Reklama

Reklama

Nekonečná pieseň domoviny

všechny plakáty
Poetický / Dokumentární
Československo, 1986, 65 min

Obsahy(1)

Poetický dokument opěvuje krásy Slovenska, kde se prolínají dávné rázovité tradice s moderní civilizací. Odvíjí se ve třech rovinách - první zobrazuje nádhernou přírodu, zasněžené štíty hor i třpytivé vodní plochy, lesy i louky s pasoucími se stády. Poté následuje přehlídka lidových tradic, zejména zpěvů a tanců, jak je prezentují prakticky vesměs jen folklórní soubory. A vše završují pohled na průmyslovou i zemědělskou vyspělost Slovenska, vysokou životní úroveň lidí, ať již žijí kdekoli, nechybí ani chvála zdravotnictví či všech možných umělců. Vznikl ryze propagační snímek, který se vyžívá k přehnané pompéznosti. Měl diváka přesvědčit, jak pod vedením komunistů i Slovensko bezproblémově vzkvétá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Flego 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumente sú dominantné predovšetkým prírodné scenérie našej krajiny a tradičný folklór. Do obrazov sú vtesnané, a treba povedať, že často nesúrodo, všetky časti spoločenského života v socialistickej krajine a pôsobí tak ako oslava. Vo filme vyniká Stračinová hudba a príde aj na pár veršov Pavla Koyša v prevedení Dušana Jamricha. Druhý komentár. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná reklama na Slovensko z období normalizační stagnace. Krásné záběry na přírodu střídají rozesmáté a bujaré tanečky folklórních souborů a vše naprosto nesourodě (pěst na oko je slabé slovo) doplňují záběry na právě zoranou brázdu, skláře co v potu tváře vyfukuje lahev, písařky na strojích, sloupy vysokého napětí... Hodnotím však veskrze kladně dobrou (ač trošku moc načančanou) dokumentárnost. Spousta věcí, činností atp. by se jinak do filmu nedostala. Dá se říct, že se na to i docela pěkně kouká... ()

Reklama

Reklama