Reklama

Reklama

Eden

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, 2005, 5 h 51 min (Minutáž: 54–78 min)

Scénář:

Miroslav Vaic

Hrají:

Jan Potměšil, Ondřej Vetchý, Anna Šišková, Alois Švehlík, Oldřich Vlach, Jiří Schmitzer, František Němec, Renata Visnerová-Prokopová, Petr Burian, Lukáš Vaculík, Karel Zima, Radek Holub (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jméno celého seriálu je odvozeno od názvu fiktivní hospůdky Eden, v níž se scházejí kolegové z kriminálky. Seriálové příběhy propojuje postava bývalého detektiva Honzy Boudného, který byl postřelen při policejním zásahu a jehož doživotním údělem se stane invalidní vozík. V životní krizi mu pomáhají přátelé z kriminálky, kteří ho neoficiálně zapojují i do některých svých případů.

Jednotlivé případy plánovaného seriálu postihují bohatou škálu současného zločinu. V pilotním dílu jde o válku dvou taxikářských firem, v dalších dílech se například rozehraje pátrání po matce odloženého dítěte, tunelování neziskové organizace, dílerství drog nebo obchod s kradenými auty. Dostaneme se do prostředí romské komunity, mezi vietnamské obchodníky, setkáme se i s ruskou mafií.

V pozadí detektivních příběhů se dotýkáme také osobních, milostných a partnerských vztahů našich hrdinů, zejména Honzy Boudného a jeho přítele Ládi. Autorem detektivního seriálu je Miroslav Vaic, o režii se budou dělit režiséři dva - Petr Nikolajev a Jiří Chlumský. První, pilotní díl je v režii Petra Nikolajeva. Kameramanem filmu je Tomáš Juríček - celý projekt bude natáčen na DV, což umožní zejména realizaci náročných akčních scén a přispěje dojmu autenticity.

Od samého počátku projektu počítali tvůrci s obsazením Jana Potměšila do role invalidního detektiva, v dalších rolích policistů uvidíme např. Ondřeje Vetchého, Aloise Švehlíka nebo Karla Zímu. V hlavních rolích pilotního dílu se dále setkáme s Lukášem Vaculíkem a Janou Švandovou. V celém seriálu pak budou vystupovat partnerky našich hrdinů: Jana Marková, Renata Visnerová a Anna Šišková. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • V hospodě Eden lze na zdi spatřit černobílé kresby Káji Saudka. Jeden z obrazů například zobrazuje majora Zemana s pistolí. (Šéfik)

Eden - Kdyby všichni chlapi světa (2005) (epizoda) (E03)

  • Název epizody odkazuje na román a film Kdyby všichni chlapi světa (1955) od autora Jacquese Rémyho. V příběhu jde o to, že onemocní posádka lodi a mnoho radioamatérů z celého světa se jim snaží pomoct. V přeneseném smyslu slova jde o to, že když se lidé spojí pro dobrou věc, nic je nezastaví. V České republice vyšla kniha „Kdyby všichni chlapi světa“ v roce 1957. (sator)

Reklama

Reklama