Reklama

Reklama

No. 4

  • USA Bottoms
všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Velká Británie, 1966, 6 min

Obsahy(1)

Šestnáctý snímek skupiny avantgardních umělců Fluxus, jehož autorkou je Japonka Yoko Ono, na principu dadaismu zobrazuje záběry nahých zadků lidí, kteří se prochází po studiu. Autorka sama se vyjádřila, že ji vždycky fascinovalo, jak se lidé snaží ovlivnit, jak vypadá jejich obličej, jenomže se svými zadky nedokážou udělat prostě nic. (Morien)

(více)

Recenze (7)

Morien 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že pokud záměrem bylo ukázat, jak směšná a pitoreskní (ačkoliv to prý znamená malebný) jsou lidská pozadí, potom by myslím snímku lépe slušela statická kamera, aby poskakování odrazu neodpoutávalo pozornost nežádoucími směry. Nicméně kdyby to zase nemělo klepavou kameru, tak to není ten echt experimentální, pobuřující film, asi. ()

Davson odpad!

všechny recenze uživatele

V 6 minutách tohoto nesmyslného experimentu sledujem postupně 19 lidí, kterak nazí jdou, respektive vidíme vždy pouze jenom jednu část těla a tou je zadek z různé vzdálenosti, občas tak blízko, až si divák myslí, že kamera vnikne dovnitř... Ehm, ze všech filmových výtvorů od Yoko Ono mi tento přijde jako nejnesmyslnější a nejprázdnější, vhodný tak nanejvýš pro studenty medicíny, kteří zkoumají práci hýžďových svalů během chůze. Ale 6 minut se budou tak či tak nudit všichni. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

v tomto videoartu nenachazím smysl, jako vlastně ve většině ;-) Namalovaný zadek by se mi líbil víc.[ PŘÍBĚH: 0 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 3 /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Divím se, že zrovna tenhle skvost Yoko Ono tu nemám ohodnocený. Každopádně, jestli jí šlo o jakousi studii pohybu zadků, tak to svůj účel splnilo. Co já na tom mám ale 6 minut obdivovat, to fakt nevím. Nějaké sdělení v tom není a čím zaujmout to taky nemá. 1* ()

Reklama

Reklama