Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Andersis 

všechny recenze uživatele

První půl hodinu uslyšíte Pierce Brosnana jak říká jen auuuu uhhhh ahhhhhh chhhhhhh.... , ale ani se mu nedivím. Proč Chce Liam Nelson dostat Pierce Brosnana se dozvíte až postupem filmu. Vyndávání kulky bylo fajn stejně tak i pastička. Ale jinak konečně film který se odehrává na divokém západě a není to western. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozhodne veľmi pekný príbeh, ktorý dostatočne vyhovuje charakteristikám oboch týchto žánrov (western, dráma) a má čo povedať. Nieje to úplne ten pravý western, ale určite je rozprávaný zaujímavým spôsobom. Je tu problematické určenie kladného a záporného hrdinu, kedy sa títo dvaja stretávajú v pochopiteľnom konflikte, ktorý končí jediným pre tento film prípustným spôsobom. Spracovanie je parádne, v hlavných úlohách s Liamom Neesonom a Pierceom Brosnanom. Je to skvelá dvojka a až je mi ľúto, že sa títo dvaja nestretli v nejakom filme, kde by boli parťáci a kamaráti ako napríklad Paul Newman a Robert Redford v Podraze alebo Alain Delon a Jean-Paul Belmondo v Borsalinovi. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle vypadaj všechny westerny natočené po roce 2000, tak se nedivím, že žánr umírá. Westernová atmosféra nikde, prostě se jenom střílí, hlavní hrdina je nesympatickej trotl, záporák je zase sympatičtější, než klaďák, ačkoli debil je to taky, hudba nevýrazná, děj o ničem. První hodinku a čtvrt to ještě docela šlo jako dobrodružnej příběh, ale od chvíle, kdy hrdina vlez do koně se z toho stala přehlídka nejstupidnějších nápadů, které jsem kdy ve westernu viděl. Jediný, co na filmu šlo, byla teda jenom ta příroda. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Naháněčka Brosnana a Neesona zasazená do divokého západu zní skvěle, že? Bohužel Seraphim Falls se možná až moc zaměřují pouze na dané protagonisty a tak si divák ani nestačí uvědomit, že se jedná o western. To by samo o sobě nevadilo, ale na to, jak moc se snímek zabývá samotným pronásledováním "kočky a myši", jsou postavy hlavních postav málo prokreslené a samotný závěr může v tomto ohledu působit nedostačujícím a nenaplňujícím dojmem. Ovšem i tak se jedná o dobrý snímek, který ústřední herecká dvojice jednoznačně tahá. Bez nich bych se na něj asi nepodíval. Za mě 3*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western s výborným hereckým obsazením (bez charismatického dua Neeson - Brosnan mohl být snímek pouze průměrný). Scénář sice nenabízí nic převratného, ale syrovost, nepřikrášlená realita světa, ve kterém nikdo a nic není jen černé nebo bílé, kde se těžko hledají kladní hrdinové, to je hlavní plus filmu. Osobně mi příliš nesedl ten mysteriózně, psychedelicko-filozofický závěr. Zkrátka to tam bylo najednou naroubované jako pěst na oko, jakkoliv chápu "co tím chtěl básník říci". Moje výsledné hodnocení v počtu hvězdiček to sice neovlivnilo, ale na procenta bych strhla takových 10%. Pro ty, kterým jsou tyhle mystické prvky úplně cizí, musel konec filmu být hrubým zklamáním. 72% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Postava Wesa Studiho sa volá Charon, čo je tiež meno prievozníka v gréckej mytológii, ktorý vyžaduje platbu za prepravu duší mŕtvych cez rieku Styx do podsvetia. Vo filme Charon požaduje platbu za vodu, ktorú obaja muži vypijú, keď prechádzajú okolo. (m.a.t.o.)
  • Hoci sa dej odohráva v Nevade, žiadne scény sa tam nenatáčali. Medzi skutočné miesta natáčania patria Oregon, Kalifornia a Arizona. Všetky tieto štáty hraničia s Nevadou. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama