Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost, ježiši kriste. Film je těžce předvídatelný, násilí je utlumené, atmosféra nulová, téma je pitomě kontroverzní, ale nakonec nemají tvůrci ani koule spustit slibovanou apokalypsu. A jak to vlastně dopadlo? Šel bílý jezdec sedět nebo to tatínek ututlal? Došlo druhý den k apokalypse? Co na to zatčená ve vězení? Chudák Quaid, hrát v takové kravině si nezasloužil. Poctivou detektivku by člověk dnes pohledal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typicky šablonovitý trhriller, který jako by z oka vypadl Vraždám Podle Jidáše.Akerlund používá ta nejzajetější filmová klišé a místy máte pocit, že sledujete něco co jste viděli prostě už milionkrát, nejvíc iritující je asi jednoduchost scénáře, která dělá z detektivů dokonalé lofasy, Collins Jr. je tady úplně zbytečnou postavou, jeho detektiv vůbec nic nevyšetřuje a jen dělá Quaidovi takové přines, podej, zavolej, uhni.Samotnému Quaidovi to všechno sepne asi v 70 minutě, jenže to vy už asi půl hodiny víte úplně všechno a to je přesně ten problém, zatím co filmy jako Sedm nebo Vraždy Podle Jidáše sou naprosto neprokouknutelné, tady logickým myšlením vyšetříte případ vo 30 minut dřív než hlavní hrdina a to je trochu na píču.I přes brutálně šablonovité schéma a děsivě předvídatelnou pointu, ale dokáží Jezdci na jeden večer příjemně zabavit, může za to jak sympatické obsazení a přesvědčivé herecké výkony, tak občas i dobrá atmosféra a některé opravdu líbivé vizuální nápady, jenže těch je na úkor té rutinní režie bez větší invence dost málo.Přesto, že na konci se vlastně nic moc z apoklaypsy vlastně nevyřeší a film končí přesně tak jak nemám rád, tedy střih a titulky.... dokáže vám tou pointou něco v sobě zanechat.Mohlo to být opravdu hodně dobré, ovšem už výběrem režiséra si to koledovalo o průser.Všeobecně milovaný thriller Sedm je i přesto pro mě překonán ( ten nadhodnocenej škvár mi prostě nikdy nesedl ), ale druhé Vraždy Podle Jidáše se absolutně nekonají.Prokouknutelný jednohubec který zabaví a i přes naivnost moc neurazí.60%. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Na jméno producenta velmi nevýrazný snímek. Michael Bay, prosím? Tedy nečekal jsem, že se objeví Bumblebee, ale natočit Vraždy podle Jidáše přes kopírák a ještě k tomu prezentovat takhle průhlednou pointu... to se nedělá! Nejvíce oslovila výborná hudba a solidní Quaidův výkon. Nuda to ale nebyla, to ne... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid a jeho klasický průměr. Přestože je tenhle ideální americký taťka relativně podceňovaný, své si pokaždé odvede a Jezdci Apokalypsy nejsou výjimkou. Variace připomínající Vraždy podle Jidáše nebo Sedm nemá daleko ke 4* a snaží se jak může. Scénář však není vybroušen úplně do detailu, i když pár scén nebo návazností (otec-syn a jeho pokoj) působí kvalitně. Silně mě překvapilo obsazení Ziyi Zhang, které trochu bije do očí, ale ve výsledku není tak důležité a její tajemství je brzy naštěstí brzy odkryto... Samotný závěr se dá odhadnout včetně posledního jezdce apokalypsy, což nesnižuje jeho kvality. Průměrný film v každém ohledu, ale na páteční večer neurazí. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi slaby klon Se7en? Totalne! Slibne tema jezdcu apokalypsy, slibne herecke obsazeni, ale ve vysledku naprosto zbytecny a nudny film. Zajimalo by me jak dlouho je jeste bude bavit natacet podprumerne detektivky o chytani vraha vrazdiciho podle bible uprostred spinave americke metropole. Skoro bych dal 1 hvezdicku, ale vzhledem k me slabosti pro asiatky pridavam dalsi bonusovou za Ziyi Zhang. 3/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama