Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(36)

Drawn Together je americký animovaný sitcom pro dospělé. Podobně jako v The Challenge na MTV a v The Surreal Life na VH1 i zde osm protagonistů představuje kombinaci osobností, které se objevili již před touto sérií. Narozdíl od nich se však v Drawn Together objevují karikatury zavedených postav. Navíc ještě parodují typy postav charakteristické pro televizní reality show. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Spanky Ham neparoduje žádnou konkrétní animovanou postavu, jeho charakter má ztělesňovat nepovedenou flashovou animaci, případně poškozený soubor, stažený nechtěně z internetu. Odkaz je evidentní například ve 2. epizodě 2. série "Foxxy vs. the Board of Education", kde se Spanky nakazí počítačovým virusem. (playboxguest)
  • Postava Wooldoora Jebediaha Sockbata vznikla sloučením Stimpsona J. Cata ze seriálu Ren a Stimpy (od r. 1991), SpongeBoba ze seriálu Spongebob v kalhotách (od r. 1999) a různých postaviček z Looney Tunes. (playboxguest)
  • Toot Braunstein je jasným odkazem na Betty Boop, černobílou kreslenou postavičku, která kromě pobavení dětských diváků sloužila v minulosti od roku 1930 i jako sex symbol dospělým mužům. Toot je v seriálu všeobecně považována za tlustou a chlupatou ošklivku, která má léta slávy dávno za sebou, ačkoli k ní v minulosti kdekdo svůj pohled upínal, čímž tvůrci narážejí na fakt, že je ikona Betty Boop minulostí, ačkoli se s ní setkáváme dodnes. (playboxguest)
  • Vzorem pro Xandira P. Wifflebottoma byly videoherní postavy ženoucí se za záchranou princezny a za dobrodružstvím. Ačkoli tvůrci při tvorbě jeho charakteru čerpali hned z několika ikon herního průmyslu, nejviditelnější je v seriálu velké množství parodických odkazů, a to včetně vzhledu, kterým odkazuje na slavnou postavu Linka z herní série "The Legend of Zelda". (playboxguest)
  • Princezna Clara je vzhledem ke svému odkazu k disneyovskému původu jedinou postavou seriálu, která není obtažena černou linkou. (playboxguest)
  • Kapitán Hero je parodií na komiksové superhrdiny, z nichž byl hlavním předobrazem Superman, a to především jeho verze ze stejnojmeného seriálu Superman (od r. 1996). (playboxguest)
  • Xandir měl v neodvysílaném pilotním dílu původně černé vlasy. (Martin_W)
  • Místo Jacka Plotnicka měl Xandira v seriálu dabovat Nat Faxon. (Martin_W)
  • Ling-Ling paroduje Pikachu z japonského animovaného seriálu Pokémon. (Martin_W)

Reklama

Reklama