Reklama

Reklama

Eden

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Česko, 2005, 5 h 51 min (Minutáž: 54–78 min)

Scénář:

Miroslav Vaic

Hrají:

Jan Potměšil, Ondřej Vetchý, Anna Šišková, Alois Švehlík, Oldřich Vlach, Jiří Schmitzer, František Němec, Renata Visnerová-Prokopová, Petr Burian, Lukáš Vaculík, Karel Zima, Radek Holub (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jméno celého seriálu je odvozeno od názvu fiktivní hospůdky Eden, v níž se scházejí kolegové z kriminálky. Seriálové příběhy propojuje postava bývalého detektiva Honzy Boudného, který byl postřelen při policejním zásahu a jehož doživotním údělem se stane invalidní vozík. V životní krizi mu pomáhají přátelé z kriminálky, kteří ho neoficiálně zapojují i do některých svých případů.

Jednotlivé případy plánovaného seriálu postihují bohatou škálu současného zločinu. V pilotním dílu jde o válku dvou taxikářských firem, v dalších dílech se například rozehraje pátrání po matce odloženého dítěte, tunelování neziskové organizace, dílerství drog nebo obchod s kradenými auty. Dostaneme se do prostředí romské komunity, mezi vietnamské obchodníky, setkáme se i s ruskou mafií.

V pozadí detektivních příběhů se dotýkáme také osobních, milostných a partnerských vztahů našich hrdinů, zejména Honzy Boudného a jeho přítele Ládi. Autorem detektivního seriálu je Miroslav Vaic, o režii se budou dělit režiséři dva - Petr Nikolajev a Jiří Chlumský. První, pilotní díl je v režii Petra Nikolajeva. Kameramanem filmu je Tomáš Juríček - celý projekt bude natáčen na DV, což umožní zejména realizaci náročných akčních scén a přispěje dojmu autenticity.

Od samého počátku projektu počítali tvůrci s obsazením Jana Potměšila do role invalidního detektiva, v dalších rolích policistů uvidíme např. Ondřeje Vetchého, Aloise Švehlíka nebo Karla Zímu. V hlavních rolích pilotního dílu se dále setkáme s Lukášem Vaculíkem a Janou Švandovou. V celém seriálu pak budou vystupovat partnerky našich hrdinů: Jana Marková, Renata Visnerová a Anna Šišková. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tosim k tomuto seriálu (1)

Eden (2005) 

Miroslava Vaice, scénáristu největších perel této série, znám pouze jako spolupracovníka na opusech pana Soukupa, ale to, co nám předkládá zde, je dost školácké. Řekl bych, že dal pojmu "náhoda" v podstatě nový význam. Honza (decentně zahraný Janem Potměšilem) se po úrazu stane z policisty taxikářem, pak při své profesi potkává staré známé z nichž skoro každý spáchá zločin doslova na pár metrů od jeho invalidního vozíku. Navíc seriál plakátově a naprosto plytce řve z každého políčka: "Koukněte, jaký je tady bordel!" a to je všechno. Lépe řečeno málo. Takhle ne, přátelé! PS proč to někteří srovnáváte s Kobrou 11? Jen proto, že jsou tam dva policisté-parťáci a občas tam projede auto? :o) ()

Reklama

Reklama