Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost, ježiši kriste. Film je těžce předvídatelný, násilí je utlumené, atmosféra nulová, téma je pitomě kontroverzní, ale nakonec nemají tvůrci ani koule spustit slibovanou apokalypsu. A jak to vlastně dopadlo? Šel bílý jezdec sedět nebo to tatínek ututlal? Došlo druhý den k apokalypse? Co na to zatčená ve vězení? Chudák Quaid, hrát v takové kravině si nezasloužil. Poctivou detektivku by člověk dnes pohledal. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Přes atraktivní námět hrozná nuda. Dost scén zavání vykrádáním, například nasnímání míst činu, motiv vražd a zejména návštěva pochybného obchodu s úchyláckými potřebami a následující rozhovor s úchyláckým majitelem. Řekla bych, že kromě Saw se šlo pro inspiraci i k Hellraiseru (háky), většina scén s nimi ho až nápadně připomíná. Navíc Quaid se taky moc nesnažil, nebo jeho snahu pohřbil scénář, rozhodně ale nijak za srdce nevezme ani on ani jeho příběh. Zato Ziyi Zhang - palec nahoru. Ale co ten Peter Stormare? Od herce jako on čekám minimálně nějakou zajímavou vedlejší linii a on tam měl jenom DVĚ scény!? (Celkem je na plátně tak minutu). Od filmu jsem ale nic nečekala, tak jsem ani nebyla moc zklamaná. A uhodnout posledního jezdce je (i pro nedostatek podezřelých) dosti triviální záležitost. Nejlepší částí tak zůstává mrazivý úvod, jízda sněhovou krajinou a podnos s překvapením, zbytek za moc nestojí. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad utopený v nenápadité réžii a šíleně podprůměrné pointě, která si říká o podpásovku roku, aspoň toho mého, záleží na tom kdy film uvidíte:)!! Na co nalákat?? Jo...tak to by mě taky zajímalo??...na co nalákali DQ, ZZ, PS je všem jasný, snadný prachy řeší všechno!! Jednou větou: Michael Bay se dal na produkování neuvěřitelně průměrných a neambiciózních filmů!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo tyhle obskurní příběhy vymýšlí, ale Jezdci Apokalypsy jsou jen další fádní a trochu nanicovatou replikou geniálního Fincherova Sedm. Ovšem tam, kde David Fincher předvádí brilantní filmový opus a nechává vyniknout své mistrné režii, tam klipový specialista Jonas Åkerlund ukazuje, že není úplně sice špatným režisérem, ale sama režijní složka kvalitu snímku neutáhne - problémem je totiž nepovedený a lacině vyznívající scénář, který celý snímek sráží do podprůměru. Dave Callaham je takový hollywoodsky typicky plytký pisálek a to, že se podílel na scénáři filmové adaptace 3D počítačové střílečky Doom, asi hovoří za vše... Odradit by mělo i jméno producenta Michaela Baye, jeho okázalá snaha naimplantovat do každého svého snímku patetické scény se tu transformovala v nejen závěrečný melodram s rozměry jihoamerických telenovel, podbarvený navíc hudbou Jana A. P. Kaczmareka, což pro mne bylo asi největší zklamání. Abych byl ale objektivní, nebýt béčkově vedené dějové linky, tak Jezdci Apokalypsy nejsou zas takovým propadákem. Jde spíše o průměrný temně detektivní thriller, kterých tu od dob Sedm byly natočeny již desítky... Podobné filmy: Vraždy podle Jidáše, Podezření nula, Podnájemník ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svým námětem, nikoliv však už dějem samotným. Čekal jsem pořádnou apokalypsu, ale dočkal jsem se jen slabého odvaru. Přitom tenhle thriller vypadal ze začátku opravdu slibně. Oběti propícháné háčky, krví napsané zdělení z bible. Jenže jakmile se přiznal první jezdec začal film ztrácet napětí. Čím dále se děj ubíral, tím jsem se začal víc nudit. Vraždy ustaly a stala se z toho jen nudná detektivka. Přesto bych chtěl pochválit Denise Quaida za jeho výkon. Jako herce ho mám rád a ani tady mě nezklamal a držel kvalitu nad odpadní vodou. Režisér si mohl víc vyhrát se samotnými jezdci, ale nakonec z nich udělal jen zdrogované děcka toužící po pozornosti. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama