispozici a vše bylo točeno v terénu opravdu kdesi v Africe. Škoda. No kdo chce vidět jak to dopadne, musí koukat, já mu to nepovím. jen bych rád podotkl, že toto je za krátkou dobu již druhý film, kde zlikvidovali Defendera. Když už se tedy bavíme o ochraně zvěře v národních parcích, bude někdo chránit Land Rovery před filmaři? Vždyť už se Defendery nevyrábí !!! Dávám za tři kalebasy s vodou, ale je to jen tak tak! * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Thriller o tom, ako to dopadne keď si niekto myslí, že je pánom tvorstva :) Musím vyzdvihnúť napätie, ktoré v niektorých momentoch naberá pekne na obrátkach. Škoda len, že takýchto scénok tu nie je veľa, preto tu často vládne nuda. Ako príroda tu je pekná, aj herecké výkony ujdú, ale to na dobrý thriller nestačí. Možno by pomohlo, keby to bolo o čosi krvavejšie, pretože takto to horor nie je ani omylom. 60/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

(V noci mají normální lidi spát a ne čumět na televizi. To mám za to!)                                                                                                  Po posledním výprasku 14:2 jsem očekával podobný výsledek. Bohužel, domácí fotbalové mužstvo LIONS toto utkání nakonec prohrálo, ačkoli domácí měli celou dobu více ze hry než hosté, 1 FC TURISTI, a přestože se hned v úvodu ujali vedení 1:0. Hosté zpočátku hráli naivně, navíc jim vázla spolupráce, zřejmě kvůli nedobré atmosféře v mužstvu, přenesené z kabiny (jeepu) na trávník. Špílmachr Macecha nebyl ve formě (zapalovač je od slova zapalovat, kozo blbá, například rezervní pneumatiku, když kolem poletuje helikoptéra, která nás hledá, víme?) a hosté ani po náhodném vyrovnání na 1:1 (hmm, když na mě v široširých pláních Afriky skočí lvice, určitě ji v poslední vteřině zastřelí nějaký černoušek, NÁHODOU se poflakující kolem, to miluju) nezměnili styl hry a zůstali zalezlí před svojí šestnáctkou. (Když už je řeč o šestnáctce, tak jak odešla ta čtrnáctka Jessica se zlým pytlákem samotinká do buše pro vodu, režisér asi naznačoval změnu žánru na Rape and revenge. Leč hloupý pytlák se k ničemu neměl a byl za to posléze po zásluze sežrán.) Těsně před pauzou na občerstvení nápoji, nařízené rozhodčím kvůli hroznému vedru panujícímu na hřišti, se stav utkání změnil na 2:1. Domácí pak byli i nadále hladoví po gólech, trpělivě pokračovali v dobývání brány hostí a po odvážném skoku svého kapitána Liona do pokutového území (do jeepu) zvýšili na 3:1 . Trenér hostů se pokusil o zvrat a nasadil své tajné zbraně, veterána Petra Wellera a nedávnou koupenou posilu, zkušeného střelce Jacoba Makgoba, a hostům se podařilo snížit na 3:2, střelou jako přes kopírák (již druhá lvice trefená v poslední vteřině při skoku, ach jo). Poté kapitán domácích Lion neudržel nervy na uzdě, doslova likvidačním zákrokem vyřadil střelce gólu Makgoba ze hry a zvýšil na 4:2. V (rádoby) dramatickém závěru začali nespokojení diváci vhazovat na plochu různé předměty a podařilo se jim trefit (já to nehodil!) kapitána domácích Liona pyrotechnikou a zapálit mu dres. Poté byl zápas za stavu 4:3 pro domácí předčasně ukončen kontumačním (konzumačním?) vítězstvím hostí. Jasná nespravedlnost! Divákům i mě to ale bylo buřt, stejně už došli lvi, tak neměl za domácí kdo hrát (ani žrát). No nic. Jednu hvězdu dávám za hezkej stadion a kvalitní trávník a druhou za těch sedm gólů, co jsme viděli. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Dílko směřovalo poměrně rychle ke klíčový akci, což mám u těchto typů filmu rád, takže to vypadalo nadějně. Jenže od okamžiku, kdy k ní došlo a hlavně způsob, jakým se to přihodilo (nikdy nechtějte narazit na safari na tak amatérskýho průvodce-hňupa) mě natlačil do situace, kdy jsem začal fandit lvům, aby všechny ty zúčastněný jelita sežrali, protože jelita se chovaly jak bezmozci. Do toho se nás tvůrci jali otravovat zpestřením v podobě komplikovanýho vztahu macechy s dcerou, což by nebylo na škodu, kdyby člověk netušil, k čemu to asi tak směřuje a jak to dopadne. Mimochodem, tu protivnou dcerušku bych lvíčkům rovnou předhodil. Závěrečná scéna pak všemu nasadila korunu... Ideální "uspávací film", kdy zalehnete, nastavíte TV, aby se za hoďku a půl vypnula a pokud usnete před koncem filmu, je to jedno. ()

Reklama

Reklama