Reklama

Reklama

The Story of 'Rapunzel'

Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1951, 11 min

Režie:

Ray Harryhausen

Hrají:

Del Moore (vypravěč)

Recenze (3)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásná věcička od Raye Harryhausena, což znamená především dokonalou animaci, díky níž se loutky hýbou přesně jako živí lidé, propracovanou mimiku (místy, pravda, trochu moc teatrální) a perfektní atmosféru. Pohádka je samozřejmě jednoduchost sama, většina děje se odehrává pod věží nebo v ní, ale závěr v poušti má velké kouzlo.__P.S. Taky vám princovy výrazy při pozorování ježibaby šplhající na věž připomněly Rowana Atkinsona? http://www.youtube.com/watch?v=CvTgPVxI99o ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scéna šplhání do věže je opět animační krása. Ano, i tohle je další z pohádek Raye Harryhausena. Ano, jsem na něj vysazený. Co naděláte? Je to ale především proto, že v jeho animaci cítíte něco, co vám jindy u loutkové animace uniká - život. Ray se skutečně snažil o to, aby se jeho loutky pohybovaly tak, jak nejreálněji to bylo možné. A dařilo se mu to i v případě pohádek. "The Story of 'Rapunzel'" příběhově nijak zásadně nevyniká, je to klasické zpracování, ale opět je to animace, která z ní dělá nadprůměrnou podívanou. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Milé a jednoduché bábkové spracovanie príbehu o dlhovlasej dievčinke Rapunzel, ktorú ukryla čarodejnica do vysokej veže. Oplatí sa pozrieť si po megafite "Na vlásku" a porovnať si rozpracovanosť príbehu. ()

Reklama

Reklama